2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Balto šokolado Biscotti su pistacijom ir spanguolėm / White Chocolate Biscotti with Pistachios and Cranberries


Labai skanūs itališki Biscotti sausainiai su baltu šokoladu, pistacijom ir džiovintom spanguolėm.



Tai mano antras bandymas kepti itališkus džiūvėsius - Biscotti sausainius ir jis labai sėkmingas. Bent jau sėkmingesnis nei pirmasis. Šįkart gavosi tikrai sausi, kieti džiūvėsiai, kaip ir turėtų būti. 

Supratau savo klaidas iš pirmojo bandymo - tešlą formuoti reikia į plonesnes juostas ir pjaustyti ploniau, kad sausainiai tinkamai ir laiku išdžiūtų. O kad viršus blizgėtų, būtų kietesnis, aptepiau plaktu baltymu. 

Skonis labai geras. Mums labai patinka Biscotti sausainiai, išnyksta akimirksniu, o jų kepimas man tikras džiaugsmas, maža magija virtuvėje. Balto šokolado, pistacijų ir spanguolių derinys - klasikinis, nenuginčijamas, tobulas. 


2016 m. sausio 20 d., trečiadienis

Makaronai su žirneliais ir kumpiu / Bow-Tie Pasta with Peas and Ham


Labai skanūs, paprasti, greiti 'Kaspinėliai' (makaronai) su žirneliais, kumpiu ir sūriu.


Ieškote greito, paprasto, nebrangaus patiekalo? Šis būtent toks. Mums labai patiko. Labai skanu, galvojau, bus sausoki makaronai, nes makaronai be grietinės ir kitų padažų, bet visai nesausi ir neriebūs. Dar didelis pliusas, jog gaminimas greitas, paprastas ir visus reikalingus produktus aš visuomet turiu šaldytuve. Įsirašau šį patiekalą į greitų, pigių, visai šeimai patinkančių patiekalų sąrašą. 

2016 m. sausio 19 d., antradienis

Amerikietiški blynai / American Buttermilk Pancakes


Purūs, minkšti, saldūs kefyro blynai.


Žinot, yra daug blynų receptų ir jie man visi labai panašūs su beveik identiškais ingredientais: miltai, kiaušiniai, kefyras/pienas, cukrus, kildinimo elementai. Tačiau paradoksas - nors viskas lyg ir labai panašu, bet kas kartą gaunasi nauji blynai, naujas skonis, nauja tekstūra, net nauja išvaizda. Produktai lyg ir tie patys, jų kiekiai skiriasi nežymiai, o štai, rezultatas visada skirtingas. 

2016 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Kukurūzų ir brokolių kepsneliai / Sweetcorn and Broccoli Fritters


Vegetariški saldžiųjų kukurūzų ir brokolių kepsneliai.


Šią savaitę atradau dar vieną vegetarišką, nesunkų ir labai skanų patiekalą. Puikiai tiks ne tik lengviems pietums, užkandžiui, bet ir vaikų pietų dėžutei. Gaminau jau keletą kartų, patiko visai šeimai. 

Šį faktą tikrai verta paminėti, nes aš pati nemėgstu kukurūzų, o vyras apskritai skeptiškai žiūri į mano polinkį į vegetarizmą ir tokių patiekalų gaminimą. Visada truputį paragauja, pabando, bet ar valgys daugiau niekada nežinai. Šįkart valgė nesispyriodamas ir net gyrė, kad skanu. 

2016 m. sausio 12 d., antradienis

Tinginys / Uncooked Cocoa Cookie Bars


Paprastas tinginys su kondensuotu pienu ir kakava.


Neatėjau Jūsų nustebinti, parodyti kažko naujo ar neįprasto, nebus ir didelių liaupsių. Atėjau tiesiog pasidalinti pačiu paprasčiausiu Tinginio receptu. 

Šitą desertą gaminau po turbūt gerų penkių metų pertraukos. Nors buvo kilusi pagunda Tinginį pagerinti įvairiais priedais, bet galų gale nusprendžiau, jog šįkart to nedarysiu, kad visai to nenoriu. Noriu prisiminti vaikystės skonį, vaikystės desertą, patį paprasčiausią, be jokių įmantrybių.  

Vieninteliai dalykai, kuriuos truputį pakoregavau - sumaišiau dviejų rūšių sausainius: paprastus arbatinius ir kakavinius, ir kad nebūtų per daug nuobodus, įprastas vaizdas - apibarsčiau sezamo sėklomis. 

Rezultatas gavosi puikus. Labai skanu, nėra 'žvėriškai' saldu, labai patiko dviejų rūšių sausainių derinys. Žodžiu, po pirmųjų kąsnių likau maloniai nustebusi, nes jau buvau visai užmiršusi, koks tas Tinginys skanus.


2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

Vištienos šnicelis su agurkų salotomis / Chicken Schnitzel with Cucumber Salad


Vištienos šnicelis su šviežiom agurkų ir krapų salotom.


Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu. 

Varškinės širdelės / Cottage Cheese Heart Pancakes


Varškiniai 'Čirviniai' blynai.


Labai gardžios, švelnaus skonio varškinės širdelės. Ką tik iškeptos būna traškios, vėliau suminkštėja. Kepiau daugybę kartų ir turiu pasakyti, tai turbūt skaniausias mums 'Čirvinių' blynų receptas. Bent kol kas. Kol neatradau dar geresnio recepto. 


2016 m. sausio 10 d., sekmadienis

Keptos moliūgų spurgos / Baked Pumpkin Donuts


Orkaitėje keptos moliūgų spurgos su cinamono cukrumi.


Šiuo receptu turėjau pasidalinti dar rudenį, kai buvo moliūgų sezonas. Deja, vėluoju, bet moliūgų galima ir dabar nuspirkti, todėl nėra viskas taip blogai. 

Šios spurgos ypatingos tuo, jog yra keptos orkaitėje specialioje spurgų skardoje, o ne aliejuje. Tokias spurgas bandžiau pirmą kartą. Visai patiko. Skonis tikrai nepanašus į aliejuje keptas spurgas, greičiau panašesnis į keksiukus. Naudojama labai mažai riebalų, todėl geras receptas dietinei mitybai.

Minkštos, ne per saldžios, neriebios, su cinamono prieskoniu moliūgų spurgos!


2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

Brusketa su rikota ir cukinijom / Courgette and Ricotta Bruschetta



Vegetariška, švelnaus skonio brusketa su rikotos kremu ir grilintom cukinijom.



Šeštadienis turbūt mėgstamiausia mano savaitės diena. Ne tik todėl kad visa šeima kartu, bet ir todėl kad turiu daug laiko ir galiu jį eksperimentuodama praleisti virtuvėje. Dažniausiai šeštadieniais išbandau keletą ar daugiau naujų patiekalų, užkandžių, kepinių. Ragaujame, susipažįstame su naujais skoniais, deriniais. Įdomūs šeštadieniai. 

Šis šeštadienio rytas prasidėjo panašiai. Išbandžiau kelis naujus patiekalus puikiai tinkančius pusryčiams. Vienas jų - Brusketa su rikota ir cukinijom. Skonis įdomus, sunkiai su kažkuo palyginamas, neteko nieko panašaus iki šiol ragauti, bet geras! Atrodo irgi fantastiškai. Patiko!


2016 m. sausio 6 d., trečiadienis

Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais / Brussels Sprouts with Onions and Pancetta


Kepti Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais.


Galiu lažintis, išgirdus, ką nors tariant 'Briuselio kopūstai', dauguma žmonių valingai ar nevalingai susiraukia. Kyla įvairių nemalonių asociacijų. Maždaug 'fu kaip neskanu', 'smirda', 'kartu'. Kažkada ir man kildavo tokios pačios asociacijos, nes nemokėjau jų tinkamai paruošti. Dabar mano mintys apie Briuselio kopūstus visiškai priešingos ir net seilė nutysta apie juos pagalvojus. Visa to paslaptis - mokėjimas tinkamai ir skaniai juos pagaminti. Turiu keletą receptų pagal kuriuos ruošiu Briuselio kopūstus, bet šis mano mėgstamiausias. Galiu valgyti tiesiog vienus! 

Briuselio kopūstai išlieka šiek tiek traškūs, svogūnai priduoda saldumo, lašinukai sūrumo. Vėlgi puikus balansas 'kartu, sūru, saldu'. 

Taigi, neraukykite nosies ir duokite Briuselio kopūstams antrąjį šansą. Puiki, labai sveika ir naudinga daržovė! Truputis išmonės, pastangų, kelių produktų ir skanus rezultatas garantuotas.


2016 m. sausio 5 d., antradienis

Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais / Cinnamon Pancakes with Caramelized Apples


Cinamoniniai blynai su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu.



Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais - puiki idėja pusryčiams. Pirmą kartą šiuos blynus kepiau per Kalėdas, likau sužavėta ne tiek pačių blynų, o kiek viso derinio.

Blynai - gana paprasti, nelabai saldūs, net kiek sausoki, tačiau sujungus juos su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu, viskas susilieja į vieną ir išbaigtą kulinarinį paveikslą. Karamelizuoti obuoliai priduoda ir drėgmės, ir gaivumo, ir reikiamo saldumo, o jogurtas viską puikiai subalansuoja. 

Iš tiesų, likau nustebusi, nes pirmą kartą valgiau blynus su nesaldžiu jogurtu (galima naudoti ir grietinę) ir skonis puikus. Iki tol mano sąmonėje buvo užfiksuota - 'saldūs blynai + saldus padažas/pagardas', o dabar šis klaidingas nusistatymas pasikeitė. Apskritai, gamindama pagal G. Ramzio receptus vis išmokstu ir atrandu kažką naujo sau, nenustoju stebėtis, kaip iš paprastų ingredientų ir nedidelėmis pastangomis galima sukurti puikius 'restaurant quality' patiekalus, koks svarbus kiekvienas patiekalo elementas jo išbaigtumui ir skonio subalansavimui. Toliau žaviuosiu, stebiuosi ir mokausi! Nuostabu. 


2016 m. sausio 4 d., pirmadienis

Kokosinis tortas / Coconut Layer Cake


Purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus kokosinis tortas.


Su Naujais metais, naujais iššūkiais, darbais, tikslais!

Atsinešu savo Naujametį tortą. Daugumai jis bus pažįstamas, bent iš pirmo žvilgsnio. 'Rafaelo' tortas. Tiesa, nedrįstu jo taip vadinti, nes tai mano improvizacija, su man priimtinais pakeitimais ir patobulinimais.

Gavosi tikrai labai skanus tortas, purus it debesėlis, kvapnus, tikrai kokosinis ir ne per daug saldus. Jei pasitikite mano skoniu, bandykite. Patiks! 

2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Sumuštinis su silke, mangais ir paprika / Herring, Mango and Paprika Sandwich


Sumuštinis su silke, mangais ir konservuotomis paprikomis.


Ką tik vos negavau infarkto... Padariau sumuštinius, ruošiausi juos fotografuoti, o niekaip negaliu įjungti fotoaparato. Iš karto praskriejo milijonas minčių: ' košmaras, juk rytoj turėsiu padariusi tortą; teks viską pristabdyti, kol nusipirksiu naują fotoaparatą; naują fotoaparatą, aišku, daug geresnį, apie kokį jau seniai svajoju; bus nenumatytų išlaidų; turbūt čia ženklas iš aukščiau, kad neverta šitų sumuštinių fotografuoti ir t.t.'. Šypt.

Daug visokių protingų/neprotingų minčių, o kartu vis kylanti panika. Ačiū Dievui, nesu visiškai susipykusi su technika, 'pagooglinu', atnaujinu nustatymus ir, vualia, fotoaparatas veikia. Nusiraminu, vos nepuolu jo bučiuoti, senas, geras ir ištikimas 'draugas'. Šypt. Dar teks su juo padraugauti. Ir ačiū Dievui...

Apie sumuštinį. Jo receptą pamačiau VMG laidoje, 'įsikaliau' į galvą ir nusprendžiau po Kūčių (vienintelį metų laiką kuomet valgom silkę) būtinai išmėginti. Specialiai pasilikau silkės ir išbandžiau. Labai skanu! Tikėjausi kažkokio labai egzotiško, netikėto skonio, o paragavusi supratau, kad tas skonis ne toks ir netikėtas, o net priešingai labai pažįstamas. 

Labai panašu į pardavinėjamus silkių-mišrainių 'kibiriukus' su visokiais skoniais ir priedais: paprikomis, ananasais ir pan. Tik man asmeniškai toks paprastas sumuštinio variantas daug priimtinesnis: be nereikalingų priedų, padažų, daug sveikiau ir gali būti puikus užkandis net ant šventinio stalo. Visai lietuviška brusketa. 

Žmonės stebisi ir vis klausia, koks skonis. Skonis - puikus. Trigubas derinys - saldu (mangas), sūru (silkė), aištru/kartu (paprikos). Viskas tobulai kulinariškai sujungta ir suderinta. 


2015 m. gruodžio 29 d., antradienis

Biskvitinis medaus tortas + VIDEO / Honey Layer Sponge Cake + VIDEO


Minkštas, kvapnus biskvitinis medaus tortas su grietinėlės ir grietinės kremu + VIDEO receptas.


AČIŪ!!!! Jūs patys nežinote, kokią Kalėdinę dovaną man įteikėte! Iš tiesų, jų net keletas. Pirma, pusė milijono mano tinklaraščio peržiūrų! O antra, knygų krūva!!! Taip, ačiū visiems, kas ne tik čia užsukate, bet ir paspaudžiate reklamos nuorodas. Kiekvienas toks Jūsų reklamos paspaudimas, mažytė padėka man už šitą milžinišką darbą. 


Taip centas po cento, pagaliau prikapsėjo visai padori suma, kurią nusprendžiau išleisti sau ir savo pomėgiams - knygoms. Taip visai prieš pat Kalėdas mano knygų lentyna pasipildė ne tik seniai norėtais romanais, knygomis, bet ir penkiomis storomis kulinarinėmis biblijomis. Tendencija aiški, ar ne? Viskas tik Jūsų, mielieji, dėka. Ačiū dar kartą už šias dovanas. Jūs nerealūs!


O čia dar viena mūsų Kalėdinė tradicija - Medaus tortas. Visuomet jį kepu šv. Kalėdoms, tik receptus vis parenku skirtingus. Šį kartą Biskvitinis medaus tortas - jau antras mano gyvenime. Turiu pasakyti, labai skanus, labai tradicinis, labai panašus į 'parduotuvinį', į vaikystėje mamos pirktą medaus tortą. Receptas labai paprastas, nėra kur suklysti. Būtinai pamėginkite.



Printfriendly