2015 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Vyniotinis 'Juodasis miškas' / Black Forest Roulade


Minkštas, ne per saldus, gaivus šokoladinis vyniotinis su grietinėle ir vyšniomis.



Šio vyniotinio idėją nešiojausi savyje labai ilgai. Buvau prisižadėjusi vyrui jį iškepti dar prieš mėnesį tik mums svarbiai progai (11 metų buvimo drauge). Tačiau darbai, rūpesčiai, ateities vizijos, dukros dygstantys krūminiai dantukai ir mūsų visų nuovargis bei irzlumas tą progą vis pastumdavo į šoną. O kai pagaliau nusiteikiau šiam kepiniui, pakišo koją patirties stoka, nežinojimas, recepto sudėtingumas ir pirmu bandymu nepavyko. Bet aš atkakli, minties neatsisakiau, pasieškojau lengvesnio varianto ir štai, pavyko. Vyniotinis minkštas, lengvas, ne per saldus, gaivus. Viskas puikiai dera tarpusavyje: šiek tiek kartumo turintis šokoladinis biskvitas, gaivi tinkamo saldumo grietinėlė bei santūriai rūgščios vyšnios. 

2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Šokoladiniai keksiukai / Chocolate Cupcakes


Itin purūs, minkšti, labai šokoladiniai, nuostabūs keksiukai. 


Bežvelgdama į savo receptų istoriją (jų jau virš 160), pagalvojau, kad dar neturiu šokoladinių keksiukų recepto. Kaip čia taip? Apsileidimas. Pasirinkau receptą, išbandžiau ir iš pirmo karto įsimylėjau. Nuostabūs! Tokie minkštučiai, puručiai, tokie šokoladiniai... Mmm. Kiekvienu kąsniu maloniai stebėjausi. Rekomenduoju. Tikrai.

2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Sicilietiška pica / Sicilian Pizza


Labai skani dvipusė sicilietiška pica. 


Kadangi bandžiau naują picos tešlą (picos tešla iš 2 ingredientų), pagalvojau, kad reikia išmėginti ir 'naują' picos receptą. Tiksliau, tai šiek tiek patobulintas mūsų mėgstamos picos variantas. Visas grožis - jos formoje ir priedų išdėliojime, o dėl skanumo neverta net ginčytis. Man tai skaniausia iki šiol gaminta naminė pica! 

Lengvas picos padažas / Easy Pizza Sauce


Lengvas, greitas ir skanus nevirto pomidorų padažo picai receptas. 


Jau tiek prisigyriau, kad mėgstam picas ir dažnai jas gaminam, bet turiu prisipažinti, niekada negamindavau specialaus picos padažo. Dažniausiai aptepdavau paprasta pomidorų tyre ir tiek, daug skaniau nei koks kečupas. Bet pabandžiusi šito paprasto padažiuko receptą, daugiau tokių nuodėmių nedarysiu. Jis nuostabus! 


Picos tešla iš 2 ingredientų / 2-ingredient Pizza Dough


Neįtikėtinas receptas, kaip lengvai ir greitai iš dviejų produktų pagaminti puikią picos tešlą. 


Pamačiau šito recepto antraštę, pagalvojau: 'nesąmonė', bet labai užsidegiau pabandyti. Gaminant buvo visokių minčių: susižavėjimą keitė abejonės ir atvirkščiai. Tačiau galutinis rezultatas mane tikrai pritrenkė, tikra to žodžio prasme. Vos keli produktai ir puikus picos padas! Idealiai tiks, nemėgstantiems ir nedraugaujantiems su mieline tešla, nes čia jokių mielių net nėra ir kildinti visiškai nereikia, o picos padas gaunasi minkštas, skanus ir storas!

Kaip pasigaminti miltus kepiniams / How to make Self-raising Flour


Paprastas, greitas a la receptas kaip pasidaryti miltus kepiniams. 


Niekada nemaniau, kad reikės rašyti tokį a la receptą. Sunku jį taip ir pavadinti, gi iš vienų miltų padaromi kiti. Tačiau užsienyje, tokie miltai kepiniams labai populiarūs, o gaminant pagal angliškus, amerikoniškus receptus, tenka dažnai su tuo susidurti. Anglijoje tai jokia naujiena, nueini į parduotuvę ir nusiperki 'Self-raising' miltų pakuotę, bet Lietuvoje, bent aš, tokių miltų nežinau. Kadangi turiu keletą receptų, kur naudosiu būtent tokius miltus, nusprendžiau tiek pati pabandyti juos susimaišyti namuose ir ką nors iškepti, tiek pasidalinti su Jumis. Galbūt prireiks? 


2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Kukurūzų dribsnių sausainiai / Cornflakes Biscuits


Traškūs, saldūs, lipnūs, greitai ir lengvai iškepami kukurūzų dribsnių sausainiai. 



Kukurūzų dribsnių šiaip nevalgau. Jie mano spintelėje atsidūrė prieš keletą mėnesių, kai porai dienų turėjome svečių, vaikų. Norėjosi turėti atsargai kažko greitai paruošiamo, jei kartais vaikas nevalgytų įprastų pusryčių: kiaušinių, blynų ar sumuštinių. Taip ir liko nuo to karto pusė didelio pakio sausų pusryčių. Vis mąsčiau, ką būtų galima su jais padaryti, nes su pienu valgyti nelabai norėjosi. Perverčiau Beatos kepinių knygą ir pasirinkau šį receptą. Juolab, kad sausainių buvau ragavusi prieš keletą metų. Tuomet žmonos keptais sausainiais pavaišino kolega. 


Printfriendly