Labai skanūs, paprasti, greiti 'Kaspinėliai' (makaronai) su žirneliais, kumpiu ir sūriu.
2016 m. sausio 20 d., trečiadienis
Makaronai su žirneliais ir kumpiu / Bow-Tie Pasta with Peas and Ham
Labai skanūs, paprasti, greiti 'Kaspinėliai' (makaronai) su žirneliais, kumpiu ir sūriu.
kategorijos:
Annabel Karmel
,
Antrieji patiekalai
,
Greita & Skanu
,
Kumpis
,
Makaronai
,
Makaronų patiekalai
,
Parmezanas
,
Sūris
,
Vaikų meniu
,
Žirneliai
2016 m. sausio 19 d., antradienis
Amerikietiški blynai / American Buttermilk Pancakes
Purūs, minkšti, saldūs kefyro blynai.
kategorijos:
Amerikietiška
,
Blynai & Blyneliai
,
Kefyras
,
Pusryčiai
,
Rachel Allen
,
Vaikų meniu
2016 m. sausio 14 d., ketvirtadienis
Kukurūzų ir brokolių kepsneliai / Sweetcorn and Broccoli Fritters
Vegetariški saldžiųjų kukurūzų ir brokolių kepsneliai.
Šią savaitę atradau dar vieną vegetarišką, nesunkų ir labai skanų patiekalą. Puikiai tiks ne tik lengviems pietums, užkandžiui, bet ir vaikų pietų dėžutei. Gaminau jau keletą kartų, patiko visai šeimai.
Šį faktą tikrai verta paminėti, nes aš pati nemėgstu kukurūzų, o vyras apskritai skeptiškai žiūri į mano polinkį į vegetarizmą ir tokių patiekalų gaminimą. Visada truputį paragauja, pabando, bet ar valgys daugiau niekada nežinai. Šįkart valgė nesispyriodamas ir net gyrė, kad skanu.
Šį faktą tikrai verta paminėti, nes aš pati nemėgstu kukurūzų, o vyras apskritai skeptiškai žiūri į mano polinkį į vegetarizmą ir tokių patiekalų gaminimą. Visada truputį paragauja, pabando, bet ar valgys daugiau niekada nežinai. Šįkart valgė nesispyriodamas ir net gyrė, kad skanu.
kategorijos:
Annabel Karmel
,
Brokoliai
,
Greita & Skanu
,
Kukurūzai
,
Sveika ir skanu
,
Vaikų meniu
,
Vegetariški
2016 m. sausio 12 d., antradienis
Tinginys / Uncooked Cocoa Cookie Bars
Paprastas tinginys su kondensuotu pienu ir kakava.
Neatėjau Jūsų nustebinti, parodyti kažko naujo ar neįprasto, nebus ir didelių liaupsių. Atėjau tiesiog pasidalinti pačiu paprasčiausiu Tinginio receptu.
Šitą desertą gaminau po turbūt gerų penkių metų pertraukos. Nors buvo kilusi pagunda Tinginį pagerinti įvairiais priedais, bet galų gale nusprendžiau, jog šįkart to nedarysiu, kad visai to nenoriu. Noriu prisiminti vaikystės skonį, vaikystės desertą, patį paprasčiausią, be jokių įmantrybių.
Vieninteliai dalykai, kuriuos truputį pakoregavau - sumaišiau dviejų rūšių sausainius: paprastus arbatinius ir kakavinius, ir kad nebūtų per daug nuobodus, įprastas vaizdas - apibarsčiau sezamo sėklomis.
Rezultatas gavosi puikus. Labai skanu, nėra 'žvėriškai' saldu, labai patiko dviejų rūšių sausainių derinys. Žodžiu, po pirmųjų kąsnių likau maloniai nustebusi, nes jau buvau visai užmiršusi, koks tas Tinginys skanus.
Šitą desertą gaminau po turbūt gerų penkių metų pertraukos. Nors buvo kilusi pagunda Tinginį pagerinti įvairiais priedais, bet galų gale nusprendžiau, jog šįkart to nedarysiu, kad visai to nenoriu. Noriu prisiminti vaikystės skonį, vaikystės desertą, patį paprasčiausią, be jokių įmantrybių.
Vieninteliai dalykai, kuriuos truputį pakoregavau - sumaišiau dviejų rūšių sausainius: paprastus arbatinius ir kakavinius, ir kad nebūtų per daug nuobodus, įprastas vaizdas - apibarsčiau sezamo sėklomis.
Rezultatas gavosi puikus. Labai skanu, nėra 'žvėriškai' saldu, labai patiko dviejų rūšių sausainių derinys. Žodžiu, po pirmųjų kąsnių likau maloniai nustebusi, nes jau buvau visai užmiršusi, koks tas Tinginys skanus.
kategorijos:
Batonėliai & Brauniai
,
Desertai
,
Greita & Skanu
,
Kakava
,
Kondensuotas pienas
,
Lietuvių
2016 m. sausio 11 d., pirmadienis
Vištienos šnicelis su agurkų salotomis / Chicken Schnitzel with Cucumber Salad
Vištienos šnicelis su šviežiom agurkų ir krapų salotom.
kategorijos:
Agurkai
,
Annabel Karmel
,
Antrieji patiekalai
,
Garnyrai
,
Iš paukštienos...
,
Japonų
,
Salotos
,
Sveika ir skanu
,
Vaikų meniu
,
Vištiena
Varškinės širdelės / Cottage Cheese Heart Pancakes
Varškiniai 'Čirviniai' blynai.
Labai gardžios, švelnaus skonio varškinės širdelės. Ką tik iškeptos būna traškios, vėliau suminkštėja. Kepiau daugybę kartų ir turiu pasakyti, tai turbūt skaniausias mums 'Čirvinių' blynų receptas. Bent kol kas. Kol neatradau dar geresnio recepto.
kategorijos:
Blynai & Blyneliai
,
Kepiniai vaikams
,
Pusryčiai
,
Rikota
,
Vaikų meniu
,
Varškė
2016 m. sausio 10 d., sekmadienis
Keptos moliūgų spurgos / Baked Pumpkin Donuts
Orkaitėje keptos moliūgų spurgos su cinamono cukrumi.
Šiuo receptu turėjau pasidalinti dar rudenį, kai buvo moliūgų sezonas. Deja, vėluoju, bet moliūgų galima ir dabar nuspirkti, todėl nėra viskas taip blogai.
Šios spurgos ypatingos tuo, jog yra keptos orkaitėje specialioje spurgų skardoje, o ne aliejuje. Tokias spurgas bandžiau pirmą kartą. Visai patiko. Skonis tikrai nepanašus į aliejuje keptas spurgas, greičiau panašesnis į keksiukus. Naudojama labai mažai riebalų, todėl geras receptas dietinei mitybai.
Minkštos, ne per saldžios, neriebios, su cinamono prieskoniu moliūgų spurgos!
kategorijos:
Bandelės & Spurgos
,
Cinamonas
,
Laura Vitale
,
Moliūgas
,
Sveika ir skanu
2016 m. sausio 9 d., šeštadienis
Brusketa su rikota ir cukinijom / Courgette and Ricotta Bruschetta
Vegetariška, švelnaus skonio brusketa su rikotos kremu ir grilintom cukinijom.
Šis šeštadienio rytas prasidėjo panašiai. Išbandžiau kelis naujus patiekalus puikiai tinkančius pusryčiams. Vienas jų - Brusketa su rikota ir cukinijom. Skonis įdomus, sunkiai su kažkuo palyginamas, neteko nieko panašaus iki šiol ragauti, bet geras! Atrodo irgi fantastiškai. Patiko!
kategorijos:
Cukinijos
,
Gordon Ramsay
,
Itališka
,
Pusryčiai
,
Rikota
,
Sumuštiniai
,
Sveika ir skanu
,
Užkandžiai
,
Vaikų meniu
,
Vegetariški
2016 m. sausio 6 d., trečiadienis
Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais / Brussels Sprouts with Onions and Pancetta
Kepti Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais.
Galiu lažintis, išgirdus, ką nors tariant 'Briuselio kopūstai', dauguma žmonių valingai ar nevalingai susiraukia. Kyla įvairių nemalonių asociacijų. Maždaug 'fu kaip neskanu', 'smirda', 'kartu'. Kažkada ir man kildavo tokios pačios asociacijos, nes nemokėjau jų tinkamai paruošti. Dabar mano mintys apie Briuselio kopūstus visiškai priešingos ir net seilė nutysta apie juos pagalvojus. Visa to paslaptis - mokėjimas tinkamai ir skaniai juos pagaminti. Turiu keletą receptų pagal kuriuos ruošiu Briuselio kopūstus, bet šis mano mėgstamiausias. Galiu valgyti tiesiog vienus!
Briuselio kopūstai išlieka šiek tiek traškūs, svogūnai priduoda saldumo, lašinukai sūrumo. Vėlgi puikus balansas 'kartu, sūru, saldu'.
Taigi, neraukykite nosies ir duokite Briuselio kopūstams antrąjį šansą. Puiki, labai sveika ir naudinga daržovė! Truputis išmonės, pastangų, kelių produktų ir skanus rezultatas garantuotas.
kategorijos:
Briuselio kopūstai
,
Garnyrai
,
Kopūstai
,
Kumpis
,
Laura Vitale
,
Sveika ir skanu
,
Svogūnai
,
Užkandžiai
2016 m. sausio 5 d., antradienis
Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais / Cinnamon Pancakes with Caramelized Apples
Cinamoniniai blynai su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu.
Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais - puiki idėja pusryčiams. Pirmą kartą šiuos blynus kepiau per Kalėdas, likau sužavėta ne tiek pačių blynų, o kiek viso derinio.
Blynai - gana paprasti, nelabai saldūs, net kiek sausoki, tačiau sujungus juos su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu, viskas susilieja į vieną ir išbaigtą kulinarinį paveikslą. Karamelizuoti obuoliai priduoda ir drėgmės, ir gaivumo, ir reikiamo saldumo, o jogurtas viską puikiai subalansuoja.
Iš tiesų, likau nustebusi, nes pirmą kartą valgiau blynus su nesaldžiu jogurtu (galima naudoti ir grietinę) ir skonis puikus. Iki tol mano sąmonėje buvo užfiksuota - 'saldūs blynai + saldus padažas/pagardas', o dabar šis klaidingas nusistatymas pasikeitė. Apskritai, gamindama pagal G. Ramzio receptus vis išmokstu ir atrandu kažką naujo sau, nenustoju stebėtis, kaip iš paprastų ingredientų ir nedidelėmis pastangomis galima sukurti puikius 'restaurant quality' patiekalus, koks svarbus kiekvienas patiekalo elementas jo išbaigtumui ir skonio subalansavimui. Toliau žaviuosiu, stebiuosi ir mokausi! Nuostabu.
Blynai - gana paprasti, nelabai saldūs, net kiek sausoki, tačiau sujungus juos su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu, viskas susilieja į vieną ir išbaigtą kulinarinį paveikslą. Karamelizuoti obuoliai priduoda ir drėgmės, ir gaivumo, ir reikiamo saldumo, o jogurtas viską puikiai subalansuoja.
Iš tiesų, likau nustebusi, nes pirmą kartą valgiau blynus su nesaldžiu jogurtu (galima naudoti ir grietinę) ir skonis puikus. Iki tol mano sąmonėje buvo užfiksuota - 'saldūs blynai + saldus padažas/pagardas', o dabar šis klaidingas nusistatymas pasikeitė. Apskritai, gamindama pagal G. Ramzio receptus vis išmokstu ir atrandu kažką naujo sau, nenustoju stebėtis, kaip iš paprastų ingredientų ir nedidelėmis pastangomis galima sukurti puikius 'restaurant quality' patiekalus, koks svarbus kiekvienas patiekalo elementas jo išbaigtumui ir skonio subalansavimui. Toliau žaviuosiu, stebiuosi ir mokausi! Nuostabu.
kategorijos:
Blynai & Blyneliai
,
Cinamonas
,
Gordon Ramsay
,
Kalėdų gardumynai
,
Kefyras
,
Medus
,
Obuoliai
,
Pusryčiai
,
Vaikų meniu
2016 m. sausio 4 d., pirmadienis
Kokosinis tortas / Coconut Layer Cake
Purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus kokosinis tortas.
Su Naujais metais, naujais iššūkiais, darbais, tikslais!
Atsinešu savo Naujametį tortą. Daugumai jis bus pažįstamas, bent iš pirmo žvilgsnio. 'Rafaelo' tortas. Tiesa, nedrįstu jo taip vadinti, nes tai mano improvizacija, su man priimtinais pakeitimais ir patobulinimais.
Gavosi tikrai labai skanus tortas, purus it debesėlis, kvapnus, tikrai kokosinis ir ne per daug saldus. Jei pasitikite mano skoniu, bandykite. Patiks!
Gavosi tikrai labai skanus tortas, purus it debesėlis, kvapnus, tikrai kokosinis ir ne per daug saldus. Jei pasitikite mano skoniu, bandykite. Patiks!
kategorijos:
Citrinos
,
Grietinėlė
,
Kokosas
,
Kondensuotas pienas
,
Kreminis sūris
,
Tortai
2015 m. gruodžio 30 d., trečiadienis
Sumuštinis su silke, mangais ir paprika / Herring, Mango and Paprika Sandwich
Sumuštinis su silke, mangais ir konservuotomis paprikomis.
Ką tik vos negavau infarkto... Padariau sumuštinius, ruošiausi juos fotografuoti, o niekaip negaliu įjungti fotoaparato. Iš karto praskriejo milijonas minčių: ' košmaras, juk rytoj turėsiu padariusi tortą; teks viską pristabdyti, kol nusipirksiu naują fotoaparatą; naują fotoaparatą, aišku, daug geresnį, apie kokį jau seniai svajoju; bus nenumatytų išlaidų; turbūt čia ženklas iš aukščiau, kad neverta šitų sumuštinių fotografuoti ir t.t.'. Šypt.
Daug visokių protingų/neprotingų minčių, o kartu vis kylanti panika. Ačiū Dievui, nesu visiškai susipykusi su technika, 'pagooglinu', atnaujinu nustatymus ir, vualia, fotoaparatas veikia. Nusiraminu, vos nepuolu jo bučiuoti, senas, geras ir ištikimas 'draugas'. Šypt. Dar teks su juo padraugauti. Ir ačiū Dievui...
Apie sumuštinį. Jo receptą pamačiau VMG laidoje, 'įsikaliau' į galvą ir nusprendžiau po Kūčių (vienintelį metų laiką kuomet valgom silkę) būtinai išmėginti. Specialiai pasilikau silkės ir išbandžiau. Labai skanu! Tikėjausi kažkokio labai egzotiško, netikėto skonio, o paragavusi supratau, kad tas skonis ne toks ir netikėtas, o net priešingai labai pažįstamas.
Labai panašu į pardavinėjamus silkių-mišrainių 'kibiriukus' su visokiais skoniais ir priedais: paprikomis, ananasais ir pan. Tik man asmeniškai toks paprastas sumuštinio variantas daug priimtinesnis: be nereikalingų priedų, padažų, daug sveikiau ir gali būti puikus užkandis net ant šventinio stalo. Visai lietuviška brusketa.
Žmonės stebisi ir vis klausia, koks skonis. Skonis - puikus. Trigubas derinys - saldu (mangas), sūru (silkė), aištru/kartu (paprikos). Viskas tobulai kulinariškai sujungta ir suderinta.
kategorijos:
Greita & Skanu
,
Iš žuvies...
,
Kalėdų gardumynai
,
Mangai
,
Pagal VMG
,
Paprikos
,
Silkė
,
Sumuštiniai
,
Sveika ir skanu
,
Užkandžiai
,
Vegetariški
,
Žuvis
2015 m. gruodžio 29 d., antradienis
Biskvitinis medaus tortas + VIDEO / Honey Layer Sponge Cake + VIDEO
Minkštas, kvapnus biskvitinis medaus tortas su grietinėlės ir grietinės kremu + VIDEO receptas.
AČIŪ!!!! Jūs patys nežinote, kokią Kalėdinę dovaną man įteikėte! Iš tiesų, jų net keletas. Pirma, pusė milijono mano tinklaraščio peržiūrų! O antra, knygų krūva!!! Taip, ačiū visiems, kas ne tik čia užsukate, bet ir paspaudžiate reklamos nuorodas. Kiekvienas toks Jūsų reklamos paspaudimas, mažytė padėka man už šitą milžinišką darbą.
Taip centas po cento, pagaliau prikapsėjo visai padori suma, kurią nusprendžiau išleisti sau ir savo pomėgiams - knygoms. Taip visai prieš pat Kalėdas mano knygų lentyna pasipildė ne tik seniai norėtais romanais, knygomis, bet ir penkiomis storomis kulinarinėmis biblijomis. Tendencija aiški, ar ne? Viskas tik Jūsų, mielieji, dėka. Ačiū dar kartą už šias dovanas. Jūs nerealūs!
O čia dar viena mūsų Kalėdinė tradicija - Medaus tortas. Visuomet jį kepu šv. Kalėdoms, tik receptus vis parenku skirtingus. Šį kartą Biskvitinis medaus tortas - jau antras mano gyvenime. Turiu pasakyti, labai skanus, labai tradicinis, labai panašus į 'parduotuvinį', į vaikystėje mamos pirktą medaus tortą. Receptas labai paprastas, nėra kur suklysti. Būtinai pamėginkite.
kategorijos:
Grietinė
,
Grietinėlė
,
Kalėdų gardumynai
,
Lietuvių
,
Medus
,
Tortai
,
VIDEO receptai
2015 m. gruodžio 26 d., šeštadienis
Kalėdinis keptas kalakutas / Christmas Roasted Turkey
Keptas kalakutas su česnakiniu ir šviežių žolelių sviestu.
Su šv. Kalėdom! Tikiuosi jos buvo šiltos ir pačių artimiausių rate. Ir žinoma, su pačiu skaniausiu maistu ir gražiausiomis Jūsų šeimos tradicijomis.
Visuomet svajojau, kai sukursiu šeimą, sukurti ir turėti savo šventines tradicijas. Viskas vyko natūraliai... Po truputį, per paiešką, nusistovėjimą, brandą, veikiant aplinkybėms, su gyvenamosios vietos pasikeitimais ir naujomis patirtimis. Kai kas liko praeity, užnugary, pasimiršo... O kažkas su laiku evoliucionavo, prigijo ir tapo Mūsų.
Viena iš tų evoliucionavusių ir mūsų šeimoje prigijusių tradicijų - Kalėdinis kalakutas. Pradžioje tai buvo tiesiog šventinė višta ir tik prieš trejus metus vištą pakeitė kalakutas. Anglijos įtaka. Ir labai gera įtaka.
Kalakuto kepimas tapo mums labai laukiamas, magiškas Kalėdinis ritualas ir kasmetinis smagus nuotykis. Pradedant nuo kalakuto dydžio pasirinkimo, vėliau jo atšildymo, bandymo pažaboti nestandartinį dydį ir kažkaip apdoroti, ilgo kepimo, o vėliau dar ilgesnio ir įdomesnio valgymo. Gimsta nauji juokai, džiaugsmai ir prisiminimai.
Tai dar vienas įrodymas, kad maistas ir jo ruošimas šeimoje yra tarsi bendras vardiklis, kuris suvienija ir suartina šeimą. Magiška.
kategorijos:
Antrieji patiekalai
,
Čiobrelis
,
Iš paukštienos...
,
Kalakutas
,
Kalėdų gardumynai
,
Laura Vitale
,
Rozmarinas
,
Šalavijas
Užsisakykite:
Pranešimai
(
Atom
)