Paprastas, gaivus, labai skanus sūrio pyragas su mėlynėmis.
2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis
Nekeptas sūrio pyragas su mėlynėmis / No Bake Blueberry Cheesecake
Paprastas, gaivus, labai skanus sūrio pyragas su mėlynėmis.
kategorijos:
Berries
,
Blueberries
,
Cakes
,
Cheesecakes
,
Cream cheese
,
Double Cream
,
Grietinėlė
,
Kreminis sūris
,
Laura Vitale
,
Mėlynės
,
Nekepti tortai
,
No bake cakes
,
Pyragai & Pyragaičiai
,
Uogos
2015 m. liepos 31 d., penktadienis
Vyšnių klafutis / Cherry Clafoutis
Juokingai paprastas, visai ne 'mandras', bet labai skanus klasikinis vasaros desertas su vyšniomis.
Klafutį kepiau pirmąkart. Nežinojau, kokio skonio tikėtis. Maniau bus panašu į paprastą pyragą. Klydau. Labiau panašu į didelį, saldų blyną su uogomis. Visai įdomus ir skanus kepinys bei neįtikėtinai paprastas. Klafučio kraštai gavosi traškūs, o vidus minkštas. Mūsų verdiktas - mėginti verta ir su kitomis uogomis. O skeptikus iš karto įspėju, tai paprastas kepinys ir paprastas skonis, nieko labai 'mandro' nesitikėkite, tačiau visai gardu.
kategorijos:
Berries
,
Blynai & Blyneliai
,
Cakes
,
Cherries
,
Klasika
,
Pancakes
,
Pyragai & Pyragaičiai
,
Uogos
,
Vyšnios
2015 m. liepos 30 d., ketvirtadienis
Šokoladiniai keksiukai su karamele / Chocolate Caramel Muffins
Minkšti, ne per saldūs, traškia plutele, šokoladiniai keksiukai su karamele.
Prabėgo pirmoji savaitė naujuose namuose. Nors vis dar jaučiuosi tarsi iškritusi iš medžio (chi chi), be įprastos rutinos, tačiau daug ramiau, saugiau, o ir namai tampa vis labiau panašūs į tikruosius namus. Tačiau vis dar vieno dalyko labai stinga - noro kepti. Jis šiuo metu truputį prigesęs. Ech. Užtat radau vieną užsilikusį receptą, visai neblogą keksiukų receptą - šokoladiniai keksiukai su karamele.
kategorijos:
Caramel
,
Chocolate
,
Cupcakes & Muffins
,
Karamelė
,
Keksai & Keksiukai
,
Šokoladas
2015 m. liepos 27 d., pirmadienis
Citrininis trupinių pyragas / Oatmeal Lemon Creme Bars
Kitoks trupininis pyragas su citrininiu kremu.
Pagaliau turiu truputį laisvo laiko ir galiu prisėsti pasidalinti saldžiu skanėstu. Nauji namai, persikraustymas, dėžės, maišai, rūpesčiai ir stresas, stresas, stresas. Turbūt pirmą kartą tiek visko daug. Nors praeityje kraustytis teko ne vieną sykį ir ne du, tačiau šis kartas pats sunkiausias. Ir su senaisiais namučiais atsisveikinti ne taip lengva... Matyt senatvė beldžiasi į duris. Cha cha. Nelengva paleisti vietą, kurioje buvo labai miela, gera gyventi, kur daug gražių, šiltų prisiminimų. Ten, kur buvo mūsų šeimos namai... Dabar vėl iš naujo, tarp naujų sienų (nors ir savų) teks kurti naujus prisiminimus, jaukintis naują aplinką, statyti, statyti, statyti, kol pasijusim kaip namie. Manau, kol neiškepsiu savo pirmojo pyrago šiuose namuose ir po namus nepasklis jo kvapas, tol nepasijusiu kaip namie. Chi chi. Kaip tik šiuo metu, elektrikas montuoja mano naująją viryklę ir galbūt dar šiandien galėsiu ją išmėginti! Vyras užsiprašė sausainių: namuose keptų, šiltų, ką tik ištrauktų iš orkaitės... Mmm. Pasiilgom abu. Chi chi. Na, o kol kas dalinuosi paskutiniu savo kepiniu iš praeito gyvenimo etapo (chi chi) - Citrininiu trupinių pyragu. Labai skanus! Tikrai ne per saldus! Su citrininiu kremu viduje! Niam niam.
2015 m. liepos 15 d., trečiadienis
Plėšoma pica / Pizza Pull-Apart Bread
Nuostabi idėja, puikus skonis, gražus patiekimas ir visa tai - plėšomoje picoje.
Skubu pasidalinti šiuo nuostabiu receptu. Skonis puikus, patiekimas ir išvaizda viliojanti, įdomi idėja! Bandykit būtinai! Man siaubingai patiko. Namuose net kilo skandalas dėl šio skanėsto. Chi chi. Būtumėt matę, kaip dukra puolė prie šios picos ir kaip nusiminė, kai tėveliai neleido griebti už viso kepalo. Ašaros, riksmai, pasipiktinimas. Teko ekstremaliomis sąlygomis paskubomis fotografuoti ir tramdyti bei guosti mažąją užsispyrėlę. Chi chi.
kategorijos:
Baking for Kids
,
Bites
,
Breads
,
Breakfast
,
Duonos
,
Kepiniai vaikams
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Picos
,
Pizza
,
Pusryčiai
,
Užkandžiai
2015 m. liepos 14 d., antradienis
Tortas 'Juodasis miškas' nr. 2 / Black Forest Cake no. 2
Drėgnas, labai šokoladinis, sodraus skonio tortas su vyšniomis ir grietinėlės-maskarponės kremu.
Pagaliau prisėdau aprašyti šio recepto. Nuostabaus torto recepto! Tortas ypatingai skanus, sodrus, šokoladinis, drėgnas, labai labai skanus. Man tai tobulas 'Juodasis miškas'.
Kepiau tortuką vyro gimtadienio proga. Kokio torto norės, seniausiai žinojau... 'Juodasis miškas' - jo pats pačiausias tortas. Dėl vyšnių... Jis apsėstas vyšniomis. Vienintelis klausimas man buvo pagal kokį receptą kepti. Praeitais metais taip pat vyro gimtadienio proga kepiau 'Juodąjį mišką', jam patiko. Tačiau aš norėjau kažko naujo, nebandyto. Ilgai ieškoti neteko, receptą radau viename skaniame blog'e -Vaikai ir Vanilė. Komentarai nuteikė pozityviai, todėl neilgai trukus kibau į darbą. Viskas pavyko, kaip norėjau, o rezultatas - super skanus tortas. Man kaip šokoholikei - tobulas. Chi chi.
Vyro gimtadienis buvo jau senokai. Prieš dvi savaites. Kodėl taip ilgai slėpiau receptą? Laukiau iškilmingos progos. Chi chi. Žinojau, kad ji artėja, todėl nusprendžiau palaukti. O štai, šiandien pagaliau galiu išrėkti savo didžiąją naujieną!
Skrebutis su grybais ir sūriu / Mushroom & Cheese Toast
Skrebutis su keptais grybais ir sūriu.
Pastebėjau, jog kartais blogger'iai renka savo mėgstamiausius tinkliaraščius. Tam skiria net atskirą įrašą ir išreitinguoja Jiems labiausiai patinkančius ir lankomiausius. Esu mačiusi tokių Top'ų praeityje. Visai įdomu paskaitinėti kitų blogger'ių nuomones, pastebėjimus. Ir ką gi... Praeitą savaitę visai netikėtai aptikau tokį sąrašą Laimos Slepkovaitės asmeniniame blog'e. Mėgstamiausių kulinarinių tinkliaraščių TOP 12. Perbėgau akimis per pavadinimus, kaip buvo galima tikėtis, dauguma jų žinomiausi ir populiariausi blog'ai Lietuvoje. Staiga, akys sustojo ties 10 vieta - Baking Secrets. Opa! Juk, čia aš! Chi chi. Pirmą kartą, taip netikėtai, bet labai maloniai. Labiausiai patiko Laimos komentaras:
Baking secrets – labai entuziastingai kuriamas dvikalbis blogas su ypač detaliais aprašymais ir pasidalijimais maisto ruošos teikiamomis emocijomis. Tobulas palydovas virtuvės naujokams.
Na, o šiandien pas mane blog'e dar viena idėja pusryčiams ir ne tik. Skrebutis su grybais ir sūriu. Pirminė recepto mintis buvo sumuštinis. Kaip nuspėjama. Chi chi. Tačiau paragavusi supratau, jog skrebutis daug geriau ir skaniau. Dvigubam sumuštiniui toks įdaras man pasirodė per sausas, o skrebutis labai geras.
kategorijos:
Breakfast
,
Cheese
,
Children's Meniu
,
Greita & Skanu
,
Grybai
,
Healthy & Delicious
,
Mushrooms
,
Pusryčiai
,
Quick & Easy
,
Sandwiches
,
Sumuštiniai
,
Sūris
,
Sveika ir skanu
,
Vaikų meniu
,
Vegetarian
,
Vegetariški
2015 m. liepos 13 d., pirmadienis
Nekeptas karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais / No Bake Caramel & Snickers Cheesecake
Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.
Visų pirma, kuo noriu pasidalinti ir pasidžiaugti - tai Baking Secrets sėkme. Nuo šiol retkarčiais mano receptais dalinsis ir http://skonis.lrytas.lt/. Tai visiškai nauja patirtis man bei malonus siurprizas. Ačiū skonio redaktorei Linai, kad pastebėjo ir susidomėjo. Man tai didelis įvertinimas. Labai... O ir pirmasis receptas jau publikuojamas - karšto žaliojo sumuštinio. Puiku! Jaučiu lyg sparčiai žingsniuočiau nežinomu, spontanišku, bet smagiu keliu. Kažin kur jis nuves... Chi chi.
Šis Nekepto karamelinio sūrio pyrago su Snickers šokoladukais receptas - kūryba. Taip, po truputį judu ir šia linkme. Kūrybine. Recepto gimimo istorija labai paprasta. Po visai neseniai gaminto nekepto Nutellos ir Oreo sūrio torto, kilo mintis būtinai kažką panašaus pagaminti su karamele. O kur karamelė, ten ir Snickers... Darni pora. Ir labai skani. Ištraukiau iš šaldytuvo maskarponės likučius, kreminį sūrį (jo visada turiu pakankamai), karamelę, Oreo sausainius ir Snickers šokoladukus. Ir gimė tai - Nekeptas karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais. Tuo pačiu išmėginau naują stačiakampią tartos formą. Visai smagi! Svarbiausia, tobulai atitaikiau kiekius. Fu... Gaminant dėl skonio abejonių nebuvo kilę, o vat ar tilps viskas, ar ne, labai neramino. Bet pavyko viskas, kaip ir norėjau. Džiaugiuosi.
kategorijos:
Cakes
,
Caramel
,
Cheesecakes
,
Cream cheese
,
Karamelė
,
Kreminis sūris
,
Mascarpone
,
Maskarponė
,
Nekepti tortai
,
No bake cakes
,
Pyragai & Pyragaičiai
,
Snickers
,
Tartos
,
Tarts
,
Tortai
2015 m. liepos 8 d., trečiadienis
Prancūziškas karštas sumuštinis / Croque Monsieur
Klasikinis prancūziškas karštas sumuštinis 'Croque Monsieur' su sūriu, kumpiu ir bešamelio padažu.
kategorijos:
Breakfast
,
Children's Meniu
,
French Kitchen
,
Greita & Skanu
,
Klasika
,
Laura Vitale
,
Prancūzų
,
Pusryčiai
,
Quick & Easy
,
Sandwiches
,
Sumuštiniai
,
Vaikų meniu
2015 m. liepos 7 d., antradienis
Cinamoniniai sausainiai / Snickerdoodle Cookies
Saldūs, kvapnūs, traškūs, tuo pačiu minkšti sausainiai dengti cinamoniniu cukrumi.
It's never hiding you just have to light it
It's the one thing that you got to trust
It's like a diamond, you just have to find it
So if you ever feel like giving up
Yeah, let's remember that.. we were all meant to fly
Spread your wings, across the universe
It's your time to, it's your time to shine
There's a light inside all of us
Soon, you'll find that it's your time to fly
Your time to fly
...
Just reach up, don't give up
Until you touch the sky
Just reach up, don't give up
Until you feel 'alized (realized)
That we are all meant to fly
Šie žodžiai iš dainos nuolat dabar skambančios mano namuose. Žinot, kuomet išgirsti naują patinkančio atlikėjo dainą ir tuomet pastoviai spaudai 'Replay' mygtuką bei klausai, klausai, klausai, kol pagaliau atsibosta. Bent jau taip darau aš... Savaitę, dvi, mėnesį. Kol surandu kitą. Naujesnę. Negirdėtą. Kažkuo mielą širdžiai dainai.
Ši daina - tai himnas Specialiosioms Olimpinėms žaidynėms 2015. Tačiau žodžiai puikūs ir tinka bet kuriam iš mūsų... Juk taip gera ir malonu galvoti/žinoti, kad kiekviename iš mūsų slypi nešlifuotas, neatrastas deimantas, tereikia pasistengti jį atrasti savyje, o tada sušvytėti, išskleisti sparnus ir skristi... Kiekviename mūsų yra nepaslėpta šviesa, kurią tereikia įžiebti.
Nuostabūs žodžiai. Įkvepiantys ir motyvuojantys. Beje, kaip tik šią dainą atradau, kai mano Baking Secrets Facebook'o puslapis peržengė 2000 narių pakopą. Man tai nerealus jausmas. Juk kažkada viską pradėjau viena, tiesiog spirgėjau užsidegimu ir kiekvienas mažas žingsnelis man atrodė, kaip didelis šuolis pirmyn. Aišku, meluočiau, jei sakyčiau, jog nenorėjau būti skaitoma. Kiekvienas bloger'is nori būti toks. Kitaip nebūtų prasmės rašyti ir stengtis rodyti rezultatų viešai. Norisi ne tik dalintis, džiaugtis, bet ir sulaukti atgalinio ryšio. Pagyrų (kas be ko) ir ne tik. Ir ką galiu pasakyti? Kuo toliau, tuo daugiau visko ir sulaukiu! Ne tik pagyrimų, padėkų, bet ir neigiamų komentarų. Kaip tik taip atsitiko su tuo sulauktu 2000-uoju nariu Facebook'e.
kategorijos:
Cinamonas
,
Cinnamon
,
Cookies
,
German Cuisine
,
Klasika
,
Laura Vitale
,
Sausainiai
,
Vokiška
2015 m. liepos 6 d., pirmadienis
Panakota su braškėmis / Strawberry Panna Cotta
Pirmadienis. Neretai pirmadienį jaučiu norą atsiriboti, pailsėti ir 'persijungti'. Po savaitgalinio sunkaus darbo, vyriškų dramų darbe, poilsio trūkumo ir nemiegotų valandų (dukra lyg tyčia savaitgalio naktimis miega labai neramiai), norisi bent trumpam pabūti su savimi, paskaityti, neiti į virtuvę, vakare anksti atsigulti. Reikia laiko 'surinkti' save iš naujo, atsiriboti nuo neigiamų emocijų, pasislėpti bei persijungti iš dirbančios į nedirbančią mamą, žmoną, save. Štai, ir vėl pirmadienis. Vėl tos pačios mintys, jutimai ir norai. Tik vienas skirtumas, šaldytuve 'pūpso' stiklinaitė itališko (!) deserto - panakotos. Tikiuosi teleportacija pavyks sklandžiau ir greičiau. Chi chi. O Jūs ar jau ragavot panakotos? Ar gaminot?
Turiu prisipažinti, iki šiol nebuvau nei ragavusi, nei bandžiusi gaminti šio deserto. Kažkodėl visuomet atrodė, kad tai sudėtingas procesas, kad nepavyks. Eilinį kartą klydau... Panakotą pagaminti tikrai labai paprasta ir ganėtinai greita. Neskaitant to, kad reikia palaukti, kol sustings. Bet jei gaminsite iš vakaro, ryte turėsite puikų desertą. Labai tinka ir vasarai, kai karšta ir nesinori kepti ar valgyti sunkių pyragų, tortų. Tik nesuklyskite, panakota nėra 'liesas' desertas, o tikrai riebus ir kalorijų jame nemažai. Bet stiklinaitė, kita, manau nepakenks.
kategorijos:
Berries
,
Braškės
,
Desertai
,
Desserts
,
Double Cream
,
Grietinėlė
,
Italian Cuisine
,
Itališka
,
Klasika
,
Strawberries
,
Uogos
2015 m. liepos 3 d., penktadienis
Varškės apkepas / Curd Cheese Pudding
Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.
Prieš kelias savaites dalinausi puriu varškės apkepo receptu bei užsiminiau, jog mano užrašuose yra keli apkepo receptai ir niekaip neprisiminiau, kuris mums patikdavęs labiau. Šaldytuve kurį laiką užsigulėjus angliškai varškei, nusprendžiau pagaminti paprastus pietus ir tuo pačiu patikrinti antrąjį receptą. Išvada - receptas tobulai paprastas - viską išmaišyti ir iškepti. Puikiai tinka skubantiems, neturintiems mikserio (atskiram baltymų plakimui, čia to nereikės) ar tieisog, tingintiems. Sumaišai, iškepi ir turi skanų rezultatą.
Dar svarsčiau ar reikia šitą receptą publikuoti. Paprastas, skonis - normalaus varškės apkepo, nuotraukos - netobulos (kaip galbūt kažkas norėtų). Žinot, kas padėjo apsispręsti? Mama. Užsiminiau jai, ką anūkė valgė pietums ir sulaukiau klausimo: 'O kaip tu kepi varškės apkepą? Nes aš nemoku.'. Chi chi. Mano akys užsižiebė ir su smulkmenom pradėjau viską pasakoti, dar pasiūliau čia (į blog'ą) užsukti. Ir sesuo prisidėjo prie diskusijos. Patikėsit, ar ne, nei mama, nei sesuo, nežino mano blog'o pavadinimo ir kaip jį surasti. Žino, kad kepu, rašau, dalinuosi, bet neskaito. Cha cha. Kažkokia ironija. Net įdomu pasidarė, kiek pažįstamų, draugų čia iš tikrųjų užsuka. Keletą žinau tikrai... Paguoda. Chi chi.
kategorijos:
Antrieji patiekalai
,
Apkepai
,
Children's Meniu
,
Cottage Cheese
,
Curd cheese
,
Lietuvių
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Puddings
,
Vaikų meniu
,
Varškė
,
Vegetarian
,
Vegetariški
2015 m. liepos 2 d., ketvirtadienis
Ledų kokteilis su Oreo sausainiais / Oreo Milkshake
Gaivinantis, šaltas, saldus, labai skanus ledų kokteilis su Oreo sausainiais.
Vakar čia, Anglijoje, buvo siaubingai karšta. Temperatūros stulpelis buvo pakilęs virš 30 laipsnių šilumos. Lauke nesinorėjo būti, namie taip pat. Chi chi. Per tokią kaitrą nesinori nieko: nei ką nors daryti, nei valgyti, nei ant lovos drybsoti. Visur negerai. Norisi tik atsivėsinti... Vaikas turškiasi kieme baseinėlyje, o tėveliai kokteiliauja. Skanus, greitas, o svarbiausia šaltas ledų kokteilis su Oreo sausainiais!
2015 m. birželio 30 d., antradienis
Vyniotinis su uogiene / Swiss Roll
Minkštas, saldus, paprastas vyniotinis su uogiene.
Vyniotiniai nėra mano stiprioji pusė. Tai vienas tų dalykų, kuriuos labai labai noriu išmokti ir atidžiai bei su šiokia tokia įtampa visada bandau. Kodėl? Pirmieji mano bandymai, nebuvo labai sėkmingi. Tai žiūrėk, kiaušinių gerai neišplakiau, tai perkepiau biskvitą ir to pasekoje, neišėjo vyniotinio susukti ar jis siaubingai sutrūkinėjo. Būtent šį vyniotinį kepiau jau kokius tris, keturis kartus, kol supratau savo klaidas ir pagaliau jas ištaisiau. Nepagalvokite, kad vyniotinio kepimas - aukštoji matematika, aš taip nemanau. Visai nesudėtinga, kai žinai, ką darai ir turi tinkamas instrukcijas, o prityrusiams kepėjams - juokų darbas apskritai. Vyniotinį kepiau norėdama jį panaudoti tortukui. Pagaminau ir tortuką. Tačiau galutinis jo variantas, manęs 100 procentų netenkino, todėl tortą atidėjau ir pasilieku tobulinti. Nors draugė labai susidomėjo ir įvertino tikrai labai neblogai. Chi chi. Tačiau mano kritiškumas šįkart nugalėjo. Teks torto palaukti.
O vat vyniotinio receptu pasidalinsiu. Receptas - standartinis, paprastas, sakyčiau, bazinis vyniotinio receptas. Išmokę ir įvaldę jį kepti, kūrybai ribų nebus ir galėsite drąsiai bandyti kitokius skonius, įdarus ir vyniotinio pavidalus.
2015 m. birželio 24 d., trečiadienis
Norvegiškas rabarbarų pyragas / Norwegian Rhubarb Cake
Paprastas, klasikinis, a la norvegiškas pyragas su rabarbarais.
Turėjau priverstinių 'atostogų' nuo kepinių (vis dar turiu)... Kokia priežastis? Tikras 'malonumas' - ištrauktas protinis dantis. Oj oj oj... Kančių kančios, bet net su patinusia ir skaudančia burna, negalėjau atsispirti šiam pyragui. Taip, jis labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį iškart. Dar prieš visas dantų procedūras... O po jų praėjus dienai, dar kelis nedidelius gabaliukus. Jau tikrai maniau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Nė velnio. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pirmą dieną. Nors recepte nurodoma, kad jis skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys pasirodė šiek tiek keistas. Man jis skanus ir po keturių, ir po dvylikos valandų, ir daugiau. Chi chi.
2015 m. birželio 19 d., penktadienis
Tortas 'Snickers' / Snickers Layer Cake
Drėgnas, ne per saldus, labai skanus ir įspūdingas tortas 'Snickers'.
Valioooooooooooooo!!! Tai 200-asis mano receptas! Ar galit patikėti? Aš vis dar netikiu. Kiek daugiau nei metai intensyvaus mokymosi, saviveiklos, šimtai išmėgintų, išragautų kepinių ir dar dvigubai tiek atmestų bei užmirštų. Vis dar sunku patikėti, kad per tiek laiko ne tik noras išmokti kepti nedingo, bet jis dar labiau sustiprėjo. O ši internetinė erdvė tapo ne vien mano kulinariniu kalendoriumi ir mokymosi klase, bet ir savotišku dienoraščiu bei gyvenimo dalimi. Taip, Baking Secrets - tai dalelė manęs. Tai aš!
Šiandien man šventė. Didelė. Labai labai džiaugiuosi, jog prieš kelerius metus kilusi idėja (išmokti kepti bei dalintis savo patirtimi su kitais), tapo rimtu tikslu ir siaubingai skaniais pasiekimais. Nuoširdžiai pasakius, giliai viduje pati savimi netikėjau. Maniau, tai tik maža užgaida, kuri kažkada išblės... Gal po mėnesio, gal po kelių. Ir visai negalvojau, jog taip toli nueisiu. Didžiuojuos savimi ir lenkiu galvą!
Be galo didelį AČIŪ nori tarti (ir taip pat nulenkti galvą) savo skaitytojams! Jei ne Jūs, jei ne Jūsų malonios žinutės, atsiųstos kepinių nuotraukos, paskatinimai, palikti komentarai, niekada nebūčiau turėjusi tiek motyvacijos ir valios! Tikrai... Man tai didžiausia paskata eiti pirmyn, nesustoti. Ir mokytis, mokytis, mokytis!
Vienas, du, trys... Specialiai ta proga - tortukas. Vienareikšmiškai galiu pasakyti, tai gražiausia, ką kada nors sukūriau (neskaitant dukrytės, chi chi). Man šis tortas toks gražus... Negalėjau atsigerėti galutiniu rezultatu. Dar niekada su tokiu dideliu noru nefotografavau. Chi chi. Norėjosi žiūrėti ir žiūrėti. Ir vis dar žiūriu... Pravėrusi šaldytuvo dureles arba atsidariusi kompiuterio failą 'Naujas' ir perversdama torto nuotraukas. Cha cha. Nežinau, kas tai narsicizmas, ar begalinis džiaugsmas. Cha cha. Turbūt abu. Chi chi. Ir žinau, dar ne vieną kartą grįšiu skaityti čia parašytų žodžių, įkeltų nuotraukų, šypsosiuosi ir negalėsiu patikėti, kad visa tai mano nuo pirmos iki paskutinės raidės. Kartais taip darau: vėl ir vėl skaitau naujai parašytus įrašus. Ypač tuos, kuriuose rašau apie save. Cha cha. Nežinau, kas tai, džiaugsmas, ar puikybė. Chi chi. Gal visgi abu. Chi chi.
kategorijos:
Cakes
,
Caramel
,
Double Cream
,
Grietinėlė
,
Karamelė
,
Layer Cakes
,
Nuts
,
Riešutai
,
Snickers
,
Tortai
Kaip pasigaminti karamelę / How to make Caramel
Lengvas, paprastas receptas kaip pasigaminti karamelę.
Ar prisimenat kaip vaikystėje gamindavot irisus? Net būdami vaikai, mokėjom išsivirti karamelę. Šis receptas labai panašus ir puikiai tiks, kai reikia karamelės kažkokio kepinio gaminimui ar dekoravimui.
kategorijos:
Caramel
,
How to make...
,
Kaip pasigaminti...
,
Karamelė
,
Padažai
,
Sauces
2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis
Brusketa su džiovintais pomidorais ir baklažanais / Sun Dried Tomato and Eggplant Bruschetta
Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir keptais baklažanais.
O blog'e vėl brusketa... Vėl idėja užkandžiui. Ir vėlgi labai skani! Receptą gavau iš kelionių gidės, kai keliavome po Italiją. Jau ne vieną kartą esu gaminusi šitą užkandėlę. Patinka! Gal ir Jums patiks?
kategorijos:
Baklažanai
,
Bites
,
Eggplant
,
Itališka
,
Pomidorai
,
Tomatoes
,
Užkandžiai
2015 m. birželio 17 d., trečiadienis
Karštas žaliasis sumuštinis / Hot Green Sandwich
Karštas vegetariškas sumuštinis su špinatais, avokadu, pesto ir dviems sūriais.
Ar jau pastebėjot, kad įnikau į naują maniją? Sumuštiniai... Karšti! Įvairiausi. Labai labai patinka. Pakeiti vos kelis produktus, o turi visiškai kitokį ir naują skonį. Šįkart karštas žaliasis sumuštinis! Nežinojau, kaip kitaip jį pavadinti. Toks žalias! Toks vegetariškas ir su tiek sūrio! Tikrai labai gardus.
kategorijos:
Avocado
,
Avokadas
,
Breakfast
,
Children's Meniu
,
Greita & Skanu
,
Healthy & Delicious
,
Pusryčiai
,
Quick & Easy
,
Sandwiches
,
Spinach
,
Sumuštiniai
,
Sveika ir skanu
,
Špinatai
,
Vaikų meniu
,
Vegetarian
,
Vegetariški
2015 m. birželio 15 d., pirmadienis
Brusketa su krevetėmis / Creamy Shrimp Bruschetta
Brusketa su krevetėmis ir špinatais bei kreminiu, aitriu padažu.
Labai mėgstu įvairias brusketas. Šį receptą priskirčiau prie savo dviejų mėgstamiausių. Būtent brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela bei brusketa su krevetėmis - skaniausios iki šiol ragautos. Kalbant apie šį receptą, jis nėra sudėtingas ar labai pigus, tačiau labai skanus. Krevetės su špinatais ir kreminis, aitrumo turintis padažas - tenka pirštus apsilaižyti. Tikrai!
kategorijos:
Bites
,
Cream cheese
,
Italian Cuisine
,
Itališka
,
Kreminis sūris
,
Krevetės
,
Laura Vitale
,
Shrimps
,
Spinach
,
Špinatai
,
Užkandžiai
2015 m. birželio 12 d., penktadienis
Purus varškės apkepas / Fluffy Curd Cheese Pudding
Purus, minkštas varškės apkepas.
Mūsų šeimyna nėra labai didelė varškės apkepo mėgėja. Tiesą pasakius, net nepamenu, kada jį paskutinį kartą kepiau. Tikrai daugiau nei prieš tris metus. O ir Lietuvoje gyvendami tik retkarčiais jį kepdavom. Vartydama savo beplyštantį receptų sąsiuvinį, radau porą varškės apkepo receptų. Abu pažymėti, kaip išbandyti ir gaminti. Tačiau niekaip negalėjau atgaminti, kuris mums labiau patiko. O panaršiusi internete, radau daugybę receptų. Nieko stebėtino. Turbūt kiekviena šeimininkė turi savąjį varškės apkepo receptą. Tačiau daugiausiai pagyrų ir skambių frazių buvo būtent prie šio Saulėtos virtuvės apkepo recepto. Kaip bebūtų keista, jis labai labai panašus į vieną iš mano sąsiuvinyje minimų receptų. Nusprendžiau nušauti du zuikius vienu šūviu - receptai beveik identiški, pabandysiu, gal prisiminsiu, ar tai tas mūsų pamėgtas receptas ir, ar tikrai šis varškės apkepas toks tobulas. Pamėginau...
kategorijos:
Antrieji patiekalai
,
Apkepai
,
Children's Meniu
,
Curd cheese
,
Lietuvių
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Puddings
,
Vaikų meniu
,
Varškė
,
Vegetarian
,
Vegetariški
2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis
Karštas sumuštinis apvyniotas šonine / Bacon Wrapped Hot Sandwich
Karštas sumuštinis su sūriu apvyniotas šonine.
Šio sumuštinio receptas vos per kelias dienas tapo interneto sensacija. Jo video peržiūrėjo daugiau nei 30 milijonų žmonių. Vienas iš tų žmogelių buvau ir aš. Neatsispyriau pagundai pabandyti ir paragauti. Tikėjausi labai blogo rezultato, tikrai labai... Bet gavosi visai neprastas sumuštinis! Sakyčiau labiau subalansuotas vyrams. Chi chi. Nes tikrai labai sotus! Aš įveikiau tik pusę ir buvau soti. Chi chi.
2015 m. birželio 10 d., trečiadienis
Vegetariškas karštas sumuštinis / Vegetarian Hot Sandwich
Karštas vegetariškas sumuštinis su sūriu, avokadu ir pomidorais.
Praeitą vėlų vakarą užsimaniau sumuštinio su dideliu sluoksniu mėsos. Ir ne bet kokio, o kažkokio visiškai naujo ir neragauto. Tik deja, nė vienam iš jų neturėjau pakankamai produktų. Nusivylusi numojau ranka ir nuėjau miegoti. Ryte vis dar degiau sumuštinio manija. Bet jau visiškai nebenorėjau mėsos... Chi chi. Atvirkščiai, išsikepiau vegetariškų karštų sumuštinių su sūriu, avokadu ir pomidorais. Kaip skanu! Nesitikėjau.
kategorijos:
Breakfast
,
Healthy & Delicious
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Pusryčiai
,
Sandwiches
,
Sumuštiniai
,
Sveika ir skanu
,
Vaikų meniu
,
Vegetarian
,
Vegetariški
2015 m. birželio 9 d., antradienis
Braškių ir balto šokolado tiramisu tortas / Strawberry & White Chocolate Tiramisu Cake
Lengvas, gaivus braškių tiramisu tortas su baltuoju šokoladu.
'Tėti, tėti, kaip gera į tave žiūrėti'! Tai eilutė iš vienos vaikiškos dainelės. Lietuvoje ką tik prabėgo tėčio diena, o vat Anglijoje ji dar tik bus... Čia visad taip... Nei mamos diena, nei tėčio nesutampa ir tada blaškaisi, nežinai, kada vienas kitą sveikinti. Aš šiais metais iš vis susipainiojau ir savo tėtį pasveikinau dar savaitę anksčiau. Chi chi. Žiopla, pasimečiau tarp dienų. Chi chi. Mums su vyru tai dar nauja šventė, juk dukrai tik metukai ir penki mėnesiai. Dukra pati sveikinti dar nemoka, tai dėmesį rodome vienas kitam patys. Šįkart aš vyrui... Padariau jo mėgiamą vasarišką tortuką. Sukirto vienas beveik visą!
kategorijos:
Berries
,
Braškės
,
Cakes
,
Chocolate
,
Cream cheese
,
Double Cream
,
Grietinėlė
,
Kreminis sūris
,
Mascarpone
,
Maskarponė
,
Nekepti tortai
,
No bake cakes
,
Strawberries
,
Šokoladas
,
Tortai
,
Uogos
2015 m. birželio 8 d., pirmadienis
Ledai su avokadu ir žaliąja citrina / Avocado Lime Ice Cream
Sotūs, paprastai pagaminami ledai su avokadu ir žaliąja citrina.
Anglijoje orai taip greit keičiasi, kad kartais nesupranti ar dar pavasaris, ar jau vasara. Tai žiūrėk apsiniaukę, lyja, nežmoniškai didelis vėjas, namai įšala ir tenka šildytis. O kartais nubundi ryte, saulė šviečia, šilta, jauti atėjusią vasarą. Kaip tik tokią karštą dieną po pasivaikščiojimo su šeima prie ežero, puikiai vakarą užbaigia naminiai ledai... Neturite ledų mašinos? Laisvos vos kelios minutės? Spintelėje tik keli produktai? Šie, ledai būtent Jums... Tereikia viską sutrinti ir užšaldyti, o vėliau skanauti...
kategorijos:
Avocado
,
Avokadas
,
Citrinos
,
Condensed milk
,
Ice Cream
,
Kondensuotas pienas
,
Ledai
,
Lime
2015 m. birželio 5 d., penktadienis
Česnakiniai mazgeliai / Garlic Knots
Paprastas česnakinis picos mazgelių užkandis.
Šią savaitę kepiau itališką kaimietišką uždarą picą (išorė - picos tešla, vidus - kiaušinių, sūrio, saliamio ir pančetos įdaras) ir nuo jos liko nedaug picos tešlos. Panaršiau tarp receptų ir radau puikų būdą, kur tokius likučius panaudoti. Labai paprastas, greitas ir skanus užkandis - česnakiniai mazgeliai.
2015 m. birželio 2 d., antradienis
Karamelinis medaus tortas / Caramel Honey Layer Cake
Karamelinio skonio medaus tortas su riešutais.
Visada mėgau medaus tortus, bet niekada neteko matyti ir ragauti karamelio medaus torto. Šį receptą užtikau rusiškame receptų portale, o praeitą savaitę aplankius ypatingai kepinių manijai, išmėginau. Gavosi visai neblogas tortukas. Karamelė dar labiau paryškina medaus torto skonį, o riešutai įdomus priedas.
2015 m. birželio 1 d., pirmadienis
Plikyti sausainiai / Profiteroles
Saldūs, minkšti, drėgni plikyti sausainiai.
2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis
Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais / Mushroom and Four Cheese Calzone
Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.
kategorijos:
Children's Meniu
,
Grybai
,
Yeast
,
Italian Cuisine
,
Itališka
,
Mielės
,
Mocarela
,
Mozzarella
,
Mushrooms
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Picos
,
Pizza
,
Vaikų meniu
,
Vegetarian
,
Vegetariški
2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis
Rabarbarų keksas su traškia plutele / Rhubarb Crumble Loaf Cake
Paprastas, bet neprastas, minkštas keksas su rabarbarais ir traškia trupinių plutele.
2015 m. gegužės 26 d., antradienis
Nekeptas Nutella ir Oreo sūrio tortas / No Bake Nutella Oreo Cheesecake
Lengvas, skanus, nekeptas Nutella ir Oreo sausainių sūrio tortas.
kategorijos:
Cakes
,
Cheesecakes
,
Cream cheese
,
Kreminis sūris
,
Nekepti tortai
,
Nutella
,
Oreo
,
Tortai
2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis
Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais / Chocolate, Banana & Basil Cake
2015 m. gegužės 22 d., penktadienis
Sausainiai su šokolado gabaliukais nr. 2 / Chocolate Chip Cookies no. 2
Saldūs, traškūs, labai šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais.
kategorijos:
Amerikietiška
,
Chocolate
,
Cookies
,
Klasika
,
Laura Vitale
,
Sausainiai
,
Šokoladas
2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis
Tortas 'Napoleonas' / Napoleon Cake
Tobulas klasikinis tortas karalius 'Napoleonas'.
Šį tortą brandinau nuo Velykų. Iš pradžių mintyse, tuomet tyrinėjau daug skirtingų receptų, aišku, pasimečiau tarp jų gausybės. Labai norėjau klasikinio senovinio 'Napoleono' recepto, tačiau kuris tas receptas tikrasis labai sunku suprasti. Galiausiai, apsistojau ties rusiškam portale rastu lakštų receptu, o kremą gaminau pagal žurnaliuke rastą receptą. Jį jau buvau išbandžiusi anksčiau ir nenorėjau jokio kito. Rezultatas gavosi, tiesiog, nuostabus. Tortas puikus, pirštus galima apsilaižyti. Labai savim didžiuojuos!
kategorijos:
Cakes
,
French Kitchen
,
Klasika
,
Layer Cakes
,
Lietuvių
,
Prancūzų
,
Tortai
2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis
Bandelė 'Žievelė' / Cinnamon Buns
Minkštos mielinės tešlos bandelės, sluoksniuotos cinamonu, cukrumi ir sviestu.
kategorijos:
Bandelės & Spurgos
,
Buns & Scones
,
Cinamonas
,
Cinnamon
,
Klasika
,
Lietuvių
2015 m. gegužės 15 d., penktadienis
Tortas keptas keptuvėje / Pan Baked Layer Cake
Paprastas, greitas tortas keptas keptuvėje.
Ilgai svarsčiau, ar dalintis šiuo receptu, ar 'palaidoti'. Bet visgi pasitarusi su vyru, nusprendžiau jį paviešinti. Kodėl gi taip dvejojau?
2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis
Varškės sausainiai / Cottage Cheese Cookies
Paprasti, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.
Vakar priešpiet aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir kibau į darbą. Šaldytuve turėjau varškės pakelį, todėl iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž numaniau... Jau buvau kepusi panašius Sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai. Paprasti, nesaldūs, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su cukrine plutele.
2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis
Madlenos / Madeleines
Klasikinės minkštos, purios, saldžios madlenos.
Madlenų formą turėjau spintoje gal kiek mažiau nei metus. Nenaudotą... Chi chi. Vis mintyse ruošdavausi bandyti, kokį receptą, bet taip to ir neįgyvendinau. Iki šiandien... Šių madlenų receptą, o tuo pačiu jau išbandytą rezultatą radau Skonių Klubo UK grupėje Facebooke. Šiandien pasitaikė gera, darbinga nuotaika, nusprendžiau imti jautį už ragų ir kepti kepti kepti. Varškės sausainiai iškepti, bandelės dar kyla, o madlenos jau atvėsusios ir pagaliau, paragautos! Pirmosios mano gyvenime. Skanu!
kategorijos:
Citrinos
,
Cookies
,
French Kitchen
,
Klasika
,
Lemons
,
Prancūzų
,
Sausainiai
2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis
Citrininis rikotos pyragas / Lemon and Ricotta Cake
Rikotos pyragas su citrina ir migdolais.
Turiu tokią ydą prisipirkti produktų, o po to galvoti, ką iš jų pagaminti. Tai susiję tik su kepiniais. Matyt, silpnybė... Vis galvoju, kad prireiks, užsimanysiu, ko nors skanaus, 'iškasiu' kokį gerą receptą, o po to neturėsiu produktų ir graušiu nagus. Nors tai ir nedažnai pasitaiko, o geriau pagalvojus, turbūt niekada. Chi chi. Tačiau lentynos vis pilnėja kokosų, sojų, kondensuotu pienu, karamele, įvairiais sausainiais, riešutais, sėklomis, įvairių miltų rūšimis ir t.t. Na, o šaldytuvą užgrūdu kreminiu sūriu, jogurtais, grietine, sviestu (!), grietinėle, maskarpone ar rikota. Dažnai po to save keikiu, kam tiek vienu sykiu visko prisipirkau, juk nespėsiu per savaitę sunaudoti. Prisižadu daugiau taip nedaryti, o kitą apsipirkimą vėl paleidžiu vadeles. Taip ir sukuos savo silpnybių rate. Cha cha. Šįkart turėjau rikotos, kalną citrinų, pamėginau šį pyragiuką. Mums jis labai labai...
kategorijos:
Cakes
,
Citrinos
,
Italian Cuisine
,
Itališka
,
Lemons
,
Pyragai & Pyragaičiai
,
Ricotta
,
Rikota
2015 m. gegužės 5 d., antradienis
Austriškas varškės pyragas / Austrian Curd Cheesecake
Drėgnas varškės pyragas-apkepas su razinomis, citrina ir migdolais.
Šį pyragą pamačiau Marry Berry knygoje. Peržvelgiau ingredientus, pasirodė labai panašus į mūsų lietuvišką varškės apkepą, tačiau knygoje pavadintas Austrišku varškės pyragu (Austrian Curd Cheesecake). Nusprendžiau pamėginti ir patikrinti skonį bei panašumus. Mano išvada - tikrai labai panašu į saldų varškės apkepą su citrinos rūgštele. Vyras griežtai teigė, jog tai pyragas, o ne apkepas, bet 'žiauriai' skanus. Man patiko, nes pyrage yra įvairių skonių: citrinos, razinų, migdolų, varškės. Viskas labai dera. Pyragas drėgnas, minkštas. Čia susipina citrinos kvapnumas ir rūgštelė su razinų saldumu.
kategorijos:
Almonds
,
Austrian Ktichen
,
Austriška
,
Cakes
,
Cheesecakes
,
Citrinos
,
Cottage Cheese
,
Lemons
,
Mary Berry
,
Migdolai
,
Pyragai & Pyragaičiai
,
Ricotta
,
Rikota
,
Varškė
2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis
Nekeptas maskarponės sūrio tortas / No Bake Mascarpone Cheesecake
kategorijos:
Berries
,
Braškės
,
Cheesecakes
,
Chocolate
,
Double Cream
,
Grietinėlė
,
Mascarpone
,
Maskarponė
,
Nekepti tortai
,
No bake cakes
,
Strawberries
,
Šokoladas
,
Tortai
,
Uogos
2015 m. balandžio 21 d., antradienis
Mini Oreo sūrio pyragaičiai / Mini Oreo Cheesecakes
Gražūs, greiti, lengvai paruošiami, kreminiai mini Oreo sūrio pyragaičiai.
Esu labai didelė sūrio pyrago/tortų gerbėja. Turbūt pastebėjote... Chi chi. Pamačiusi šiuos mini sūrio pyragaičius, aišku, kad jų užsigeidžiau. Labai patiko idėja, greitas ir lengvas paruošimas, o ir kas atsisakytų Oreo sausainių? Tik ne aš! Rezultatas - daugiau nei geras. Man čia - tobulas skonis. Reikėjo daug valios pastangų, kad nesuvalgyti vienai visų iš karto. Stengiausi per daug nepiknaudžiauti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Labai labai gardu. Labai pagelbsti pyragaičių dydis - keksiukas. Normuota saldumo dozė. Puikiai tiks vaišinti svečiams, juk nereikia pjaustyti ir dalinti kiekvienam atskirai. Beje, tai žymiai greitesnis sūrio pyrago/torto variantas. Kepa labai trumpai, o ir šaldytuve laikyti reikia ne taip ilgai.
kategorijos:
Cheesecakes
,
Cream cheese
,
Kreminis sūris
,
Laura Vitale
,
Oreo
,
Pyragai & Pyragaičiai
2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis
Rikotos blynai / Ricotta Pancakes
Purūs it debesėlis, labai skanūs rikotos blynai.
Turiu ne vieną jau išmėgintą, išskanautą receptą su nuotraukomis kompiuteryje, bet vis dar liaukiantį savo eilės. Paskutiniu metu tapau labai priekabi. Norisi dalintis tik labai gerais ir užtikrintais receptais. Gamindama, ragaudama vis dažniau ieškau 'kabliukų' ir idėjų, ką galima būtų patobulinti. Šiuos blynus kepiau tris kartus ir, pagaliau, esu visiškai patenkinta atradusi tobulą ingredientų balansą. Blynų tekstūra - puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras. Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų. Rekomenduoju.
kategorijos:
Blynai & Blyneliai
,
Breakfast
,
Children's Meniu
,
Italian Cuisine
,
Itališka
,
Pancakes
,
Pusryčiai
,
Ricotta
,
Rikota
,
Vaikų meniu
2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis
Keturių sezonų pica / Four Seasons Pizza
Keturių sezonų pica su kumpiu, artišokais, grybais ir alyvuogėmis.
kategorijos:
Antrieji patiekalai
,
Gino D'acampo
,
Grybai
,
Italian Cuisine
,
Itališka
,
Mushrooms
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Picos
,
Pizza
2015 m. balandžio 14 d., antradienis
Klasikinė pica 'Margarita' / Classic Pizza 'Margherita'
Klasikinė, paprasta pica su mocarela ir bazilikais.
Dievinu itališką virtuvę, itališką kultūrą, kalbą ir šalį. Taip, tai mano svajonių kampelis. Nežinau, ar būtent todėl, bet mūsų įprastinis kasdienis maistas vis dažniau ir dažniau iš šio krašto virtuvės. Iš tiesų, anąkart kolega darbe paklausė, ką dažniausiai gaminu namie ir nesudvejodama pasakiau: 'Italian Cuisine!'. Tada susimąsčiau, jog esu lietuvė, gyvenu Anglijoje, dirbu japonų restorane, bet vis tik dauguma mano gaminamų patiekalų namuose yra būtent italų virtuvės. Jau išmokau gaminti ne vieną gardų itališką patiekalą: įvairias sriubas, troškinius, užkepėles, makaronus, o anąsyk aikčiojau nuo super minkštų ir nepakartojamo skonio Meatballs Napoletane. Kirto visi su pasimėgavimu. Tiesa, savo antrųjų patiekalų atradimais čia nesidalinu ir pasilieku sau poilsiui, gaminimui ir ragavimui be streso, fotoaparato. Tik kepdama picas, šia nuostata nesivadovauju ir visad stengiuosi pasidalinti. Štai, Jums paprasta klasikinė vegetariška pica 'Margarita'.
kategorijos:
Antrieji patiekalai
,
Breakfast
,
Gino D'acampo
,
Yeast
,
Itališka
,
Klasika
,
Mielės
,
Mocarela
,
Mozzarella
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Picos
,
Pizza
,
Pusryčiai
,
Vaikų meniu
,
Vegetarian
,
Vegetariški
Užsisakykite:
Pranešimai
(
Atom
)