2014 m. birželio 29 d., sekmadienis

Šokoladinė pavlova su vyšniomis | Cherry Chocolate Pavlova


Cherry Chocolate Pavlova

Recipe adapted from Laura in the Kitchen


Ingredients
1 cup - 250 ml

For Pavlova base
5 egg whites
1 cup of sugar
25 g cocoa powder
2 tsp cornstarch
1 tsp wine vinegar
1/2 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt

For the filling and topping
Some cherries
300 ml double cream
dark chocolate curls

Instructions

1. Beat the egg whites in a mixer until they start become foamy. Add salt and whisk until it starts to form stiffer peaks. 
2. Gradually one tablespoon at a time add in sugar, beat until it becomes glossy, thick and the sugar is dissolved.
3. Fold in the vanilla extract, cornstarch, cocoa powder and vinegar.
4. Preheat the oven to 150ºC. Draw 20 cm circle on the baking parchment with a pencil, turn it over and put on the baking sheet.
5. Spoon the egg whites mixture in the center of the circle on the baking parchment.
6. Bake the pavlova for 50 minutes. Turn the oven off and open slightly the oven door, let it cool completely in the oven. I left overnight. 
7. Whip the double cream to stiff peaks. 
8. Spoon the cream in the centre of the pavlova and spread it evenly on top. 
9. Top with fresh cherries and chocolate curls. 


Patirtis. Esu bandžiusi kepti morengus kelis kartus ir abu nesėkmingai. Vienąkart jie sudegė, kitąkart prilipo prie kepimo popieriaus. Šį desertą labai norėjau išmėginti, bet labai bijojau, kad vėl nepavyks gerai iškepti morengo. Iššūkį priėmiau, kai gaminau naminius ledus ir liko daug kiaušinio baltymų. Nusprendžiau, kad kažkada turi pavykti. 

Receptą radau  Laura'os Vitale puslapyje. Aš ją tiesiog dievinu! Puikūs receptai, puikūs video, o ji pati labai žavinga. Gaminau jos braškinius ir šokoladinius ledus. Buvo nerealiai skanūs, todėl nusprendžiau pasitikėti ir pavlovos receptu. 

Pavlovą dariau su vyšniomis, nes mano vyras tiesiog pamišęs dėl jų, o ir vyšnių sezonas beveik prasidėjo. Šokoladas ir vyšnios tikrai puikus derinys. Man laaaaabai patiko. 

Gaminimo procesas. Labiausiai nerimą kėlė baltymų plakimas, kad išeitų juos gerai, tinkamai išplakti. Labai atidžiai ir kantriai stovėjau prie mikserio ir tas pasiteisino. Morengas iškepė gerai, palikau per naktį orkaitėje išdžiūti. Jei nenorite tiek laukti, galite išimti ir anksčiau. 

Iš baimės kad morengas neiškeps, jį paskleidžiau šiek tiek ploniau, didesniam apskritime, todėl gavosi šiek tiek plonas jo sluoksnis viduje. Bet skonis nuo to nenukentėjo. Buvo nerealiai skanu! Tai mano pirmoji valgyta ir gaminta pavlova, bet tikrai nepaskutinė.

Skonis. Traškus išorėje, minkštas viduje saldus šokoladinis morengas su gaivinančiu grietinėlės sluoksniu ir vyšniomis. Vyšnios ir šokoladas - tiesiog fantastiškas derinys. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Daryčiau mažesnį pavlovos apskritimą, nes padariau šiek tiek didesnį nei 20 cm, dar išsiplėtė ir gavosi plonas pavlovos sluoksnis. 

Į pavlovą galima įdėti ir šokolado gabaliukų. 

Šokoladinė pavlova su vyšniomis 

Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Pavlovos pagrindui
5 kiaušinių baltymai
1 puodelis cukraus
25 g kakavos
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo (arba bulvių)
1 šaukštelis vyno acto
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos

Įdarui ir papuošimui
Vyšnių pagal poreikį
300 ml grietinėlės
juodo šokolado drožlių

Gaminimo eiga

1. Kiaušinių baltymus plakti mikseriu, kol pradės putoti. Berkite druską ir plakite iki standesnių putų. 
2. Palaipsniui šaukštą po šaukšto berkite cukrų (plakdami) ir plakite, kol baltymų masė taps blizgi, tiršta, o cukrus ištirps. 
3. Pilkite vanilės ekstraktą, actą, berkite krakmolą, kakavą. Gerai, bet atsargiai išmaišykite.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 150ºC. Ant kepimo popieriaus pieštuku nupieškite 20 cm apskritimą, popierių apverskite ir dėkite ant kepimo formos. 
5. Į apskritimo centrą ant kepimo popieriaus paskleiskite kiaušinių baltymų masę.
6. Kepkite pavlovą 50 minučių. Baigus kepti išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles ir palikite orkaitėje visiškai atvėsti. Aš palikau per naktį.
7. Išplakite grietinėlę iki standumo.
8. Ant pavlovos viršaus vienodai paskirstykite grietinėlę. 
9. Ant viršaus dėkite vyšnias ir šokolado drožles.

4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Pritariu- vyšnios ir šokoladas nerealiai skanus derinys. Dar niekad nebandžiau pavlovos kept, tai mane draugai australai gėdino, kad labai paprasta ir mokė teoriškai kaip pavlovas kepti.. :D

Baking Secrets rašė...

Bet vis dar nesiryžai pamėgint? :) Man ir atrodė, kad čia kosmosas su baltymais. Bet įveikiamas reikalas, o po keletos kartų jau ir pasitikėjimas atsiranda :)

Lindsey @ American Heritage Cooking rašė...

This pavlova looks delicious! Your chocolate and cherry combination has officially enticed me to try my hand at pavlova!!

Baking Secrets rašė...

Thank you Lindsey! This combination is really great! If you try it, you love it! Good luck and please share :)

Printfriendly