2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Puffed Buttermilk Pancakes / Pūsti blynai su kefyru





Experience. I always liked puffed pancakes, but couldn't find a good recipe. However, finally I saw this beautiful recipe and decided to try one more time. The pancakes were perfect, very happy with the results.

These pancakes are one of the tastiest I've ever eaten. Very delicious, fluffy, sweet, puffed. So good that melts in the mouth. 

Very important! Do not over mix the batter. Lightly combine flour with the egg-buttermilk mixture, just gather everything together, otherwise the pancakes may not puff. 

I got about 12 pancakes out of this batter.  

Taste. Puffed, fluffy, sweet pancakes. Just melts in your mouth. 

What I would do different next time. I would add some bananas, or apples, or blueberries to the batter.


Puffed Buttermilk Pancakes
Recipe adapted from Shirshiu Lizdas 


Ingredients
1 cup - 250 ml

1 cup plain flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
pinch of salt
1 egg
1 cup buttermilk
2 tbsp sugar
2 tbsp melted butter
1 tsp vanilla extract

Instructions

1. Whisk egg, sugar, vanilla, buttermilk, butter (melted and cooled) together. 
2. In another bowl mix flour, baking powder and soda. 
3. Pour the flour to the egg-buttermilk mixture and lightly mix. Do not over mix, just combine dry ingredients with the mixture. 
4. Leave the batter for 15-20 minutes to rest.
5. Bake on some oil in a pan.





Patirtis. Mane visad žavėjo pūsti, stori blynai, bet niekada tokių nemokėdavau iškepti. Turbūt neturėjau gero, patikrinto recepto, o gal tuo metu stigo įgūdžių. Šituo receptu pasitikėjau ir likau labai patenkinta. 

Šitie blynai - tikrai vieni skaniausių iš kada nors ragautų. Labai purus, labai minkšti, tirpsta burnoje. Jau mąstau išmėginti juos su įvairiais priedais: bananais, obuoliais, mėlynėmis. Turėtų būti pasakiškai skanu. 

Labai svarbu nepermaišyti tešlos, nes blynai nesigaus pūsti! Miltus palengva įmaišykite į kiaušinio-kefyro mišinį, tik tiek, kad produktai susijungtų į vietisą masę, nepersistenkite. 

Iš šios normos išėjo nedaug blynų apie 12 vienetų. Tikrai verta kepti iš dvigubos normos. 

Skonis. Labai purūs, pūsti, tirpstantys burnoje, saldūs blynai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Bandysiu blynus su įvairiais priedais: bananais, obuoliais, mėlynėmis.


Pūsti blynai su kefyru
Receptas adaptuotas iš Shirshiu Lizdas


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 puodelis miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 puodelis kefyro
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį, cukrų, vanilę, kefyrą, sviestą (tirpintą ir atvėsusį) išsukite dubenyje. 
2. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. 
3. Suberkite miltus į paruoštą mišinį ir atsargiai viską sumaišykite. Maišyti reikia tiek, kad sausi produktai susijungtų su kiaušinių-kefyro plakiniu į vientisą masę. Jokiu būdu nepermaišykite.
4. Palikite tešlą 15-20 minučių pastovėti. 
5. Kepkite blynus ant nedidelio kiekio aliejaus, kol gražiai pagels.

4 komentarai :

Printfriendly