Add

2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Kaip pasigaminti karamelę / How to make Caramel


Lengvas, paprastas receptas kaip pasigaminti karamelę.


Ar prisimenat kaip vaikystėje gamindavot irisus? Net būdami vaikai, mokėjom išsivirti karamelę. Šis receptas labai panašus ir puikiai tiks, kai reikia karamelės kažkokio kepinio gaminimui ar dekoravimui. 

Patarimai, pastebėjimai. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Grietinėlę pilkite po truputį, taip pat nuolat maišydami. 
Pagamintą karamelę šaldytuve galima laikyti apie 2 savaites. Prieš naudodami šiek tiek pašildykite. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Karamelės padažas
Receptas adaptuotas iš Sally's Baking Addiction

Ingredientai

100 g cukraus
45 g minkšto sviesto
60 ml grietinėlės ( 35 proc.)
1/2 šaukštelio druskos 

Gaminimo eiga
  1. Cukrų pakaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir taps rudos, gintarinės spalvos.
  2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą minkštą sviestą, maišykite ir palaukite, kol ištirps (apie 2-3 minutes).
  3. Iš lėto supilkite kambario temperatūros grietinėlę, pavirkite dar minutę. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite druską. Prieš naudojimą leiskite karamelę atvėsinkite. Šaldytuve karamelę galima laikyti apie 2 savaites.

Easy recipe how to make caramel.

Caramel Sauce 
Recipe adapted from Sally's Baking Addiction

Ingredients

100 g sugar
45 g softened butter
60 ml double cream
1/2 tsp salt

Directions
  1. Heat the sugar on a medium heat until melted and golden brown, amber colour.
  2. Add the softened, diced butter, stir and cook until melted (about 2-3 minutes).
  3. Slowly add the room temperature cream, cook for another minute. Remove from the heat,  stir in the salt and cool before using. Keep in the fridge for 2 weeks. Warm before using. 

6 komentarai :

  1. Laba diena, pas Jūs karamelės konsistencija gaunasi kieta kaip akmuo kaip stovi šaldytuve ar tiršta?

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kodel pas mane gavosi kieta kaip akmuo, kaip atsalo?;///

    AtsakytiPanaikinti
  3. O palaikius kambario temperaturoje nesuminkstejo? Neturetu gautis kieta kaip akmuo. Nebent i saldikli idesit :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man gavosi kaip akmuo nors ir dariau pagal recepta viska

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man gavosi puikiai aciu

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly