2015 m. liepos 6 d., pirmadienis

Panakota su braškėmis / Strawberry Panna Cotta


Klasikinis itališkas saldus grietinėlės desertas su braškėmis.



Pirmadienis. Neretai pirmadienį jaučiu norą atsiriboti, pailsėti ir 'persijungti'. Po savaitgalinio sunkaus darbo, vyriškų dramų darbe, poilsio trūkumo ir nemiegotų valandų (dukra lyg tyčia savaitgalio naktimis miega labai neramiai), norisi bent trumpam pabūti su savimi, paskaityti, neiti į virtuvę, vakare anksti atsigulti. Reikia laiko 'surinkti' save iš naujo, atsiriboti nuo neigiamų emocijų, pasislėpti bei persijungti iš dirbančios į  nedirbančią mamą, žmoną, save. Štai, ir vėl pirmadienis. Vėl tos pačios mintys, jutimai ir norai. Tik vienas skirtumas, šaldytuve 'pūpso' stiklinaitė itališko (!) deserto - panakotos. Tikiuosi teleportacija pavyks sklandžiau ir greičiau. Chi chi. O Jūs ar jau ragavot panakotos? Ar gaminot? 

Turiu prisipažinti, iki šiol nebuvau  nei ragavusi, nei bandžiusi gaminti šio deserto. Kažkodėl visuomet atrodė, kad tai sudėtingas procesas, kad nepavyks. Eilinį kartą klydau... Panakotą pagaminti tikrai labai paprasta ir ganėtinai greita. Neskaitant to, kad reikia palaukti, kol sustings. Bet jei gaminsite iš vakaro, ryte turėsite puikų desertą. Labai tinka ir vasarai, kai karšta ir nesinori kepti ar valgyti sunkių pyragų, tortų. Tik nesuklyskite, panakota nėra 'liesas' desertas, o tikrai riebus ir kalorijų jame nemažai. Bet stiklinaitė, kita, manau nepakenks. 

2015 m. liepos 3 d., penktadienis

Varškės apkepas / Curd Cheese Pudding


Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.


Prieš kelias savaites dalinausi puriu varškės apkepo receptu bei užsiminiau, jog mano užrašuose yra keli apkepo receptai ir niekaip neprisiminiau, kuris mums patikdavęs labiau. Šaldytuve kurį laiką užsigulėjus angliškai varškei, nusprendžiau pagaminti paprastus pietus ir tuo pačiu patikrinti antrąjį receptą. Išvada - receptas tobulai paprastas - viską išmaišyti ir iškepti. Puikiai tinka skubantiems, neturintiems mikserio (atskiram baltymų plakimui, čia to nereikės) ar tieisog, tingintiems. Sumaišai, iškepi ir turi skanų rezultatą. 

Dar svarsčiau ar reikia šitą receptą publikuoti. Paprastas, skonis - normalaus varškės apkepo, nuotraukos - netobulos (kaip galbūt kažkas norėtų). Žinot, kas padėjo apsispręsti? Mama. Užsiminiau jai, ką anūkė valgė pietums ir sulaukiau klausimo: 'O kaip tu kepi varškės apkepą? Nes aš nemoku.'. Chi chi. Mano akys užsižiebė ir su smulkmenom pradėjau viską pasakoti, dar pasiūliau čia (į blog'ą) užsukti. Ir sesuo prisidėjo prie diskusijos. Patikėsit, ar ne, nei mama, nei sesuo, nežino mano blog'o pavadinimo ir kaip jį surasti. Žino, kad kepu, rašau, dalinuosi, bet neskaito. Cha cha. Kažkokia ironija. Net įdomu pasidarė, kiek pažįstamų, draugų čia iš tikrųjų užsuka. Keletą žinau tikrai... Paguoda. Chi chi. 

2015 m. liepos 2 d., ketvirtadienis

Ledų kokteilis su Oreo sausainiais / Oreo Milkshake


Gaivinantis, šaltas, saldus, labai skanus ledų kokteilis su Oreo sausainiais.


Vakar čia, Anglijoje, buvo siaubingai karšta. Temperatūros stulpelis buvo pakilęs virš 30 laipsnių šilumos. Lauke nesinorėjo būti, namie taip pat. Chi chi. Per tokią kaitrą nesinori nieko: nei ką nors daryti, nei valgyti, nei ant lovos drybsoti. Visur negerai. Norisi tik atsivėsinti... Vaikas turškiasi kieme baseinėlyje, o tėveliai kokteiliauja. Skanus, greitas, o svarbiausia šaltas ledų kokteilis su Oreo sausainiais! 

2015 m. birželio 30 d., antradienis

Vyniotinis su uogiene / Swiss Roll


Minkštas, saldus, paprastas vyniotinis su uogiene.


Vyniotiniai nėra mano stiprioji pusė. Tai vienas tų dalykų, kuriuos labai labai noriu išmokti ir atidžiai bei su šiokia tokia įtampa visada bandau. Kodėl? Pirmieji mano bandymai, nebuvo labai sėkmingi. Tai žiūrėk, kiaušinių gerai neišplakiau, tai perkepiau biskvitą ir to pasekoje, neišėjo vyniotinio susukti ar jis siaubingai sutrūkinėjo. Būtent šį vyniotinį kepiau jau kokius tris, keturis kartus, kol supratau savo klaidas ir pagaliau jas ištaisiau. Nepagalvokite, kad vyniotinio kepimas - aukštoji matematika, aš taip nemanau. Visai nesudėtinga, kai žinai, ką darai ir turi tinkamas instrukcijas, o prityrusiams kepėjams - juokų darbas apskritai. Vyniotinį kepiau norėdama jį panaudoti tortukui. Pagaminau ir tortuką. Tačiau galutinis jo variantas, manęs 100 procentų netenkino, todėl tortą atidėjau ir pasilieku tobulinti. Nors draugė labai susidomėjo ir įvertino tikrai labai neblogai. Chi chi. Tačiau mano kritiškumas šįkart nugalėjo. Teks torto palaukti. 

O vat vyniotinio receptu pasidalinsiu. Receptas - standartinis, paprastas, sakyčiau, bazinis vyniotinio receptas. Išmokę ir įvaldę jį kepti, kūrybai ribų nebus ir galėsite drąsiai bandyti kitokius skonius, įdarus ir vyniotinio pavidalus. 

2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

Norvegiškas rabarbarų pyragas / Norwegian Rhubarb Cake


Paprastas, klasikinis, a la norvegiškas pyragas su rabarbarais.


Turėjau priverstinių 'atostogų' nuo kepinių (vis dar turiu)... Kokia priežastis? Tikras 'malonumas' - ištrauktas protinis dantis. Oj oj oj... Kančių kančios, bet net su patinusia ir skaudančia burna, negalėjau atsispirti šiam pyragui. Taip, jis labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį iškart. Dar prieš visas dantų procedūras... O po jų praėjus dienai, dar kelis nedidelius gabaliukus. Jau tikrai maniau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Nė velnio. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pirmą dieną. Nors recepte nurodoma, kad jis skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys pasirodė šiek tiek keistas. Man jis skanus ir po keturių, ir po dvylikos valandų, ir daugiau. Chi chi.

2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Tortas 'Snickers' / Snickers Layer Cake


Drėgnas, ne per saldus, labai skanus ir įspūdingas tortas 'Snickers'.



Valioooooooooooooo!!! Tai 200-asis mano receptas! Ar galit patikėti? Aš vis dar netikiu. Kiek daugiau nei metai intensyvaus mokymosi, saviveiklos, šimtai išmėgintų, išragautų kepinių ir dar dvigubai tiek atmestų bei užmirštų. Vis dar sunku patikėti, kad per tiek laiko ne tik noras išmokti kepti nedingo, bet jis dar labiau sustiprėjo. O ši internetinė erdvė tapo ne vien mano kulinariniu kalendoriumi ir mokymosi klase, bet ir savotišku dienoraščiu bei gyvenimo dalimi. Taip, Baking Secrets - tai dalelė manęs. Tai aš! 

Šiandien man šventė. Didelė. Labai labai džiaugiuosi, jog prieš kelerius metus kilusi idėja (išmokti kepti bei dalintis savo patirtimi su kitais), tapo rimtu tikslu ir siaubingai skaniais pasiekimais. Nuoširdžiai pasakius, giliai viduje pati savimi netikėjau. Maniau, tai tik maža užgaida, kuri kažkada išblės... Gal po mėnesio, gal po kelių. Ir visai negalvojau, jog taip toli nueisiu. Didžiuojuos savimi ir lenkiu galvą!

Be galo didelį AČIŪ nori tarti (ir taip pat nulenkti galvą) savo skaitytojams! Jei ne Jūs, jei ne Jūsų malonios žinutės, atsiųstos kepinių nuotraukos, paskatinimai, palikti komentarai, niekada nebūčiau turėjusi tiek motyvacijos ir valios! Tikrai... Man tai didžiausia paskata eiti pirmyn, nesustoti. Ir mokytis, mokytis, mokytis! 

Vienas, du, trys... Specialiai ta proga - tortukas. Vienareikšmiškai galiu pasakyti, tai gražiausia, ką kada nors sukūriau (neskaitant dukrytės, chi chi). Man šis tortas toks gražus... Negalėjau atsigerėti galutiniu rezultatu. Dar niekada su tokiu dideliu noru nefotografavau. Chi chi. Norėjosi žiūrėti ir žiūrėti. Ir vis dar žiūriu... Pravėrusi šaldytuvo dureles arba atsidariusi kompiuterio failą 'Naujas' ir perversdama torto nuotraukas. Cha cha. Nežinau, kas tai narsicizmas, ar begalinis džiaugsmas. Cha cha. Turbūt abu. Chi chi. Ir žinau, dar ne vieną kartą grįšiu skaityti čia parašytų žodžių, įkeltų nuotraukų, šypsosiuosi ir negalėsiu patikėti, kad visa tai mano nuo pirmos iki paskutinės raidės. Kartais taip darau: vėl ir vėl skaitau naujai parašytus įrašus. Ypač tuos, kuriuose rašau apie save. Cha cha. Nežinau, kas tai, džiaugsmas, ar puikybė. Chi chi. Gal visgi abu. Chi chi.

Kaip pasigaminti karamelę / How to make Caramel


Lengvas, paprastas receptas kaip pasigaminti karamelę.


Ar prisimenat kaip vaikystėje gamindavot irisus? Net būdami vaikai, mokėjom išsivirti karamelę. Šis receptas labai panašus ir puikiai tiks, kai reikia karamelės kažkokio kepinio gaminimui ar dekoravimui. 

2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Brusketa su džiovintais pomidorais ir baklažanais / Sun Dried Tomato and Eggplant Bruschetta


Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir keptais baklažanais.



Paskutiniu metu vis dažniau jaučiuosiu pavargusi, rutina baigia įgristi, o siela šaukiasi jūros, saulės, kelionių. Greičiausiai reikia atostogų... Labai noriu. Bent keletą dienų. Viliuosi, jog greitai pavyks šiek tiek atitrūkti. Bent truputį...

O blog'e vėl brusketa... Vėl idėja užkandžiui. Ir vėlgi labai skani! Receptą gavau iš kelionių gidės, kai keliavome po Italiją. Jau ne vieną kartą esu gaminusi šitą užkandėlę. Patinka! Gal ir Jums patiks?

2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Karštas žaliasis sumuštinis / Hot Green Sandwich


Karštas vegetariškas sumuštinis su špinatais, avokadu, pesto ir dviems sūriais.


Ar jau pastebėjot, kad įnikau į naują maniją? Sumuštiniai... Karšti! Įvairiausi. Labai labai patinka. Pakeiti vos kelis produktus, o turi visiškai kitokį ir naują skonį. Šįkart karštas žaliasis sumuštinis! Nežinojau, kaip kitaip jį pavadinti. Toks žalias! Toks vegetariškas ir su tiek sūrio! Tikrai labai gardus. 

2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Brusketa su krevetėmis / Creamy Shrimp Bruschetta


Brusketa su krevetėmis ir špinatais bei kreminiu, aitriu padažu.


Labai mėgstu įvairias brusketas. Šį receptą priskirčiau prie savo dviejų mėgstamiausių. Būtent brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela bei brusketa su krevetėmis - skaniausios iki šiol ragautos. Kalbant apie šį receptą, jis nėra sudėtingas ar labai pigus, tačiau labai skanus. Krevetės su špinatais ir kreminis, aitrumo turintis padažas - tenka pirštus apsilaižyti. Tikrai!

2015 m. birželio 12 d., penktadienis

Purus varškės apkepas / Fluffy Curd Cheese Pudding


Purus, minkštas varškės apkepas.


Mūsų šeimyna nėra labai didelė varškės apkepo mėgėja. Tiesą pasakius, net nepamenu, kada jį paskutinį kartą kepiau. Tikrai daugiau nei prieš tris metus. O ir Lietuvoje gyvendami tik retkarčiais jį kepdavom. Vartydama savo beplyštantį receptų sąsiuvinį, radau porą varškės apkepo receptų. Abu pažymėti, kaip išbandyti ir gaminti. Tačiau niekaip negalėjau atgaminti, kuris mums labiau patiko. O panaršiusi internete, radau daugybę receptų. Nieko stebėtino. Turbūt kiekviena šeimininkė turi savąjį varškės apkepo receptą. Tačiau daugiausiai pagyrų ir skambių frazių buvo būtent prie šio Saulėtos virtuvės apkepo recepto. Kaip bebūtų keista, jis labai labai panašus į vieną iš mano sąsiuvinyje minimų receptų. Nusprendžiau nušauti du zuikius vienu šūviu - receptai beveik identiški, pabandysiu, gal prisiminsiu, ar tai tas mūsų pamėgtas receptas ir, ar tikrai šis varškės apkepas toks tobulas. Pamėginau...

2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Karštas sumuštinis apvyniotas šonine / Bacon Wrapped Hot Sandwich


Karštas sumuštinis su sūriu apvyniotas šonine.


Šio sumuštinio receptas vos per kelias dienas tapo interneto sensacija. Jo video peržiūrėjo daugiau nei 30 milijonų žmonių. Vienas iš tų žmogelių buvau ir aš. Neatsispyriau pagundai pabandyti ir paragauti. Tikėjausi labai blogo rezultato, tikrai labai... Bet gavosi visai neprastas sumuštinis! Sakyčiau labiau subalansuotas vyrams. Chi chi. Nes tikrai labai sotus! Aš įveikiau tik pusę ir buvau soti. Chi chi.

2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Vegetariškas karštas sumuštinis / Vegetarian Hot Sandwich


Karštas vegetariškas sumuštinis su sūriu, avokadu ir pomidorais.


Praeitą vėlų vakarą užsimaniau sumuštinio su dideliu sluoksniu mėsos. Ir ne bet kokio, o kažkokio visiškai naujo ir neragauto. Tik deja, nė vienam iš jų neturėjau pakankamai produktų. Nusivylusi numojau ranka ir nuėjau miegoti. Ryte vis dar degiau sumuštinio manija. Bet jau visiškai nebenorėjau mėsos... Chi chi. Atvirkščiai, išsikepiau vegetariškų karštų sumuštinių su sūriu, avokadu ir pomidorais. Kaip skanu! Nesitikėjau. 

2015 m. birželio 9 d., antradienis

Braškių ir balto šokolado tiramisu tortas / Strawberry & White Chocolate Tiramisu Cake


Lengvas, gaivus braškių tiramisu tortas su baltuoju šokoladu.


'Tėti, tėti, kaip gera į tave žiūrėti'! Tai eilutė iš vienos vaikiškos dainelės. Lietuvoje ką tik prabėgo tėčio diena, o vat Anglijoje ji dar tik bus... Čia visad taip... Nei mamos diena, nei tėčio nesutampa ir tada blaškaisi, nežinai, kada vienas kitą sveikinti. Aš šiais metais iš vis susipainiojau ir savo tėtį pasveikinau dar savaitę anksčiau. Chi chi. Žiopla, pasimečiau tarp dienų. Chi chi. Mums su vyru tai dar nauja šventė, juk dukrai tik metukai ir penki mėnesiai. Dukra pati sveikinti dar nemoka, tai dėmesį rodome vienas kitam patys. Šįkart aš vyrui... Padariau jo mėgiamą vasarišką tortuką. Sukirto vienas beveik visą! 

2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

Ledai su avokadu ir žaliąja citrina / Avocado Lime Ice Cream


Sotūs, paprastai pagaminami ledai su avokadu ir žaliąja citrina.


Anglijoje orai taip greit keičiasi, kad kartais nesupranti ar dar pavasaris, ar jau vasara. Tai žiūrėk apsiniaukę, lyja, nežmoniškai didelis vėjas, namai įšala ir tenka šildytis. O kartais nubundi ryte, saulė šviečia, šilta, jauti atėjusią vasarą. Kaip tik tokią karštą dieną po pasivaikščiojimo su šeima prie ežero, puikiai vakarą užbaigia naminiai ledai... Neturite ledų mašinos? Laisvos vos kelios minutės? Spintelėje tik keli produktai? Šie, ledai būtent Jums... Tereikia viską sutrinti ir užšaldyti, o vėliau skanauti... 

2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Česnakiniai mazgeliai / Garlic Knots


Paprastas česnakinis picos mazgelių užkandis.


Šią savaitę kepiau itališką kaimietišką uždarą picą (išorė - picos tešla, vidus - kiaušinių, sūrio, saliamio ir pančetos įdaras) ir nuo jos liko nedaug picos tešlos. Panaršiau tarp receptų ir radau puikų būdą, kur tokius likučius panaudoti. Labai paprastas, greitas ir skanus užkandis - česnakiniai mazgeliai. 

2015 m. birželio 2 d., antradienis

Karamelinis medaus tortas / Caramel Honey Layer Cake


Karamelinio skonio medaus tortas su riešutais.



Visada mėgau medaus tortus, bet niekada neteko matyti ir ragauti karamelio medaus torto. Šį receptą užtikau rusiškame receptų portale, o praeitą savaitę aplankius ypatingai kepinių manijai, išmėginau. Gavosi visai neblogas tortukas. Karamelė dar labiau paryškina medaus torto skonį, o riešutai įdomus priedas.

2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Plikyti sausainiai / Profiteroles


Saldūs, minkšti, drėgni plikyti sausainiai.


Plikyti sausainiai man visuomet atrodė įveikiami tik pažengusiems ir patirties turintiems kepėjams. Plikytos tešlos ruošimas be galo gasdino. Tačiau kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad tikrai nėra, ko baimintis. Svarbu tiksliai sekti receptą ir viskas netgi paprasčiau nei paprasta. Vos keletas produktų, keliolika minučių ir turėsite plikytus sausainius lyg iš parduotuvės. Šie sausainiai - saldūs, drėgni, minkšti. Tikras vaikystės priminimas. 

2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais / Mushroom and Four Cheese Calzone


Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.


Ir vėl pica. Šįkart mano mėgstamo žurnalo 'Cakes&Bakes' (vert. 'Tortai&Kepiniai) įkvėpta gaminau perlenktą picą su grybais ir įvairiais sūriais. Gavosi puikūs, skanūs pietūs. Mums, kaip picų mėgėjams, labai patiko. 

2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Rabarbarų keksas su traškia plutele / Rhubarb Crumble Loaf Cake


Paprastas, bet neprastas, minkštas keksas su rabarbarais ir traškia trupinių plutele.


Nežinau ar rabarbarų sezonas tik prasidėjo, įpusėjo ar jau į pabaigą, bet labai norėjau šiais metais pamėginti bent kelis naujus rabarbarų kepinius. Šį receptą radau angliškame žurnale šeimininkėms 'Good Housekeeping', pasitaikius progai, pabandžiau. Keksas labai skanus, minkštas, su saldžiarūgščiais rabarbarais ir trupinių plutele. Paprastas, bet tikrai neprastas. 

2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Nekeptas Nutella ir Oreo sūrio tortas / No Bake Nutella Oreo Cheesecake


Lengvas, skanus, nekeptas Nutella ir Oreo sausainių sūrio tortas.


Nutella sūrio tortą savo mintyse brandinau jau kurį laiką. Norėjau nekepto, paprasto sūrio torto. Ir būtent tą dieną, kai jau ruošiausi gaminti, pamačiau Nutella torto su Oreo sausainiais receptą. Sužavėjo išvaizda, o ir dėl skonio derinio neturėjau jokių abejonių. Taip iš keletos receptų sudėjau vieną ir gavosi netgi geriau nei pirminė mano idėja. Tortas labai paprastas, labai greitai pagaminamas ir labai skanus.

2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais / Chocolate, Banana & Basil Cake


Drėgnas, sodraus šokolado skonio pyragas su bananais ir bazilikais.



Šį pyragą kepiau spontaniškai. Receptą atsitiktinai pamačiau internete, sudomino netikėtas trio - šokoladas, bananai, bazilikas. Kadangi, turėjau kelis prinokusius bananus, o ant palangės jau porą mėnesių žaliavo bazilikas, kuris visai neseniai ir pražydo, pamaniau, jog visa tai galima paversti, kuo nors saldžiu ir netikėtu. Pyragas gavosi labai skanus, drėgnas, labai sodraus šokoladinio skonio. Bananai čia puikiai dera, o bazilikas - slaptasis pyrago ginklas (ingredientas). 

2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais nr. 2 / Chocolate Chip Cookies no. 2


Saldūs, traškūs, labai šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais.


Sausainiai su šokolado gabaliukais - mano vyro mėgstamiausi. Esu bandžiusi ne vieną ir ne du receptus (juos galite rasti šiame blog'e), tačiau šitas variantas mums patinka labiausiai. Kepiau jau keturis kartus, būtinai kepsiu ir dar. 

Sūrio ir svogūnų duona / Bloomin' Onion Bread


Sūrio ir svogūnų duona užkandžiui.


Šito recepto video mačiau ne vieną kartą. Labai mėgstu sūrį, labai mėgstu svogūnų laiškus ir duoną. Patiko idėja - maži kvadratėliai, tinkantys užkandžiui. Pabandžiau.

2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Tortas 'Napoleonas' / Napoleon Cake



Tobulas klasikinis tortas karalius 'Napoleonas'.


Šį tortą brandinau nuo Velykų. Iš pradžių mintyse, tuomet tyrinėjau daug skirtingų receptų, aišku, pasimečiau tarp jų gausybės. Labai norėjau klasikinio senovinio 'Napoleono' recepto, tačiau kuris tas receptas tikrasis labai sunku suprasti. Galiausiai, apsistojau ties rusiškam portale rastu lakštų receptu, o kremą gaminau pagal žurnaliuke rastą receptą. Jį jau buvau išbandžiusi anksčiau ir nenorėjau jokio kito. Rezultatas gavosi, tiesiog, nuostabus. Tortas puikus, pirštus galima apsilaižyti. Labai savim didžiuojuos! 

2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Bandelė 'Žievelė' / Cinnamon Buns


Minkštos mielinės tešlos bandelės, sluoksniuotos cinamonu, cukrumi ir sviestu.


Seniai buvau kepusi bandelių. Taip seniai, kad buvau užmiršusi, kokios skanios šviežiai keptos mielinės bandelės, o koks puikus cinamono kvapas! Bandelės puikios. Minkštos, purios, subalansuotas cukraus, cinamono kiekis. Man tobula. Neturiu ką pridėti, ar atimti. 

2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Tortas keptas keptuvėje / Pan Baked Layer Cake


Paprastas, greitas tortas keptas keptuvėje.


Ilgai svarsčiau, ar dalintis šiuo receptu, ar 'palaidoti'. Bet visgi pasitarusi su vyru, nusprendžiau jį paviešinti. Kodėl gi taip dvejojau? 

2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Varškės sausainiai / Cottage Cheese Cookies


Paprasti, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.


Vakar priešpiet aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir kibau į darbą. Šaldytuve turėjau varškės pakelį, todėl iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž numaniau... Jau buvau kepusi panašius Sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai. Paprasti, nesaldūs, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su cukrine plutele. 

2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Madlenos / Madeleines


Klasikinės minkštos, purios, saldžios madlenos.


Madlenų formą turėjau spintoje gal kiek mažiau nei metus. Nenaudotą... Chi chi. Vis mintyse ruošdavausi bandyti, kokį receptą, bet taip to ir neįgyvendinau. Iki šiandien... Šių madlenų receptą, o tuo pačiu jau išbandytą rezultatą radau Skonių Klubo UK grupėje Facebooke. Šiandien pasitaikė gera, darbinga nuotaika, nusprendžiau imti jautį už ragų ir kepti kepti kepti. Varškės sausainiai iškepti, bandelės dar kyla, o madlenos jau atvėsusios ir pagaliau, paragautos! Pirmosios mano gyvenime. Skanu!

2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Citrininis rikotos pyragas / Lemon and Ricotta Cake


Rikotos pyragas su citrina ir migdolais.


Turiu tokią ydą prisipirkti produktų, o po to galvoti, ką iš jų pagaminti. Tai susiję tik su kepiniais. Matyt, silpnybė... Vis galvoju, kad prireiks, užsimanysiu, ko nors skanaus, 'iškasiu' kokį gerą receptą, o po to neturėsiu produktų ir graušiu nagus. Nors tai ir nedažnai pasitaiko, o geriau pagalvojus, turbūt niekada. Chi chi. Tačiau lentynos vis pilnėja kokosų, sojų, kondensuotu pienu, karamele, įvairiais sausainiais, riešutais, sėklomis, įvairių miltų rūšimis ir t.t. Na, o šaldytuvą užgrūdu kreminiu sūriu, jogurtais, grietine, sviestu (!), grietinėle, maskarpone ar rikota. Dažnai po to save keikiu, kam tiek vienu sykiu visko prisipirkau, juk nespėsiu per savaitę sunaudoti. Prisižadu daugiau taip nedaryti, o kitą apsipirkimą vėl paleidžiu vadeles. Taip ir sukuos savo silpnybių rate. Cha cha. Šįkart turėjau rikotos, kalną citrinų, pamėginau šį pyragiuką. Mums jis labai labai... 

2015 m. gegužės 5 d., antradienis

Austriškas varškės pyragas / Austrian Curd Cheesecake


Drėgnas varškės pyragas-apkepas su razinomis, citrina ir migdolais.


Šį pyragą pamačiau Marry Berry knygoje. Peržvelgiau ingredientus, pasirodė labai panašus į mūsų lietuvišką varškės apkepą, tačiau knygoje pavadintas Austrišku varškės pyragu (Austrian Curd Cheesecake). Nusprendžiau pamėginti ir patikrinti skonį bei panašumus. Mano išvada - tikrai labai panašu į saldų varškės apkepą su citrinos rūgštele. Vyras griežtai teigė, jog tai pyragas, o ne apkepas, bet 'žiauriai' skanus. Man patiko, nes pyrage yra įvairių skonių: citrinos, razinų, migdolų, varškės. Viskas labai dera. Pyragas drėgnas, minkštas. Čia susipina citrinos kvapnumas ir rūgštelė su razinų saldumu. 

2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Mini Oreo sūrio pyragaičiai / Mini Oreo Cheesecakes


Gražūs, greiti, lengvai paruošiami, kreminiai mini Oreo sūrio pyragaičiai.


Esu labai didelė sūrio pyrago/tortų gerbėja. Turbūt pastebėjote... Chi chi. Pamačiusi šiuos mini sūrio pyragaičius, aišku, kad jų užsigeidžiau. Labai patiko idėja, greitas ir lengvas paruošimas, o ir kas atsisakytų Oreo sausainių? Tik ne aš! Rezultatas - daugiau nei geras. Man čia - tobulas skonis. Reikėjo daug valios pastangų, kad nesuvalgyti vienai visų iš karto. Stengiausi per daug nepiknaudžiauti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Labai labai gardu. Labai pagelbsti pyragaičių dydis - keksiukas. Normuota saldumo dozė. Puikiai tiks vaišinti svečiams, juk nereikia pjaustyti ir dalinti kiekvienam atskirai. Beje, tai žymiai greitesnis sūrio pyrago/torto variantas. Kepa labai trumpai, o ir šaldytuve laikyti reikia ne taip ilgai. 

2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Rikotos blynai / Ricotta Pancakes


Purūs it debesėlis, labai skanūs rikotos blynai.


Turiu ne vieną jau išmėgintą, išskanautą receptą su nuotraukomis kompiuteryje, bet vis dar liaukiantį savo eilės. Paskutiniu metu tapau labai priekabi. Norisi dalintis tik labai gerais ir užtikrintais receptais. Gamindama, ragaudama vis dažniau ieškau 'kabliukų' ir idėjų, ką galima būtų patobulinti. Šiuos blynus kepiau tris kartus ir, pagaliau, esu visiškai patenkinta atradusi tobulą ingredientų balansą. Blynų tekstūra - puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras. Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų. Rekomenduoju. 


2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Keturių sezonų pica / Four Seasons Pizza


Keturių sezonų pica su kumpiu, artišokais, grybais ir alyvuogėmis.


Pradedu jausti lyg dirbčiau picų restorane. Paskutiniai du receptai - picos. Ta pati knyga, tas pats autorius, ta pati picos tešla, skirtingi ingredientai, skirtingi skoniai. Šiandien - Keturių sezonų pica su kumpiu, artišokais, grybais ir alyvuogėmis. Judam...


2015 m. balandžio 14 d., antradienis

Klasikinė pica 'Margarita' / Classic Pizza 'Margherita'


Klasikinė, paprasta pica su mocarela ir bazilikais.


Dievinu itališką virtuvę, itališką kultūrą, kalbą ir šalį. Taip, tai mano svajonių kampelis. Nežinau, ar būtent todėl, bet mūsų įprastinis kasdienis maistas vis dažniau ir dažniau iš šio krašto virtuvės. Iš tiesų, anąkart kolega darbe paklausė, ką dažniausiai gaminu namie ir nesudvejodama pasakiau: 'Italian Cuisine!'. Tada susimąsčiau, jog esu lietuvė, gyvenu Anglijoje, dirbu japonų restorane, bet vis tik dauguma mano gaminamų patiekalų namuose yra būtent italų virtuvės. Jau išmokau gaminti ne vieną gardų itališką patiekalą: įvairias sriubas, troškinius, užkepėles, makaronus, o anąsyk aikčiojau nuo super minkštų ir nepakartojamo skonio Meatballs Napoletane. Kirto visi su pasimėgavimu. Tiesa, savo antrųjų patiekalų atradimais čia nesidalinu ir pasilieku sau poilsiui, gaminimui ir ragavimui be streso, fotoaparato. Tik kepdama picas, šia nuostata nesivadovauju ir visad stengiuosi pasidalinti. Štai, Jums paprasta klasikinė vegetariška pica 'Margarita'. 

2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Šokoladiniai sausainiai / Chocolate Cookies


Skanūs šokoladiniai sausainiai.


Kai kepiau 'Grybukus', liko tirpinto šokolado nuo kepurėlių dekoravimo. Mąsčiau, kur jį panaudoti ir, štai, visai neblogas, greitas ir skanus rezultatas - šokoladiniai sausainiai.

2015 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Grybukai / Sweet Mushroom Biscuits


Minkšti, skanūs, biskvitiniai grybukai. 



Neįsivaizduojat, kaip sunku susikaupti ir aprašyti šį receptą bei jo gaminimo procesą. Visko tiek daug ir ne viskas rožėmis klota... Bet pabandysiu. 

Grybukai man visuomet buvo kažkas nepakartojamo, šventiško ir labai gardaus. Nors mano mama jų niekada nekepdavo, o ir aš pirmą kartą juos pabandžiau tik dabar... Taip, tai mano pirmieji baravykai! Kaip Jums?

2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Brauniai su kreminiu sūriu / Cheesecake Brownies


Dailūs, saldūs, minkšti, labai skanūs, brauniai su kreminiu sūriu.


Jei man reiktų įvardinti skaniausius kepinius, tarp jų tikrai būtų brauniai ir sūrio tortai/pyragai. O abu dalykus sudėjus į vieną vietą, gausite super duper skonį. Man šitie brauniai - vienas įsimintiniausių ir gardžiausių mano kepinių ir, beje, gana paprastai bei greitai pagaminami. Viską sudėjus - puikus receptas!

2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

Sausainiai 'Jūratė' / Crumbly Butter Cookies


Trapūs sausainiai barstyti cukrumi ir aguonomis. 


Atėjau pasidžiaugti! Vakar gavau siuntinuką iš Lietuvos su puikia knyga labai ilgu pavadinimu - 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'. Tai unikali konditerinių receptų knyga, kurią kūrė ir tobulino Lietuvos maisto technologai, meistrai, konditeriai, remdamiesi senolių ir prosenolių patirtimi nuo seniausių laikų. Knyga parengta pagal 1984 m. išleistą leidinį. Joje gausu nostalgiškų, vaikystę primenančių, senovinių kepinių receptų. Seniai svajojau turėti tokį rinkinuką. Ir va, pagaliau, kažkas susiprotėjo tokią knygą išleisti! 

Knyga pas mane atkeliavo vakar ryte, o vakare jau sukausi virtuvėje su užrašais, kalkuliatoriumi, svarstyklėmis. Traukiau iš lentynos ir šaldytuvo reikiamus produktus, ir kibau į darbą. Rezultatas labai pradžiugino. Trapūs,  ne per saldūs, gan paprasti, bet tikrai neprasti sausainukai. 

2015 m. kovo 24 d., antradienis

Karštas sumuštinis su mocarela / Mozzarella in Carrozza



Švelnaus skonio karštas sumuštinis su mocarela. 




Paprastas, greitas, karštas sumuštinis su mocarela puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums, tiek naktipiečiams (kaip man kartais). 

Printfriendly