2016 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Balta duona / Basic White Bread


Apvalios, baltos, mielinės duonos su traškia pluta receptas.


Baisiai atsibodo pirktinė angliška duona. Yra galimybė įsigyti ir lietuviškos juodos duonos, tačiau dažnai jos galiojimo laikas ir šviežumas būna abejotinas. Susilaikau... Vienintelė išeitis - keptis duoną namie. Kartais tą ir darau. 
Pradėjau nuo tokios paprastos baltos duonos. Ji daug skanesnė nei pirktinė, o pats gaminimo procesas taip pat labai įdomus. 
Patiko, kad duonos nereikia labai intensyviai minkyti. Minkoma dubenyje neišverčiant tešlos ant stalo. Tiesa, tešla kildinama net tris kartus. 

2016 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Slyvų pyragas / Plum Coffee Cake


Paprastas, greitai paruošiamas, skanus pyragas su slyvomis ir rudo cukraus plutele.


Nauja receptų knyga mano namuose (tarp keliasdešimt kitų naujų knygų), kurią ne tik įdomu vartyti, bet ir skaityti, - Jim Fobel's 'Old-Fashioned Baking Book'. Knyga - sena, iš pigaus popieriaus, be nuotraukų, tačiau labai šilta ir jauki. Gera skaityti sentimentalius, pyragais kvepiančius autoriaus vaikystės prisiminimus. Užburta tos nuoširdžios naminės magijos išbandžiau ir pirmąjį receptą. 
Gavosi puikus pyragas. Greitai, lengvai paruošiamas ir skonis nuostabiai subalansuotas. Nebuvo nei per saldu, nei per rūgštu (nuo slyvų), taps tas. Rudojo cukraus plutelė - kvapnus, kitoniškas ir malonus priedas. 


2016 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Ispaniškos spurgos 'Churros' / Churros


Ispaniškos aliejuje keptos spurgos-pyragėliai su cinamono cukrumi.


Hola! Prieš mažiau nei savaitėlę grįžom iš saulėtų ir šiltų atostogų Maljorkoje. Buvau visiškai atitrūkusi nuo virtuvės ir kepinių. Mėgavausi poilsiu nuo namų ir įprastos rutinos.
Bet viskas kas gerai, kada nors baigiasi... Maljorkos saulę pakeitė apniukę Anglijos debesys, šilumą - rudenio vėsa, o restoranų ir viešbučio maistą - mano pačios virtuvė. Vėl vartau kulinarines knygas, tampausi jas iš vieno kambario į kitą, bandau naujus receptus ir džiuginu šeimyną skanumynais.

2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Sausainiai su šokoladu ir riešutais / Chocolate Chip Almond Cookies


Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais.


Labai skanūs sausainiai. Traškiais kraštais, vidus tąsus ('chewy'), nėra 'baisiai' saldūs, pats tas. Esu kepusi tikrai daug panašių sausainių, šitie puikūs. 

2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Trapus lietuviškas riestainis / Crumbly Lithuanian Pretzel


Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.


Šiandien tradiciškas trapus lietuviškas riestainis. Kažkodėl vaikystėje aš jų nemėgau, o dabar taip skanu! 
Riestainiai trapūs, bet nėra 'siaubingai' kieti. Ne per saldūs, pats tas. Paprastas, greitas ir geras receptas. 

Printfriendly