Add

2014 m. birželio 7 d., šeštadienis

Smoked Bacon Buns / Mielinės bandelės su lašinukais


Experience. Smoked Bacon Buns remind me delicious times in my childhood with my grandmother and dear mother who used to bake these amazing buns. It doesn't matter if they were not perfect, it was a delicious miracle in those days.

Once I saw this recipe on Aguonele blog, I knew I need to make them. I want to create the same good memories for my lovely daughter someday. However, this will happen in the future because she is still a baby. 

Now about making and baking. I usually use instant yeast for such bakes. They are very easy to use, quick and hard to go wrong. Every time I use them, the result is just perfect.

This time I used dried yeast. Bought them by mistake and wanted to try the traditional way of making this kind of dough. Some tips: do not overheat the milk because the yeast will die and won't be active. Check the milk temperature with you finger, it doesn't have to burn; Always put some sugar in the liquid (warm milk or water) with the yeast, it will feed and activate the yeast. 

There was no problem for me making the dough. However, I was concerned how to form nice buns. Everything went very well. The buns were really nice. I was so proud of myself.

From this quantity, I got 11 small, but very delicious buns. 

Taste. Very delicious, fluffy, soft, light, juicy buns with smoked bacon. The smell is very tempting. 

What would I do different next time. Would not change anything. The buns are just perfect.

Smoked Bacon Buns



Ingredients

For the dough
250 g strong white bread flour
125 ml warm milk
1 egg
20 g caster sugar
25 g softened butter
5 g dried yeast
some salt

For the filling
125 g smoked bacon, chopped
1 1/2 tbsp breadcrumbs
1/2 onion
some salt and pepper

For the topping
1 egg
some sesame seeds

Instructions

1. In a small bowl whisk milk, sugar and yeast together. Set aside till the yeast becomes active. It should start bubbling. 
2. Sift the flour in another bowl, add chopped softened butter, egg and salt. 
3. Add the yeast to the flour mixture and start kneading. 
4. Knead for about 10-15 minutes until the dough becomes smooth and silky. Put the dough in a lightly oiled bowl, cover with a cling film and leave to raise when at least doubled in size. It should take about 1 or 2 hours. 
5. Meanwhile, chop smoked bacon, add sliced onion, spices and breadcrumbs. Mix well.
6. When the dough is risen, roll it to a thickness of 1 cm and stamp out the buns with a fluted cutter.
7. Add some filling on the top of the dough, form a ball and put the bun on a greased and lightly floured baking tin. 
8. Once all buns are done. Cover the baking tins with a cling film and leave to raise for about an hour.
9. Grease the buns with the beaten egg and top with some sesame seeds.
10. Heat your oven to 180ºC and bake the buns for 20-25 minutes or until golden brown. 
11. Leave to cool on the wire rack or eat warm.

Recipe from Aguonele


Patirtis. Bandelės su lašinukais - tai vienas skaniausių prisiminimų iš mano vaikystės. Pamenu, kiek būdavo laimės, kai atvažiavus į kaimą rasdavom prikeptų bandelių su lašinukais arba nusižiūrėjusi nuo babos jų iškepdavo mama. Ir nesvarbu, kad jos nebuvo tobulos, tešla nei iš tolo nepriminė mielinės tešlos, tačiau jos buvo kažkoks skanus stebuklas.

Pamačiusi šį receptą Aguonėlės blog'e, sukilo vaikystės prisiminai ir nusprendžiau būtinai jas išsikepti. Greitai galėsiu kurti tokius pačius prisiminimus ir savo dukrai... Tik ji dar turi paaugti. Dar tik prieš kelias dienas pradėjo ragauti pirmąjį tikrąjį maistą - košes, todėl iki mielinių bandelių dar ilgas kelias. 

Dabar apie gaminimą ir kepimą. Paprastai mieliniams kepiniams naudoju greitai veikiančias meiles, t.y. mieles, kurias galima iškart maišyti į miltus ir minkyti. Nereikia mielių berti į skystį ir laukti, kol jos pradės veikti. Su tokiom mielėm labai lengva, greita ir paprasta dirbti. Klaidų padaryti sunku, o ir kepiniai visad gerai iškyla. 

Šįkart naudojau paprastas sausas mieles, nes tiesiog nusipirkau jas per klaidą, o ir knietėjo išmėginti tradicinį mielinės tešlos variantą. Patarimas nr. 1: pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą, nedegintų, o būtų šiek tiek šiltas. Jei subersite mieles į per karštą pieną, jos žus ir liks neveiksmingos. Patarimas nr. 2: visuomet į šiltą skystį (pieną ar vandenį), dėkite cukraus, t.y. maisto mielėms. Taip mielės maitinsis ir pradės veikti. 

Pagaminti tešlą man nebuvo problemų, labiausiai neimavau, kaip reikės gražiai suformuoti bandeles, kad būtų apvalios ir dailios. Pavyko geriau nei tikėjausi! Labai savim didžiavausi.

Iš šios tešlos normos man gavosi 11 nedidelių bandelių, bet labai skanių.

Skonis. Labai skanios, minkštos, purios, lengvos, sultingos bandelės su lašinukais. Jų kvapas tiesiog gundantis. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Bandelės puikios, nieko nei pridėsi, nei atimsi. 

Mielinės bandelės su lašinukais


Ingredientai

Mielinei tešlai
250 g miltų
125 ml šilto pieno
1 kiaušinis
20 g cukraus
25 g minkšto sviesto
5 g sausų mielių
žiupsnelis druskos

Įdarui
125 g rūkytos šoninės ar lašinukų
1 1/2 šaukšto džiūvėsėlių
1/2 svogūno
šiek tiek druskos ir pipirų

Aptepimui
1 kiaušinis
truputis sezamo sėklų

Gaminimo eiga

1. Mažame dubenėlyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir mieles. Dėkite į šalį, kol mielės pradės veikti, pradės burbuliuoti.
2. Kitame dubenyje išsijokite miltus, dėkite susmulkintą minkštą sviestą, muškite kiaušinį, įberkite drukos. 
3. Į miltų mišinį pilkite mieles. Pradėkite minkyti.
4. Minkykite apie 10-15 minučių, kol tešla taps glotni. Dėkite tešlą į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite, kol tešla dvigubai pakils. Tai turėtų trukti nuo 1 iki 2 valandų priklausomai nuo jūsų kambario temperatūros. Aš visuomet tešlą palieku tiesiog ant stalo, nededu specialiai kur šilčiau. Tešla puikiai iškyla.
5. Tuo tarpu susmulkinkite rūkytą šoninę arba lašinukus, dėkite pjaustyto svogūno, prieskonių ir džiūvėsėlių ir gerai išmaišykite.
6. Kai tešla pakils, iškočiokite 1 cm storiu ir kepinių žiedu arba stikline išspauskite norimus apskritimus. Aš naudojau 7 cm kepinių žiedą.
7. Dėkite šiek tiek įdaro ant kiekvieno tešlos apskritimo, suformuokite kamuoliuką ir dėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą
8. Kai suformosite visas bandeles, uždenkite kepimo formas plėvele ir palikite valandai dar šiek tiek pakilti.
9. Aptepkite bandeles plaktu kiaušiniu, užbarstykite sezamo sėklų.
10. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir kepkite 20-25 minutes arba kol gražiai apskrus. 
11. Valgykite šiltas arba atvėsinkite ant gotelių.

Receptas iš Aguonele

4 komentarai :

  1. Pavydžiu, kad moki tokias skanias mielines bandeles kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šitos tikrai labai skanios :) Nesunku mielinius kepinius iškept. Nesibaimink :)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Thank you! It was my goal to form them very nicely and it worked very well. So proud of myself :))

      Panaikinti

Printfriendly