2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Sausainiai 'Banga' / 'Wave' Cookies


Trapūs, vingiuoti, varškės sausainiai barstyti cinamono ir cukraus mišiniu.


Šiandiena pilna teigiamų emocijų. Nors dar tik vidurdienis, jau spėjau iš laimės apsiverkti, ir įdomių pasiūlymų sulaukti. Už lango saulėta, nusimato gera popietė ir ramus, šiltas vakaras. 
Linkiu to patiems ir Jums. O kad būtų dar truputį jaukiau, siūlau išsikepti šių puikių sausainių. Kepėm kartu su dukra. Vaikas aikčiojo pamatęs, kokie gražūs išspausti sausainiai, o iškepusius vieną po kito kramsnojo užtikrindama skonį garsu 'mmm'. 
Patrauklūs akiai, paprastai, greitai pagaminami ir labai skanūs! Nieko netrūksta.


2016 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu / Puff Pastry, Zucchini, Cheese & Parma Bake


Sluoksniuotos tešlos pyragas (pyragėliai) su cukinijomis, sūriu ir kumpiu.



Labai skanus, greitai paruošiamas, nesaldus pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu. Puikiai tiks pusryčiams, užkandžiams ar iškylai.


2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Makaronai su tunu / Tuna Spaghetti


Spagečiai su tuno ir pomidorų padažu.


Paprastas, greitas, skanus ir pigus patiekalas. Gaminu jį jau daug metų iš eilės būtent dėl šių priežasčių. 


2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Citrininės rikotos spurgytės / Lemon Ricotta Fritters


Labai purios, minkštos, švelnaus skonio, citrininės rikotos spurgytės.


MILIJONAS! Toks šiandien mano skaičius. Ne, deja, loterijoje nelaimėjau (neatsisakyčiau, šypt), tiek neuždirbau, nesutaupiau ir grąžos iš investicijų negavau. MILIJONAS - tiek žmonių jau čia apsilankė! Kažkokia fantastika... Galima sakyti, kas trečias lietuvis buvo bent atsivertęs mano puslapį. Džiugu! 
Skaičiai, statistika - miela akiai pažiūrėti. Tačiau dar labiau džiaugiuosi - gerais, teigiamais Jūsų atsiliepimais. Prieš kelias dienas buvau 'užtag'inta' vieno portalo komentare. Nori, nenori, užeini, pažiūri. Jame publikuojami mano receptai. Nors jų neseku, nesidomiu, kas ten rašoma, komentarų taip pat neskaitau ir į juos neatsakinėju (kam reikės, susiras mane asmeniškai), bet tąkart peržvelgiau. Nustebau. Daug gerų atsiliepimų. Jie dar 'skaniau' skaitosi 'konkurentų' apsuptyje. Taip, taip, ir tarp blogerių yra konkurencija. Teko pastebėti labai nemalonių, gal kiek ir juokingų dalykų (tarp kitų blogerių). Todėl tądien pasidarė saldu ne tik nuo teigiamos atsiliepimų bangos, bet ir suvokimo, jog per tuos metus pavyko išlaikyti pozityvią poziciją, 'nesidergti', neprisileisti ir stengtis neskleisti pasauliui neigiamų minčių.

Apskritai, tai mano siekiamybė gyvenime. Esu šimtu dešimt procentų įsitikinusi, kokią energiją skleidi, tokią gauni atgal. Kadangi turiu visą glėbį laimės, savo šiltą, meilės kupiną šeimos branduolį, vidinę ramybę, viską akylai saugau ir branginu. Nenoriu įsileisti nė vieno neigiamo žvilgsnio, žodžio ar minties. Tai kartais be galo sunku... Bet esu įsitikinusi, kai yra siekiamybė ir nuostatos, viskas įmanoma, kad ir po truputį.

Džiugomis naujienomis palydint, pristatau tobulą (vėl) spurgyčių receptą. Neturiu prie ko prikibti. Spurgytės minkštos, purios, švelnios tekstūros ir skonio, su citrininiu blizgesiu. Vienintelis galimas minusas, mano nuomone, - virimas aliejuje, riebumas. Bet tai spurgos... Nori, nenori, vandenyje juk nevirsi. Šypt. 
Skanaus! Ką tik baigiau valgyti paskutiniąsias, jos ir antrąją dieną išlieka tokios pat minkštos ir purios, o ir vis norisi jas pavolioti cukraus pudroje. Nusiteikite kalorijų bombai. 


2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Parmezaninė vištiena / Parmesan Chicken


Labai greitai paruošiama, minkšta, sultinga, ryškaus skonio vištiena su Parmezanu ir sviesto padažu.


Superinis patiekalas labai greitiems ir skaniems pietums. Užtruksite tik 10-15 minučių! Mėsa minkšta, sultinga, ryškaus skonio, o padažas gardus ir viską užbaigiantis priedas. 
Garnyrą rinkitės pagal savo norus. Mes valgėm su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

2016 m. liepos 29 d., penktadienis

Cukinijų keksas su riešutais / Zucchini Bread


Labai skanus, kvapnus, minkštas cukinijų keksas su riešutais ir cinamono bei muskato prieskoniu.


Dar vienas desertas iš cukinijų. Žinau, sakysit, atsibodau... Vėl cukinijos. Bet kai augini, reikia ir valgyti. Šypt. Be to, visi išbandyti cukinijų receptai mane tik maloniai stebina. 'Baisiai' skanu. Šis keksas irgi laaaabai geras, 'sulapnojom' per mažiau nei 24 valandas. 

P.S. Šį kartą matote mamos ir dukros pastangų rezultatą. Dukra vis labiau nori padėti mamai virtuvėje, viską maišo ir tarkuoja. Jaučiu, jog greitai tapsiu tik stebėtoja ir darbų organizatorė. Šypt.

2016 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Bananų duona su mėlynėmis / Blueberry Banana Bread


Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis. 


Šią bananų duoną kepu nebe pirmus metus. Išbandžiau tiek su šviežiomis, tiek su šaldytomis mėlynėmis. Pavyksta gerai ir labai skaniai. 
Labai minkšta, labai kvapni, truputį saldi, bet ne per daug, bananų duona gardinta mėlynėmis. 

2016 m. liepos 26 d., antradienis

Cukinijų apkepas / Zucchini Bake


Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.


Aaaa... Šiandien nuskyniau savo pirmąsias cukinijas. Puoliau ieškoti skanių receptų, kur jas panaudoti, nes ne tiek daug išmonės turiu, ką iš cukinijų gaminti. Atsiraitojau rankoves, užsirišau prijuostę ir iki pietų jau namai nuostabiai kvepėjo, ant stalo garavo cukinijų apkepas. Pasakiškai skanus! Tikrai neapsimetu. Neturiu tam interesų. 
Kepkit būtinai. Mano princesė kirto, kad net ausys linko. O žinokit, taip sunku paskutiniu metu jai ką nors įsiūlyti... Džiaugiausi... Būtinai dar gaminsiu. Greičiausiai artimiausiomis dienomis pakartosiu. 

Apkepas nei per skystas, nei per standus. Puikiai išlaiko formą, bet nėra sausas. 


2016 m. liepos 25 d., pirmadienis

Šokoladinis cukinijų keksas / Chocolate Zucchini Bread


Labai šokoladinis, drėgnas, minkštas cukinijų keksas.


Dar vienas receptas su cukinijomis - desertas. Puikus, labai minkštas, drėgnas, sodraus šokoladinio skonio keksas. Cukinijų skonio tikrai nepajusite. Jos suteikia keksui drėgmės ir minkštumo.
Ragaudama bandžiau kabinėtis ir surasti, ką dar būtų galima patobulinti, bet negalėjau nieko sumąstyti. Man jis fantastiškas toks, koks yra. 


2016 m. liepos 20 d., trečiadienis

Cukinijų šiaudeliai / Baked Zucchini Fries


Traškūs išorėje, minkšti viduje, orkaitėje kepti cukinijų šiaudeliai.


Sveikas užkandis, su labai mažai riebalų. Nustebino plutelės traškumas ir cukinijų minkštumas, salstelėjęs skonis. Man labai patiko.
Galima tiekti su kečupu ar kokiu kitu mėgstamu padažu. Aš valgiau šiaudelius vienus, man be padažų skaniau. 
Vienas po kito ir beveik neliko... 



2016 m. liepos 18 d., pirmadienis

Uogų tiramisu / Berry Tiramisu


Uogų tiramisu receptas.


Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Šį skanėstą planavau gaminti dar prieš mėnesį per braškių sezoną. Tačiau tai tinginys, tai darbai, tai kiti rūpesčiai, mano planus vis pakoreguodavo. Gal ir gerai, nes pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į ultimate įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. 

Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!



2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

Žiedinių kopūstų mišrainė / Cauliflower Salad


Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.


Šis savaitgalis prasidėjo pakiliai. Savo darže aptikau kelias išlindusias žiedinių kopūstų galvas. Trypiau iš džiaugsmo ir susižavėjusi rodžiau vyrui. Toks entuziazmas nebe reikalo. Kiek aš su tais kopūstais vargau! Kaip saugojau nuo visokių kenkėjų: šliužų, sraigių, baltukų. Jau po truputį save nuteikinėjau, jog vargu, ar pavyks, ką nors iš jų išauginti. Prisiekinėjau kitais metais jų tikrai nesodinti! Dabar visas pesimistines nuotaikas užmiršau, dar akyliau stebiu ir saugau savo kopūstus ir laukiu tos dienos, kai nupjausiu jų pirmąją galvą. Šypt.

Ta proga, mišrainė su šviežiais žiediniais kopūstais. Dar iš studentavimo laikų... Labai ją kažkada mėgau. 

Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai / Chicken & Zucchini Skewers


Minkšti, ne sausi, skoniu išraiškingi, maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai.



Šį patiekalą tik pamačiusi įtraukiau į mūsų meniu. Patiko idėja - iešmeliai, kepimas grilinėje keptuvėje. Dėl skonio neabejojau, nes kepu labai panašius kalakutienos kotletukus su cukinijomis ir morkomis. Šeimai patinka, žinojau, jog ir šie iešmeliai bus gerai įvertinti. Neklydau. Dar tikrai kepsiu.

Dėl Parmezano ir citrinos žievelės skonis išraiškingas, ne prėskas. Mėsa minkšta, sultinga ir patiekimas įdomus. 

2016 m. liepos 15 d., penktadienis

Greitas kakavinis pyragas su avietėmis / Quick Cocoa & Raspberry Cake


Greitas, minkštas pyragas su kakava ir avietėmis.


Jau kelias dienas sergu kepinių manija. Vėl... Noriu kepti, kepti, kepti. Valgyti nelabai, tik paragauti. Vakar susidariau ilgą kepinių ir desertų sąrašą, šiandien apsirūpinau reikalingais produktais ir be galo tikiuosi, kad ugnelė nepriges bei savaitės eigoje viską išbandysiu. 

Šiandien jau šimtą ir vieną kartą išbandytas pyragas. Receptu prieš daug metų pasidalino buvusi kolegė Sandra. Buvo laikas, kai kepdavau vien tik šį pyragą (be aviečių). Nebrangus, greitas, labai skanus. 
Na, o šį kartą senąjį receptą norėjosi truputį 'atšviežinti', todėl įmaišiau vanilės ir aviečių. Gavosi dar geresnis!


Printfriendly