2015 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Tortas 'Vyšnių korys' / Honeycomb Cherry Cake


Greitas, lengvai iškepamas tortas su sluoksniuotos tešlos ir vyšnių lakštais bei grietinėlės-jogurto kremu.



Labai lengvai iškepamas, greitas, skanus ir įdomus tortas! Puikiai tiks pradinukams ar tinginiukams, nes tešlos lakštai iš pirktinės sluoksniuotos tešlos, kremas labai paprastas. Kodėl nepabandyti? Dar ir labai skanu, lengva ir gaivu. 

2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Makaronai su sūriu ir brokoliais / Broccoli Mac & Cheese Bake


Labai skanūs kepti makaronai su sūriu, brokoliais ir traškia plutele.


Panašius makaronus su sūriu jau esu kepusi anksčiau. Tas receptas - tikra sėkmė - labai skanus. Todėl kai užtikau šį makaronų receptą su brokoliais ir keliais minimaliais pakeitimais, net neabejojau ar gaminti. Beliko įtraukti į savaitės meniu ir štai, skanus rezultatas. 

Koks skirtumas tarp šių dviejų Mac and Cheese receptų? Čia naudojami dviejų rūšių sūriai: Čederis ir Pamezanas. Padažas skaninamas garstyčiomis, o džiūvėsėlių plutelė daroma kiek kitaip. Ir be abejo, vietoj lašinukų ('Pančetos') naudojami brokoliai. Taigi patiekalas tampa vegetariškas. 


2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Graikiškos salotos su 'Halloumi' sūriu ir baklažanais / Griddled Halloumi and Aubergine Salad


Graikiškos salotos su grilintu 'Halloumi' sūriu, baklažanais, alyvuogėmis ir pomidorais.


Apie Gordon Ramsay ir mus siejančius ryšius (šypt) rašiau praeitą savaitę. Iš tiesų tuomet turėjau pradėti nuo šio recepto, nes tai pirmasis mano išbandytas G. Ramsay receptas. Būtent nuo šio patiekalo gavau lengvą, bet malonų šoką, burna išsproginėjo nuo skonių ir tobulų derinių. Viskas harmoninga, viskas idealiai suderinta, kiekvienas ingredientas vaidina savo svarbų vaidmenį ir tikrai negalima išmesti nė vieno! 

Šoką patyriau ne tik dėl skoninės darnos ir absoliučiai nuostabių salotų, bet ir todėl, jog pirmą kartą ragavau 'Halloumi' sūrio ir jis man labai patiko. Surprise, surprise. 'Halloumi' sūris - tradiciškai gaminamas iš ožkos ir avies pieno. Nors dabar dažnai gamintojai naudoja ir karvės pieną. O mano nuomonė apie ožkos sūrį iki šiol buvo gana skeptiška. Vien jo kvapas mane erzina. Tačiau būtent šios salotos ir šis 'Haloumi' sūris įrodė, kad net produktas, kurio nesi didelis mėgėjas, gali būti labai skanus, jei paruoštas tinkamai ir suderintas su kitais ingredientais. 

Taigi, gurmaniškam pasimėgavimui - Salotos su grilintu 'Halloumi' sūriu, baklažanais, pomidorais ir alyvuogių užpilu. 

2015 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

Greitos bandelės su varške + VIDEO / Easy Cheese Danish + VIDEO


Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su varškės įdaru. Receptas + VIDEO.


Paprastai šeštadieniais receptų į tinklaraštį nekeliu (retkarčiais pasitaiko išimčių), tačiau šiandien kol kas nejaučiu, kad jau šeštadienis. Atrodo lyg būtų eilinė darbo diena. Ta pati rutina, ta pati buitis. Kad jau taip, nusprendžiau pradžiuginti (labai viliuosi, kad pavyks) Jus super paprastu bandelių receptu. Puikiai tiks tingiam šeštadieniui.
Sluoksniuotos tešlos bandelės su citrininiu varškės įdaru. Greitos, lengvos, o įdaras labai labai skanus. Tą tikrai galėtų patvirtinti ir mano mažoji ragautoja, jei mokėtų kalbėti. Sukirto ir ji pasigardžiuodama, o įdarą išvalgė pirmiausiai! Ne tik burna, bet ir nosimi. Po tokio skanaus deserto teko paskubinti vakarines maudynes ir išsiurbliuoti kilimą. Bet tai niekai, kai taip skanu ir suteikia visiems džiaugsmo ir šiltų šeimos akimirkų! 

2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Biskvitinis medaus tortas 'Sodžius' / Honey Layer Sponge Cake


Minkštas, drėgnas, meduolinis, biskvitinis medaus tortas.


Tortukas! Pirmas mano gyvenime keptas biskvitinis medaus tortas. Ir labai vykęs. Labai skanus, drėgnas, minkštas, meduolinio skonio su truputį rūgščiu jogurto kremu. 

2015 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

'Čirviniai' blynai / Heart Pancakes


Čirvinių blynų receptas.


Šiomis dienomis gyvenu manija... Ne kepinių, ne maisto, ne naujų receptų. Knygų skaitymo. Esu toks žmogus, kuris kartais 'užsikabina' ir kurį laiką pasineria vien į tą veiklą ir negali 'atsikabinti'. 

Taigi, pasinėriau į knygų skaitymą. Beveik kasdien 'sukremtu' po kokią nedidukę knygutę. Tiek 'kremtu', jog net puslę ant piršto pritryniau. Šypt. Nemaniau, kad taip įmanoma. Bet žinokit įmanoma, su naujoviška, modernia skaitykle ('Kindle'). Ilgai tas daiktas gulėjo nenaudojamas stalčiuje. Negalėjau priprasti prie tokio techniško skaitymo, o ir buvo daug neskaitytų popierinių knygų. Bet pagaliau atėjo diena, kai paėmiau tą daiktą į rankas ir nieko, pripratau. Dabar visai smagiai skaitosi. 

Beje apie savo perskaitytas knygas rašau tinkliaraštyje 'Laikas su knyga'. Tai vieta mano mintims apie mano knygas. Dienoraštis sau. Apie jį mažai kam kalbu (praktiškai nekalbu), nereklamuoju (apart dabar ir dar vieno karto čia) ir skiriu sau. 

Aš žmogus mėgstantis sudarinėti įvairius sąrašus. Tikrai. Mano visokie keisti sąsiuviniai pilni punktų ir sąrašų. Kartais atrodo, kad labiau mėgstu tuos sąrašus sudarinėti nei vykdyti kas juose parašyta. Šypt. Tie sąrašai suteikia man savidisciplinos, pareigos jausmą sau, ėjimą tikslo link. Tačiau kaip velniškai sunku jų laikytis... Labai sunku. Kaip tik todėl labai džiaugiuosi kiekvienu iš sąrašo 'išbrauktu' darbu, kiekviena 'išbraukta' knyga... O jų laaaaabai daug... Tiek daug, kad nežinau, kaip spėti viską perskaityti. Taip ir puoliau aistringai į knygų pasaulį. Kol ta aistra dega manyje, turiu veikti, kad bent vienas sąrašas sutrumpėtų. Juk ateity tų sąrašų bus dar daugiau, aš žinau...


2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Aštrūs vištienos sparneliai su grietinės ir laiškinių česnakų padažu / Buffalo Chicken Wings with Sour Cream and Chive Dip


Nuostabūs, traškūs, aštrūs, aliejuje kepti vištienos sparneliai su vėsinančiu grietinės ir laiškinių česnakų padažu.


Kaip manot kaip dažnai galima įsimylėti? Manau labai dažnai... Galima net kelis kartus į dieną. Tikrai. Ir nebūtinai kitą vyrą ar kitą moterį. Įsimylėti galima bet ką, bet kurią akimirką... Aš taip manau. 

Prieš savaitę aš įsimylėjau dukart: Dostojevskį ir Gordoną Ramzį. Ir visai ne kaip vyrus. Oj ne. Vienas juk visai iš kito laikmečio ir seniai miręs, antras štai ne mano skonio. Įsimylėjau jų kūrybą... Abiejų. Dostojevskį nuo pirmos 'Nusikaltimo ir bausmė' eilutės, Gordoną po pirmo jo patiekalo kąsnio... 

Visiškai skirtingi žmonės, visiškai priešinga kūryba: literatūra ir kulinarija, tačiau juos abu vienija viena - talentas. Vieno talentas reiškėsi per plunksną, kito - virtuvėje. Netikite? Paskaitykite 'Nusikaltimą ir bausmę' arba pasigaminkite šiuos amerikietiškus vištienos sparnelius (ir būtinai su padažu). Suprasite! 

Nuostabus patiekalas. Puikūs skoniai. Viskas nuo A iki Z suderinta. Burna tiesiog sprogsta nuo įvairovės ir kontrasto. Paragauji, išsprogini akis, sutrypi kojomis, sucypi 'vau', apsilaižai pirštelius ir taip po kiekvieno kąsnio. Gaminkite, būtinai gaminkite!


2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Pertepti kakaviniai morengai / Cocoa Meringues


Traškūs išorėje, minkšti viduje kakaviniai morengai pertepti grietinėlės ir šokolado kremu.


Morengai nėra mano stiprioji pusė. Iš tiesų, tai turbūt antrieji morengai, kurie man (sakykime) neblogai pavyko. Atrodo paprastas kepinys, tačiau vis iškyla kokių nesklandumų. Po truputį, po truputį, įvaldysiu! Pirmas žingsnis jau žengtas.

2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Žuvies kepsniai su bulvių koše / Tilapia Cutlets with Mashed Potatoes


Žuvies kepsniai su traškia plutele ir švelnia, puria bulvių koše.


Tikrai nemaniau, kad dalinsiuosi tokiu paprastu ir kasdienišku receptu. Žuvies kepsnių receptas dar dar kam nors gali pasirodyti naujiena (nors jis labai labai paprastas), o vat kokia naujiena bulvių košė? Kas gi nemoka jos virti? 

O, bet, tačiau aš manau, jog gera, puri, švelni bulvių košė irgi turi savų paslapčių. Svarbiausia - teisingas bulvių, pieno ir sviesto santykis. Seniau košę virdavau iš akies, iš akies ir gaudavos. Vieną kartą gerai, kitą kartą nelabai. 

O dabar kiekvieną kartą košė gaunasi puiki, nes atradau teisingas proporcijas. Ir man visai ne gėda prisipažinti, jog net virdama bulvių košę aš bulves pasisveriu. Noriu užtikrinto, skanaus rezultato ir kadangi visiškai nepasitikiu savo technika 'iš akies', verčiau pasikliaunu svarstyklių tikslumu. Šypt.

O jei atsiras dar nors vienas žmogus, kuriam šis simple receptas padės  - būsiu patenkinta. 

2015 m. lapkričio 10 d., antradienis

Sausainiai 'Rugelach' / Rugelach Cookies


Sausainiai su džemu, riešutais ir cinamono cukrumi.


Dar visai neseniai dalinausi Rugelach sausainių su Nutella receptu. Minėjau, jog noriu išbandyti ir kitokius įdarus, labiau tradicinius. Štai, išmėginau - džemo, cinamono cukraus ir graikinių riešutų įdarą. Skaniau nei su Nutella.  

2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

'Fettuccine' makaronai su vištiena ir baltu padažu / Light Fettuccine Alfredo


Labai skanūs itališki 'Fettuccine' makaronai su vištiena ir baltu padažu.


Tai vienas mėgiamiausių mūsų šeimos makaronų-vištienos patiekalų. Nuostabūs makaronai. Skonis puikus, pagaminti ilgai netrunka, nesudėtinga. Visada išnyksta akimirksiu ir niekada nelieka likučių.

2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais + VIDEO / Chocolate Caramel Hazelnut Cake + VIDEO


Šokoladinis karamelinis tortas su lazdynų riešutais. Receptas su VIDEO.


Kartais tai, kas labai skanu ir gražu gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Vienai mano skaitytojai nesisekė Šokoladinio karamelinio torto biskvito kepimas. Iškėliau daugybę teorijų kodėl, bandžiau patikslinti receptą, o galiausiai atsiraitojau rankoves, ėmiausi darbo ir pati iškepiau biskvitą. Pasitikrinau. Viskas pavyko geriau nei pati norėjau ar tikėjausi. O kai biskvitai iškepti, kas belieka. Tik tepti naują tortą!  

Nors Šokoladinis karamelinis tortas yra vienas populiariausių šio blog'o receptų, man jis per saldus ir nėra mėgstamiausias! O taip. Todėl šį kartą kremą pasistengiau patobulinti pagal savo skonį. Gavosi nuostabus tortas! Galvojau pasikuklinti ir neklijuoti jam 'Tobulas' etiketės, bet tiesiog negaliu! Man jis labai labai skanus. Nėra per saldus, šokoladinis (!), su karamele ir lazdynų riešutais. Minkštas, drėgnas. Mano skoniui ir natūrai. Tai et, kam čia kuklintis, taip ir nusprendžiau: 'Tortas tobulas'. 


Printfriendly