2016 m. vasario 27 d., šeštadienis

Žaliosios salotos su garstyčių užpilu / Green Salad with Mustard Dressing


Paprastos įvairių salotų, špinatų ir avokadų salotos su garstyčių užpilu.


OK. Šiandienos receptą sunku pavadinti receptu, nes jis toks paprastas. Į lėkštę įdedi įvairių salotų iš pakelio, sauja špinatų, įpjaustai avokado ir aplieji per minutę sumaišytu užpilu. That's it. Bet man tai vistiek receptas, nors ir labai trumpas, o kažkam galbūt iki skausmo žinomas ir įprastas. Deja, aš tik visai neseniai jį atradau G. Ramzio knygoje (again, žinau)

Iki tol mano dažniausias salotų užpilas ir geriausias draugas buvo paprastas alyvuogių aliejus. Labai retai gaminu mišraines ar salotas su grietine ar majonezu. Vienintelės - kopūstų ir morkų salotos, dar garsioji lietuviškoji baltoji mišrainė - tik ją gamina mano vyras, ne aš ir tai tik per didžiąsias šventes. 

Taigi, ką noriu pasakyti, man šios salotos buvo atradimas ypač garstyčių užpilas. Gal atsiras dar nors vienas tamsuolis užsiciklinęs ir užstrigęs ties alyvuogių aliejaus riba ir pabandys šį tą truputį kitokio (nors ir vėl su tuo pačiu alyvuogių aliejumi). Šypt. 


Aš šias salotas gaminu kiekvieną savaitę 3-4 kartus, nes labai skanu, greita, paprasta, visada turiu produktų šaldytuve, puikus būdas į savo/vyro mitybą įtraukti špinatus ir avokadus.  



Patarimai, pastebėjimai. Mano mėgiamiausias salotų rinkinys, kurį perku - traškių salotų rinkinys: Iceberg salotos, salotinės trūkažolės, raudonosios cikorijos ir 'Escarole' (nežinau lietuviško atitikmens). Tačiau galite naudoti bet kokias Jums patinkančias. 
Garstyčių dėkite priklausomai nuo jų stiprumo/aitrumo ir Jūsų noro. Jei nemėgstate aštriai, karčiai, dėkite mažiau ir atvirkščiai.
Salotos labai tinka prie vištienos ir mėsos. Aš jas taip pat valgau vienas arba su sumuštiniais. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Dariau daug kartų.



Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Žaliosios salotos garstyčių su užpilu
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'Ultimate Home Cooking'

Ingredientai

Kelios saujos įvairių salotų (Iceberg, romėniškos ir pan.)
Sauja šviežių špinatų
1/2 avokado

Užpilui
1/2 šaukšto balzaminio acto
1/2 - 1 šaukštelis Dižono garstyčių
1/2 šaukšto skysto medaus
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Salotas sumaišykite su špinatais ir smulkiai pjaustytais avokadais.
  2. Užpilui balzaminį actą, medų, garstyčias sumaišykite. Įdėkite truputį druskos, pipirų. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
  3. Ant salotų užliekite šaukštą ar du užpilo. Jei reikia, pilkite daugiau. 



    Green salad with mustard dressing.

    Green Salad with Mustard Dressing
    Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'Ultimate Home Cooking'

    Ingredients

    A few handfuls of fresh crunchy salad mix
    Handful of fresh spinach
    1/2 avocado, diced

    For the mustard dressing
    1/2 tbsp balsamic vinegar
    1/2 - 1 tsp Dijon mustard
    1/2 tbsp runny honey
    2-3 tbsp olive oil
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. In a salad bowl mix together the salads, spinach and diced avocado. 
    2. In another small bowl mix balsamic vinegar, mustard and honey. Add some salt and pepper. Stir in the olive oil.
    3. Drizzle 1-2 tablespoons of the dressing over the salad. Add more if needed.


    1 komentaras :

    eglele rašė...

    Į šias salotas labai tinka įberti keptų saulėgrąžų. :)

    Printfriendly