Moliūgų sausainiai su balto šokolado gabaliukais / White Chocolate Chip Pumpkin Cookies


For English recipe, please scroll down

Minkšti, saldūs, kvapnūs moliūginiai sausainiai su balto šokolado gabaliukais.



Moliūgai, moliūgai, moliūgai. Dar tikrai neatsibodo. Rezultatas vėl tiesiog puikus! Jau net nėra abejonių gaminant, kad bus labai skanu. Viskas iš moliūgo - tobula. 

Šitie sausainukai labai panašus į jau mano gamintus moliūgų sausainius-meduolius, tik dar truputį patobulinti balto šokolado gabaliukais. Čia jie labai tinka, labai skanu. Tik mėgautis, mėgautis ir mėgautis. 

Beje, tai pirmieji sausainiai, kurių paragavo mano mažoji dukra. Taip gailiai  ir godžiai į juos žiūrėjo, kad mūsų širdelės neatlaikė ir davėm mažą mažytį gabaliuką. Tik trupinėlis, bet kiek buvo laimės ir plojimų paragavus! 

Taigi, šįkart visi trys užskaitom šiuos sausainius! Ir užfiksuojam juos į šeimos istoriją. Juk tai pirmas mamos kepinys, kurio ragavo dukra! Tai jau šį tą reiškia. Chi chi.

P.S. Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Būtinai pasidalinkite savo nuotraukomis Baking Secrets Facebook'e  ir pasidžiaukime kartu! 


Moliūgų sausainiai su balto šokolado gabaliukais
Receptas adaptuotas iš  Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1/2 puodelio (100 g) minkšto sviesto 
1/3 puodelio balto cukraus
1/3 puodelio rudo cukraus
1 kiaušinio
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 puodelio moliūgų tyrės (receptas čia)
1 1/2 puodelio miltų
1 1/2 šaukštelio prieskonių mišinio (cinamonas, imbieras, muskatas, gvazdikėliai ir pan.)
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 puodelis balto šokolado gabaliukų (aš dėjau 100 g)

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formas.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius. 
3. Mikseriu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite moliūgų tyrę, supilkite vanilę ir viską išmaišykite.
4. Suberkite visus sausus produktus ir išmaišykite. 
5. Į tešlą įmaišykite balto šokolado gabaliukus.
6. Mažu ledų šaukštu (1-2 valgomi šaukštai) suformuokite sausainius ir dėkite juos ant paruoštų kepimo formų. 
7. Kepkite sausainius 12-14 minučių arba kol paruduos kraštai. Visiškai atvėsinkite.


RECIPE IN ENGLISH



Soft,sweet, flavorful, delicious white chocolate chip pumpkin cookies. 



Pumpkin, pumpkin, pumpkin. I'm still in love with it. The final result never lets me down. Everything with pumpkin is so good. There is no single doubt about it.

These cookies are very similar to the ones I've already made - Pumpkin Cookies. Only these are upgraded with white chocolate chips. They are so yummy and so good! You won't regret it. 

By the way, these are the first cookies, which tasted my little daughter. She looked at them so tearfully greedily, that we couldn't resist and gave a small tiny piece to her. Only crumb, but how much joy and applause it caused! 

So, this time, I can tell that we all three loved these cookies and recorded them in our family history. After all, this is the first cookies mummy made, which tasted her little daughter! It means something special!

White Chocolate Chip Pumpkin Cookies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/2 cup plain flour
1/2 cup pumpkin puree (recipe here)
1 egg
1/3 cup white sugar
1 1/2 tsp pumpkin pie spice mix  (cinnamon, ginger, nutmeg, cloves and other)
1/3 cup brown sugar
1/2 cup softened butter
1 tsp vanilla extract
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
pinch of salt
1 cup white chocolate chips (I used 100 g)

Preparation 

1. Heat the oven to 180ºC. Line your baking sheets with baking paper.
2. In a bowl mix flour, soda, baking powder, salt and spices.
3. Cream the butter and both kind of sugars with a mixer. Add the egg, pumpkin puree, vanilla and mix everything.
4. Pour all dry ingredients to the mixture and combine well. 
5. Add the chocolate chips to the batter and mix.
6. Scoop the cookies with a small ice cream scoop and place on the baking sheets. 
7. Bake the cookies for 12-14 minutes until the edges are golden brown. Cool completely. 


Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 komentarai: