2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

'Tagliatelle' makaronai su daržovėmis / Vegetable Tagliatelle


Itališki 'Tagliatelle' makaronai su daržovėmis.


Skubu dalintis labai skaniu makaronų patiekalu. Receptas puikus, nes greitai paruošiamas, gausus įvairių maistingų ir naudingų daržovių, be to patiekalas lengvai transformuojamas. Jei vegetariška idėja Jums nepriimtina, įdėkite 250 g virtų krevečių, turėsite dar nuostabesnius makaronus. 


2016 m. vasario 23 d., antradienis

Marokietiškai troškinta aviena su kuskusu / Lamb Tagine


Ilgai, marokietiškai troškinta aviena su abrikosais ir kuskuso kruopomis.


Šis receptas vienintelis užsilikęs mano nuotraukų galerijoje. Reikia pagaliau aprašyti ir parodyti Jums, tuo labiau kad, galvoju įtraukti šį patiekalą į kitos savaitės meniu. 

Pasakysiu Jums kaip yra, aviena nėra mūsų mėgstamiausia mėsa. Iš mūsų trijų dažniausiai ją valgo dukra (jai išverdu atskirai garuose su daržovėmis). Man labai nepatinka jos kvapas ir lajus. Toks specifinis, jei valgydavau, turėdavau suraukti nosį, kad jo neužuosti. Šypt. Tačiau mano supratimas ir įsitikinimas, kad nėra neskanaus maisto, o tik netinkamai paruoštas, skatina bandyti naujus receptus, ragauti ir mėginti prisijaukinti tuos produktus, kurie nėra super skanūs man, bet neabejotinai naudingi sveikatai.  
O kad aviena yra naudinga mėsa abejonių man tikrai nekyla. Teigiama, kad avienoje yra mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Joje gausu kalio, magnio, jodo, floro, geležies ir B grupės vitaminų.

Ir štai, pagaliau radau tokį avienos patiekalą, kuris privertė pakelti antakius, maloniai nusistebėti, neberaukyti nosies. Skanu! Nesijaučia to specifinio kvapo, mėsa minkštutė (puiku, nes vaikui lengva kramtyti), įdomus, kvapnus, egzotiškas prieskonių derinys, o abrikosai - priedas puikiai įsipaišantis į patiekalo visumą. Geras receptas. 

2016 m. vasario 22 d., pirmadienis

Česnakinės bandelės su mocarela / Garlic and Mozzarella Buns


Mielinės česnakinės bandelės su mocarelos įdaru.


Šiandien vienoje Facebook grupėje pastebėjau įdomią temą - 'kokius tinklaraščius/blogus skaitote'. Užsisakiau temos naujienas, buvo be galo įdomu pasmalsauti, ką žmonės skaito. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nenorėjau, nesitikėjau tame sąraše užtikti savojo blogo. Juk toje grupėje dažnai dalinuosi receptais, kirbėjo mažytė viltis, kad kažkas paminės ir mane bei pasidalins savo nuomone.  

Pasirodė pirmieji komentarai... Mano vardo, aišku nėra, tik visi kiti žymūs, populiarūs tinklaraščiai. Ech... Mintyse pasiguodžiu, jog man tai visiškai nerūpi. Tada žiū, mirkteli ir manasis vardas - Ieva B. rašo: 'Iš nepaminėtų ir dar ne visiems žinomų, man Baking secrets neretai patraukia akį. Panašu, kad Ernesta Vi mėgsta ir supranta, ką daro'. 

Veidą papuošia šypsena, puolu tikslintis, ką reiškia 'supranta, ką daro', gaunu netikėtą ir labai naudingą Ievos B. atsakymą: 'Nenusaldintas blogas, įvairiapusiški receptai. Skaitant panašu, kad viskas apgalvota - tiek pačiai buvo įdomu gaminti, tiek jaučiama, kas bus aktualu skaitovui. Irgi sunku apibūdinti, bet darykit ir toliau, ką darot, Jums tai sekasi ;]'

Vat tada pasidaro saldu, nes suprantu, kad man tikrai sekasi... Žmonės skaito, girdi ir mane supranta. Nuostabu!

2016 m. vasario 21 d., sekmadienis

Vaisių kokteilis / Fruit Smoothie


Sveikas, vitaminingas, gaivus vaisių kokteilis.


Tokie kokteiliai kažkada buvo mūsų kasdienybė. Prieš kelias savaites vėl pradėjau juos plakti, o po vieno nesėkmingo (tiksliau žioplo) įvykio - ant stalo, grindų ir rūbų išlieto kokteilio, įprastą blenderį pakeičiau nauja kokteiline ir negaliu atsidžiaugti. Dabar plakti dar smagiau, todėl plaku ir plaku kasdien. Šypt. 

2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Citrinų pyragas / Lemon Bars


Labai skanus, saldus citrinų pyragas trapiu pagrindu ir kreminiu, saldžiarūgščiu citrinų įdaru.


Savaitgalio kepiniui siūlau išbandyti citrinų pyragą. Pyrago pagrindas iš trapios tešlos, įdaras - kreminės konsistensijos, saldžiarūgštis, labai citrininis, saldus (!). Vienintelis pyrago minusas (mano nuomone) - pyragas sunkiai pjaustosi. Įspėju iš karto ir turiu kelis patarimus, kad mažiau dėl to nervintumėtės. 

Kepiau kelis kartus. Antrąjį kartą sumažinau sviesto ir cukraus kiekį pyrago pagrinde, gavosi geresnis pyragas: ne toks saldus ir ne tokiu riebiu pagrindu. Likau patenkinta, todėl pristatau ir Jums!


2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu / Turkish Yoghurt Cake with Citrus Syrup


Purus, minkštutis, lengvutis jogurto pyragas su kvapniu ir labai citrusiniu sirupu.


Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu - fantastiškai skanus! Jei mėgstate citrusinius vaisius, šis pyragas būtent Jums. Dieviškai skanus, pyrago tekstūra it debesėlis puri ir lengva. Labai panašus į super lengvą cheesecake'ą. 

Sirupas nuo pyrago - neatsiejamas, puikiai dera ir praturtina patį pyragą, todėl būtina gaminti abu!

Abejonių nekyla ir šiam pyragui klijuoju 'Tobulas' etiketę. Kepiau pyragą kelis kartus, abu kartus suvalgėm jį žaibiškai greitai. 


2016 m. vasario 15 d., pirmadienis

Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais / Cheese, Tomato and Chive Omelette


Paprasta, skani idėja pusryčiams - omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais.


Puikūs, paprasti, bet neprasti pusryčiai - Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais. Labai skanu, derinys labai geras, receptas greitas ir paprastas. 
Vyras paragavęs prašė dar vienos porcijos ir tokių pačių pusryčių kitam rytui. Receptas vertas pakartojimo. 


2016 m. vasario 14 d., sekmadienis

Linco sausainiai / Linzer Cookies


Linco sausainių receptas.


Linco sausainiai yra kilę iš Austrijos. Jiems būdingi bruožai - džemu suklijuoti du sausainiai su išpjauta skylute centre. Formų jie gali būti įvairių. Kadangi Valentino diena mano sausainiai širdelės formos. 

Sausainiai - sviestiniai, trapūs, su džemo įdaru ir apibarstyti cukraus pudra. 


2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Raudonojo Aksomo (Velveto) tortas / Red Velvet Cake


Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.


Kai tau per trisdešimt ir su tuo pačiu vyru gyveni daugiau nei dvyliką metų, Valentino diena nebeturi tokios didelės reikšmės kaip turėjo paauglystėje. Nebesižavi meškiukais, lipniomis širdelėmis ir kitais 'brukamais' atributais. Tačiau vis dėlto tą dieną pristabdai nusistovėjusį gyvenimo ritmą, parodai dėmesį savo antrąjai pusei gėlėmis, vyno taure, skania vakariene ar tortu. Meilės tortu - raudonu lyg aksomas. 

Raudonojo Velveto tortas seniai buvo mano tortų sąraše ir pagaliau puiki proga jam išbandyti! Gavosi puikus tortas. Labai skanus, biskvitas minkštas, kremas saldus, bet jo sluoksnis plonas, todėl neužgožia ir neužsaldina širdies. Man labai labai patiko. Torto skonis lyg vanilinio torto pabučiuoto šokoladiniu bučiniu. Tarp vanilės ir šokolado. Kažkoks magiškas viduriukas. Šis tortas klasikinis - su kreminio sūrio pertepimu. 

Labai savimi didžiuojuosi, nes nesitikėjau, jog pavyks išgauti torto spalvą ar skonį iš pirmo karto. Bet pavyko! O mintyse jau turiu antrąjį Raudonojo Velveto variantą. Tikiuosi greitai jį įgyvendinsiu ir pasidalinsiu su Jumis! O dabar mėgaukitės šiuo gražuoliu! 

Meilės Jums visiems Valentino proga! Banalu, bet aš Jus visus myyyyyyyliu! 


Noriu visiems savo skaitytojams ir sekėjams padėkoti iš visos širdies už paramą, paskatinimus, gražius ir šiltus Jūsų atsiliepimus, už Jūsų atsiųstas nuotraukas! Jūsų tiek daug, kad kartais sunku suvokti! Nuoširdus AČIŪ. 




2016 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Džiovintų vaisių triufeliai / Dried Fruit Truffles


Nekeptas desertas - džiovintų vaisių triufeliai.


Visada norėjau pabandyti tokį sveikuolišką desertą iš serijos Raw (Green) Food. Buvo smalsu. Smalsumą patenkinau - įdomus, skanus desertas, nėra labai saldus (kas tikrai nustebino). 


2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Šokoladiniai bananiniai keksiukai / Chocolate Banana Muffins


Minkšti, labai šokoladiniai keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais.


Būna dienų kai aplanko įkvėpimas ir norisi kepti vieną kepinį po kito. Šiandien būtent tokia diena. Būna dienų, kai negaliu nieko gražiai nufotografuoti. 50, 100, 150 kadrų ir visi tragiški. Šiandien būtent tokia diena. Tada būtas entuziazmas pradingsta, tau siaubingai įsiskausta galva, tačiau vis tik stengiesi nepasiduoti. Kadras, po kadro ir pagaliau, keli  iš jų pasirodo tinkami. Griebi porą keksiukų, jau atvėsusią kavą ir eini save apdovanoti. Kąsnis, antras, gurkšnis ir viskas pamažu sugrįžta į savo vėžias. That's life. 

2016 m. vasario 9 d., antradienis

Trinta brokolių ir sūrio sriuba / Creamy Broccoli and Cheese Soup


Labai greita, paprasta, trinta brokolių sriuba su sūriu.


Su Užgavėnėmis ir blynų diena! Aš visai netradiciškai tokiai dienai atnešu sriubos receptą. Duoklę blynams atidaviau savaitgalį. Tokį kalną prikepiau, kad teko valgyti kelias dienas ir šiandien jų visai nesinori. Šiandien nekepsiu. Šiandien mes šildomės trinta brokolių ir sūrio sriuba. 

2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Mieliniai blynai su obuoliais / Yeast Pancakes with Apples


Mieliniai blynai su obuoliais.


Užgavėnės - turbūt vienintelė diena metuose, kuomet kepu mielinius blynus. Tai nėra mano mėgstamiausi blynai. Aš labiau mėgstu amerikietiško stiliaus blynus, bet tokiomis retomis progomis dėl idėjos ir tradicijų, kodėl neišsikepti. 

Šiais metais padariau repeticiją ir iš anksto išbandžiau keletą receptų. Jei tiksliau - tris skirtingus. Deja, tik šis pasiteisino ir labiausiai atitiko mano lūkesčius. Paprasti, saldūs mieliniai blynai su obuoliais. 


2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Kalakutienos kukuliai pomidorų padaže / Turkey Meatballs in Tomato Sauce


Kalakutienos kukuliai su pomidorų ir bazilikų padažu bei Spageti makaronais.


Tie, kas kartais paskaito mūsų šeimos pietų meniu, turbūt pastebėjo, jog dažnai valgome mėsos kukulius su makaronais. Tokio tipo kukulius dažniausiai gaminu iš jautienos arba kalakutienos. Tiek kukulius, tiek Spageti makaronus labai mėgsta mano dukra. Noriai valgo, patiekalas lengvai, greitai pagaminamas, iš paprastų spintelės produktų, todėl dažnai jį įtraukiu į mūsų meniu. 

Kukuliai gaunasi minkšti ir sultingi. 


Printfriendly