Abrikosų ir vyšnių klafutis / Apricot and Cherry Clafoutis

Paprastas, lengvas abrikosų ir vyšnių klafučio receptas. 


Dar visai neseniai dalinausi vyšnių klafučio receptu. Gyriausi, kaip per 10 minučių jį 'sukirtom' ir rašiau, jog receptą kartosiu. Tai va, pakartojimas. Viskas beveik identiška kaip ir praeitą kartą. Tik šįkart dėjau abrikosus bei kelias vyšnias ir šiek tiek mažiau cukraus. Skanu ir labai paprasta. 

Patarimai, pastebėjimai. Vietoj abrikosų galima dėti persikus, nektarinus, slyvas, kriaušes ar bet kokias uogas. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Abrikosų ir vyšnių klafutis
Receptas adaptuotas iš The Guardian

Ingredientai
20  cm apvaliai kepimo formai

2 kiaušiniai
90 g miltų
60 g cukraus
150 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
30 g tirpinto sviesto
2-3 švieži abrikosai
Saujelė šviežių ar šaldytų vyšnių

1-2 šaukštai cukraus skardos pabarstymui

Gaminimo eiga
  1. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Įdėkite šaukštą ar du cukraus ir paskleiskite per visą skardą, kad apliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Abrikosus supjaustykite skiltelėmis ir kartu su vyšniomis sudėliokite ant kepimo formos dugno.
  3. Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
  4. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
  5. Tešlą supilkite į formą ant vyšnių. 
  6. Kepkite apie 30-35 minutes arba kol paruduos. 

Simple apricot and cherry clafoutis recipe. 

Apricot and Cherry Clafoutis
Recipe adapted from The Guardian

Ingredients
For 20 cm round cake tin

2 eggs
90 g plain flour
60 g sugar
150 ml milk
1/2 tsp vanilla extract
30 g melted butter
2-3 fresh apricots
Small handful of fresh or frozen cherries

1-2 tbsp sugar for dusting the tin

Instructions
  1. Lightly butter the tin and dust with some sugar. Preheat the oven to 180 degrees.
  2. Slice the apricots and tip in with the cherries.
  3. In a bowl whisk together eggs, flour, sugar, milk and vanilla.
  4. Melt the butter, cool it and mix into the batter.
  5. Pour the batter over the cherries.
  6. Bake for about 30-35 minutes until golden brown. 


Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 komentaras: