2014 m. spalio 27 d., pirmadienis

Nutella duonos pynė / Braided Nutella Bread


For English recipe, please scroll down





Turėjau suplanavusi ne vieną kepinį šiai savaitei, bet kai pamačiau šį nuostabų duonos vaizdą, negalėjau išmesti iš galvos. Pasitaikius pirmam laisvam vakarui, o tiksliau nakčiai, puoliau kepti. 

Įspūdžiai geri. Nesklandumų gaminant nekilo, procesas smagus. Labai džiaugiausi šiomis gražiomis pynėmis. Jos nuostabios, labai kvapnios ir gardžios. 

Iš tiesų, kartais pagalvoju, kokie gi kepiniai labiausiai man tinka ar patinka. Tikslaus atsakymo dar neturiu, bet dažnai pamąstau, kad dirbti su mieline tešla man visai smagu. O juk kažkada nemokėjau net mielių paruošti, pakildinti tešlos ir kepiau akmenines bandeles! Cha cha. Tai buvo senokai, prieš kokius 8-9 metus. Pamenu, tuomet sau sakiau: 'neturėsiu vaikų, kol nemokėsiu iškepti skanių minkštų bandelių, sausainių ar torto gimtadienio proga'. Chi chi.

Tada jaučiau lyg kažko dar trūktų, kad būčiau mama. Ir aišku, ne vien norėjau perprasti kepinių pasaulį, pasinėriau į domėjimąsi sveika gyvensena, psichologija, vaikų auklėjimu, finansais, investavimu, kalbomis, savęs ugdymu ir kitų daugybę mane dominančių sričių ir klausimų. Ne tik domėjausi, bet ir gyvenau tuo. Stengiausi sveikai maitintis, mankštintis, skaičiau begalę knygų, straipsnių, radusi laisvą valandžiukę tuometiniam darbe mokiausi kalbų, klausiausi motyvacinių ir kitų įrašų, analizavau investicines galimybes ir t.t. Tai dariau, nes man tai buvo įdomu, nenorėjau gaišti laiko veltui ir semti žinias, kiek galiu. Nuo to laiko pakeičiau darbą ir dirbu visiškai kitoje srityje... Virtuvėje!!! Tiesa, tai su kepiniais niekaip nesusijusi virtuvė. Japonų restoranas. Persikrausčiau į kitą šalį, naujus namus. Viskas apsivertė aukštyn kojom. Naujuose namuose ir pradėjau šį blog'ą, o savo virtuvėje atidariau kepinių laboratoriją.

Tada atėjo ramybė, užtikrintumas, pasitikėjimas ir žinojimas, kad dabar aš ir mes pasiruošę. Dukrai šiuo metu devyni mėnesiai. Kasdien nauji iššūkiai, naujos patirtys, nežinia, bet jaučiuosi puikiai, ramiai, mėgaujuosi motinyste. O visa sukaupta patirtis, žinios padeda kiekvienam žingsnyje.

Beje, vos prieš kelias savaites pardaviau vertybinius popierius ir gavau šimtaprocentinį grąžą. Kvaili lentelių braižymai, paviršutiniškos analizės, nelabai įkandamas žaidimas akcijų biržoje davė žymiai geresnių rezultatų nei tikėjausi. O kaip gera ir smagu mėgautis savo pastangų rezultatais. Nė kiek nemažiau smagu išsikepti minkštas, šokoladines, gardžias pynutes.

Kadangi, šis įrašas tapo toks asmeniškas, ta nuotaika, įrašo pabaigoje įkėliau dainą savo mėgiamos grupės, kurią skiriu savo dukrai. 


Skonis. Nepaprastai gražiai atrodanti, labai kvapni, saldi Nutella duona. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.



Nutella duonos pynė
Receptas adaptuotas iš  Laura in the Kitchen


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

3 1/2 puodelio (apie 530 g) miltų
1/2 puodelio (125 ml) pieno
1/2 puodelio (125 ml) šilto vandens
1/4 puodelio (60 g) cukraus
1/4 puodelio (60 g) tirpinto sviesto
7 g sausų mielių
1 šaukštelis druskos
1 puodelis (250 ml) 'Nutella' kremo

Gaminimo eiga

1. Mažame dubenėlyje sumaišykite šiltą vandenį, šaukštą cukraus ir mieles. Dėkite į šalį, kol mielės pradės veikti, suburbuliuos.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. 
3. Į miltų mišinį pilkite mieles, ištirpintą sviestą, pieną. Pradėkite minkyti. 
4. Minkykite apie 7 minutes, kol tešla taps glotni. Aš tešlą dariau, minkia su pastatomu mikseriu.
5. Dėkite tešlą į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite, kol tešla dvigubai pakils. Tai turėtų trukti nuo 1 iki 2 valandų priklausomai nuo jūsų kambario temperatūros. Aš visuomet tešlą palieku tiesiog ant stalo, nededu specialiai kur šilčiau. Tešla puikiai iškyla.
6. Kai tešla pakils, padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvienos dalies iškočiokite 20 cm pločio stačiakampį. Ištepkite nutella kremu, palikdami kraštus per piršto storumą nepateptus. Suvyniokite į vyniotinį pradėdami vynioti nuo ilgosios dalies. Perpjaukite vyniotinį išilgai, tik palikite viršutinę dalį neperpjautą, kad lengviau būtų suvynioti. Tada susukite į pynę. Užtvirtinkite galus. 
7. Dėkite pynes į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą, laisvai uždenkite plėvele ir palikite dar pusvalandžiui pakilti.  
8. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir kepkite 20-25 minutes arba kol gražiai apskrus. 



RECIPE IN ENGLISH


Taste. Just gorgeous, very flavourful, sweet Nuttela bread. 

What I would do different next time. Nothing.


Braided Nutella Bread
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml


3 1/2 cups (about 530 g) plain flour
1/2 cup (125 ml) milk
1/2 cup (125 ml) warm water
1/4 cup (60 g) sugar
1/4 cup (60 g) melted butter
7 g dry yeast
1 tsp salt
1 cup (250 ml) 'Nutella' 

Instructions

1. In a small bowl whisk warm water, 1 tablespoon of  sugar and yeast together. Set aside till the yeast becomes active. It should start bubbling. 
2. Sift the flour in another bowl, add salt and sugar. 
3. Add the yeast, milk, butter to the flour mixture and start kneading. 
4. Knead for about 7 minutes until the dough becomes smooth and silky. I did everything with my stand mixer.
5. Put the dough in a lightly oiled bowl, cover with a cling film and leave to raise when at least doubled in size. It should take about 1 or 2 hours. 
6. When the dough is risen, divide the dough into two pieces, roll every piece to a 205 cm wide rectangle. Spread the nutella and roll it tightly starting from the longer side. Cut the loaf in lengthwise and roll it in a two strand braid. Pinch the top and the bottom. 
7. Put the loaves on the greased baking sheets, cover with cling film and leave to rest for 30 minutes. 
8. Heat your oven to 180ºC and bake the loaves for 20-25 minutes or until golden brown. 



10 komentarų :

Medeja- CranberryJam rašė...

Kaip gražiai atrodo.. mačiau keliuose vietose, bet niekad neprisiruošiau išbandyt :)

Baking Secrets rašė...

Taip, atrodo super :) Aš tik neseniai užmačiau, niekaip negalėjau atsispirti pamėginti :) Labai vaizdas suviliojo.

Ieva Marija rašė...

Atroooodoooo tobulai! Seilės teka pamačius nuotraukas :)

Baking Secrets rašė...

Dėkui :) Mane ir užbūrė.

Inga rašė...

Aš lygiai taip pat kalbėjau apie mielinę tešlą - dabar man taip patinka ją minkyti, laukti, kol pakils, o anksčiau taip jų bijojau :) Pynės atrodo labai žavingai ir begalo skaniai, ypač pjūvis! :)

All That I'm Eating rašė...

You can never go wrong with Nutella! Love the sound of this.

Baking Secrets rašė...

Ačiū už pagyras! Pasirodo ne viena tokia aš :)

Baking Secrets rašė...

I guess so! Nutella never lets you down.

Ruta's Challenge rašė...

Oj kaip įdomu paskaityti tokį asmeniškesnį gabaliuką <3 Prisidedu prie mielinės tešlos mėgėjų būrelio! Nors dar esu stipriai žalia su ja, bet kiekvienąkart ką nors gaminant su mielėmis, taip malonu tą tešlą minkyti, taip skaniai ir jaukiai jinai kvepia... mmm dabar taip ir norėčiau peršokti krūvą receptų ir išmėginti šitą!
Beje, labai vaizdingai galiu įsivaizduoti, ką Laura pasakytų ir koks jos veidas būtų, paaiškinant, KODĖL šita duonelė tokia skani....:))))

Baking Secrets rašė...

Dėkui Rūta :) Vienu metu pabijojau, kad per asmeniškai parašiau šį įrašą, bet sulaukiau ne vieno gražaus ir teigiamo atsiliepimo, tai gera paliko ant širdies ir ramu.

Kvapnumas tikrai neišpasakytas. O tu su laiku prieisi ir prie šito recepto :) Dar kokius 600 išbandysi ir galėsi kepti šitą :))

Printfriendly