2014 m. spalio 23 d., ketvirtadienis

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę / How to make Pumpkin Puree



Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani. 

Ir štai atėjo ta diena, kai parsitepmiau iš turgaus keletą kilogramų moliūgo, susiradau keletą skanių receptų, bet susidūriau su problema. Visuose receptuose reikėjo moliūgo tyrės. Kaip ją paruošti? Virti? Kepti? Kokioj temperatūroje? Kiek laiko? Kokios konsistencijos ji turėtų būti? Tiek ir dar daugiau klausimų sukosi galvoje. 

Bet radau labai greitą ir lengvą sprendimą. Ir štai pateikiu jį jums. Šią moliūgų tyrę galima naudoti visuose kepinių receptuose: sūrio tortuose, keksiukuose, pyraguose, vyniotiniuose ir kt. 




Patarimai, pastebėjimai. Aš turėjau apie 1 kg 300 g svorio moliūgą. Iš tokio kiekio, atėmus žievę, sėklas ir iškepus bei susmulkinus gavosi apie 800 g tyrės.
Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrėskite ją į sietelį ir pakabinkite virš dubens valandai ar dviems, kad vanduo nuvarvėtų. 


Kaip pasigaminti moliūgų tyrę
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai

Saldaus moliūgo (vidus - oranžinės spalvos)

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalais, griežinėliais. Moliūgo žievę galite palikti. Ji lengvai nusiplups moliūgui iškepus.
  2. Dėkite moliūgą į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie valandą 200ºC įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigus peilį moliūgas bus minkštas. 
  3. Išimkite kepimo formą iš orkaitės, leiskite 5 minutes atvėsti (tiek, kad nebūtų karšta paimti į rankas).
  4. Moliūgą nulupkite, supjaustykite ir susmulkinkite smulkintuvu.
  5. Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrėskite ją į sietelį ir pakabinkite virš dubens valandai ar dviems, kad vanduo nuvarvėtų. 

RECIPE IN ENGLISH


Sometimes you need pumpkin puree for making something sweet from pumpkin. I never tried anything with pumpkin and had no idea how to make pumpkin puree. I found some nice pumpkin recipes which I really wanted to try. But first of all I had to make some pumpkin puree and this is  a very simple recipe how to make it at home.



How to make Pumpkin Puree
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients

Some sweet pumpkin (inside - orange colour)

Instructions

  1. Slice the pumpkin. 
  2. Put the pumpkin on a baking sheet lined with baking paper or aluminum foil and bake it for an hour or until the pumpkin is soft in a preheated to 200ºC oven.
  3. Once done, leave the pumpkin for 5 minutes to cool on the sheet, then remove the skin, slice and puree it in a food processor.
  4. If the puree is too watery, place the puree into a sieve set over the bowl and let it sit for an hour or two.

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Aš taip pat panašiai.. nusižiūrėjus esu ne vieną receptą su moliūgų tyre, bet neprisiruošiau nes vis patingiu susirast kaip pasidaryt tyrę :D Ačiū už įrašą, gal dabar geičiau prisiruošiu.

Baking Secrets rašė...

Žinok būtinai prisiruošk, nes labai labai verta kepti su moliūgu. Viską ką jau išmėginau: keksiukus, sausainius, sūrio tortą, nerealiai skanu :) Panašu į meduolinius kepinius, todėl tikrai tau patiks. Žinau, kad mėgsti meduolius :) Man metų atradimas - moliūgai.

Printfriendly