2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Dešrelės kukurūzų tešloje / Corn Dogs


Karštos dešrelės ant pagaliukų kukurūzų tešloje.


Dar vienas nesaldus receptas. Ir tikrai nesveikas. Chi chi. Bet įdomus, kitoks, skanus. Dešrelės kukurūzų tešloje. Ir dar ant pagaliukų. Tikras festivalis namuose. Chi chi. 

Pirmiausia, apie skonį. Įdomus skonis, savotiškas. Tiek dėl kukurūzų tešlos, tiek saldumo efekto. Bet man visai patiko ir vertinu vidutiniškai. 

Iki tol 'Corn dog'ų' buvau ragavusi tik vieną kartą. Kur? Užmušk, niekaip neprisimenu. Chi chi. Čia Anglijoje, tai tikrai. Bet kokia proga ir kur buvom, neatgaminu. Tik tuomet jie man pasirodė neskanūs... Chi chi. 

Nepaisant karčios patirties, neatsispyriau pagundai išmėginti pasigaminti juos namuose. Juk kartais daug skaniau, kai pasigamini pats namie. Ir tikrai. Šįkart man jie daug labiau patiko. Chi chi. Kepiau jau tris kartus. 

Pirmąjį kartą neturėjau kukurūzų miltų, tik lietuviškas kukurūzų kruopas. Aj pasvarsčiau turėtų tikti... Tiesą pasakius, ir 'suėjo' labai skaniai... Tik va tos kruopelės vis nervino tarp dantų. Chi chi. Taigi, prie progos nusipirkau kukurūzų miltų ir kitąkart išbandžiau taip kaip turėtų būti pagal šį receptą. Rezultatas matosi nuotraukose. Tekstūra švelni, be kruopelių. 
O šiandien dar dėl įdomumo išmėginau kitą receptą, labai panašų, tik be medaus ir vietoj kefyro pyliau pieną. Skanu, galimas variantas irgi. Tačiau nusprendžiau apsistoti ties šituo receptu ir turiu keletą naudingų patarimų, pastebėjimų, tiems kas nuspręs pabandyti.



Patarimai, pastebėjimai. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau kefyro. Nepasidarykite labai tirštos tešlos, kad nebūtų labai storas tešlos sluoksnis, nes ilgiau keps. Aš taip kelias 'sasyskas' ištraukiau nevisai iškepusias. 

Prieš merkiant dešreles į tešlą, apvoliokite jas miltuose (nukratykite perteklių), taip geriau pasidengs tešla.

Kad būtų lengviau padengti dešreles tešla, ją supilkite į aukštą stiklinę. 

Dešreles prieš veriant ant pagaliukų galima perpjauti pusiau, bus mažesnės, bet geriau laikysis. Aš vėriau dešreles ant 'pops'ų' pagaliukų, nes kitokių neturėjau, tai man nelabai jos laikėsi, linko. Chi chi. Nors jei naudosite medinius iešmelius, tokių problemų neturėtų kilti. 

Tiekite su kečupu ir garstyčiomis.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Dešrelės kukurūzų tešloje 
Receptas adaptuotas iš Lilluna

Ingredientai
12 dešrelių ant pagaliuko
1 puodelis - 250 ml


3/4 puodelio kukurūzų miltų
3/4 puodelio miltų
1 šaukštas cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
2 šaukštai skysto medaus
1 puodelis kefyro
2 šaukštai bekvapio aliejaus 
12 dešrelių

Aliejaus kepimui


Gaminimo eiga
  1. Visus sausus produktus sumaišykite dubenėlyje.
  2. Kiaušinį, medų, kefyrą ir aliejų išplakite atskirame dubenyje. 
  3. Suberkite miltų mišinį ir užmaišykite tešlą. Palikite 10 minučių pastovėti.
  4. Dešreles suverkite ant medinių pagaliukų. 
  5. Aliejų gerai įkaitinkite keptuvėje. 
  6. Dešreles apvoliokite miltuose, nukratykite perteklių, merkite į paruoštą tešlą ir kepkite karštame aliejuje apie 3-4 minutes arba kol visiškai iškeps.


Hot, sweet corn dogs recipe.

Corn Dogs
Recipe adapted from Lilluna


Ingredients
For 12 corn dogs
1 cup - 250 ml

3/4 cup yellow cornmeal
3/4 cup plain flour
1 tbsp sugar
1/4 tsp salt
1 1/2 tsp baking powder
1 egg
2 tbsp runny honey
1 cup buttermilk
2 tbsp vegetable oil
12 hot dogs

 Vegetable oil for frying

Instructions
    1. Mix all dry ingredients in a bowl.
    2. Whisk the egg, honey, buttermilk and oil in another bowl.
    3. Pour the dry ingredients into wet, mix well. Leave to sit for 10 minutes
    4. Insert a skewer into each hot dog.
    5. Heat the oil well into the a pan.
    6. Coat the hot dogs into the flour, shake the excess, dip into the batter and fry in hot oil until golden brown for 3-4 minutes.


    Komentarų nėra :

    Printfriendly