Keptos moliūgų spurgos / Baked Pumpkin Donuts


Orkaitėje keptos moliūgų spurgos su cinamono cukrumi.


Šiuo receptu turėjau pasidalinti dar rudenį, kai buvo moliūgų sezonas. Deja, vėluoju, bet moliūgų galima ir dabar nuspirkti, todėl nėra viskas taip blogai. 

Šios spurgos ypatingos tuo, jog yra keptos orkaitėje specialioje spurgų skardoje, o ne aliejuje. Tokias spurgas bandžiau pirmą kartą. Visai patiko. Skonis tikrai nepanašus į aliejuje keptas spurgas, greičiau panašesnis į keksiukus. Naudojama labai mažai riebalų, todėl geras receptas dietinei mitybai.

Minkštos, ne per saldžios, neriebios, su cinamono prieskoniu moliūgų spurgos!


Patarimai, pastebėjimai. Spurgų formą geriausiai išpurkšti aliejumi. Man kaip tik pasibaigė, patepiau sviestu, bet spurgos vis tiek truputį prilipo, neišsiėmė labai gražiai. Neturėjau šį kartą ir konditerinio maišelio, naudojau paprastą, tešla išsispaudė nelabai gražiai ir nevienodai. 

Spurgų skarda - tokia kaip paveikslėlyje. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Keptos moliūgų spurgos
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
1/4 šaukštelio druskos
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamono, imbiero, gvazdikėlių, muskato ir pan.)
3/4 puodelio moliūgų tyrės (receptas čia)
1/4 puodelio rudojo cukraus
1/2 puodelio baltojo cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1/4 puodelio pieno ar truputis daugiau
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Spurgoms apvolioti
1/4 puodelio tirpinto sviesto
1/2 puodelio baltojo cukraus
1 šaukštas cinamono

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o spurgų skardas papurškite purškiamu aliejumi.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių cukrų, moliūgų tyrę, tirpintą sviestą, kiaušinius ir vanilę. Supilkite į miltus ir viską maišydami po truputį supilkite pieną. Jei masė per tiršta, įpilkite truputį daugiau pieno.
  4. Į vienkartinį konditerinį maišelį sudėkite tešlą. Spurgų formas pripildykite tešla (nepilnai, formeles užpildykite 3/4).
  5. Kepkite spurgas apie 10 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.
  6. Cinamoną ir cukrų spurgoms apibarstyti sumaišykite dubenėlyje.
  7. Kol spurgos dar šiltos, merkite jas į tirpintą sviestą, tuomet apvoliokite cinamono cukruje.

Baked Pumpkin Donuts.

Baked Pumpkin Donuts
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

2 cups plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1/4 tsp  salt
2 tsp mixed spices (such as cinnamon, ginger, nutmeg, cloves)
3/4 cup pumpkin puree
(recipe is here)

1/4 cup brown sugar
1/2 cup white sugar
2 tbsp melted butter
2 eggs
1/4 cup milk or a bit more
1 tsp vanilla extract

For the topping
1/4 cup melted butter
1/2 cup white sugar
1 tbsp cinnamon


Instructions


  1. Preheat your oven to 180 degrees and spray doughnut pans with non stick spray.
  2. In a large bowl, mix together the flour, baking powder, baking soda, salt and mixed spices.
  3. In a separate bowl, mix together both kinds of sugar, melted butter, eggs, vanilla extract and pumpkin puree.
  4. Pour wet ingredients into dry and mix them in adding the milk (you might need to add a touch more milk if your batter is too thick).
  5. Fill a piping bag with the batter and fill your doughnut pans 3/4 of the way.
  6. Bake the doughnuts for about 10 minutes or until cooked through (check them with a toothpick).
  7. For the topping in a small bowl mix together cinnamon and sugar.
  8. While the donuts are still slightly warm, brush the tops with some melted butter and dip into cinnamon sugar mixture.

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą