2016 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Rabarbarų pyragas / Rhubarb Cake


Paprastas, greitai paruošiamas, minkštas, labai skanus rabarbarų pyragas.


Hello!!! Pasirodau, kaip jaunas mėnulis... Bet taip jau yra. Gyvenimas verčiasi aukštyn kojomis, persiskirsto prioritetai, o ir vaaaasara... Kojos vis dažniau neša į kiemą nei į virtuvę, o rankas kasdien mieliau sukišu į žemę, raviu, purenu, džiaugiuosi kiekvienu nauju kopūsto, cukinijos ar agurkų lapeliu. Žodžiu, užsiimu daržininkyste. 
Ilgą laiką nekepiau jokių saldumynų. Tik visai neseniai išbandžiau keletą naujų receptų. Vienas iš jų šis rabarbarų pyragas. Paprastas, greitai, nesudėtingai paruošiamas, minkštas, su rabarbarų rūgštele. Labai skanus. Labai patiko mano vyrui. Kelis kartus kepiau, o jis vis prašo dar. Matyt dėl tos rabarbarų rūgštelės... 


2016 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Ledų ir pieno kokteilis su Nutella / Nutella Milkshake


Gaivinantis, šaltas, saldus, labai skanus ledų ir pieno kokteilis su Nutella.


2016 m. gegužės 12 d., ketvirtadienis

Kondensuoto pieno keksas su bananais / Condensed Milk Banana Cake


Kondensuoto pieno keksas su bananais.


Mėnuo... Tiek laiko tylėjau. Kodėl? Priežastys asmeninės, apie kurias kalbėti nenoriu. Kada nors... Bet dar ne dabar. Dėl to paties savaitės meniu nebus (bent kol kas, gal persigalvosiu). 

Na, o šiandien viliuosi, kad dar neužmiršote ir čia apsilankote. Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!


2016 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Citrinų ir kokosų sodos duona / Lemon and Coconut Soda Bread


Sodos duona su avižiniais dribsniais, citrinomis ir kokosais.


Paskutinė sodos duona. Pažadu daugiau nebus. Šypt. Bent jau aš jų atsivalgiau, išbandžiau viską, ką norėjau išbandyti bei atrodo išmokau, ką tikėjausi išmokti. 
Ši duona sudomino dėl produktų derinio - citrina, kokosai ir avižiniai dribsniai ir jokio cukraus. Įdomus ne tik derinys, bet ir skonis. Kažkaip keista, kad duona nesaldi. Kokosai ir citrina tarsi inspiruoja, kad kepinys turėtų būti saldus, tačiau kai ragauji, supranti, kad yra visiškai priešingai. Dar suabejoji su kuo duoną valgyti... Sviestas pasirodė tinkamiausias. 

Su šia duona įvyko lūžis - supratau, kur prieš tai dariau klaidą, kad duona vis neiškepdavo laiku. Visa paslaptis - tešlos storyje. Nereiktų iš tešlos formuoti aukštesnio nei 2,5-3 cm kepaliuko. Plius dar vienas išbandytas patarimas - prieš baigiant duonai kepti, kepaliuką apverskite ir pakepkite 5 minutes aukštyn kojomis, kad ir pagrindas apskrustų ir padžiūtų. 

Taip po truputį iš skirtingos literatūros 'prisigraibiau' informacijos, įvairių patarimų, išbandžiau visus praktiškai ir jaučiu, kad galiu judėti prie kitų kepinių. Iš tiesų, jau seniai pajudėjau ties scone'ų kryptimi, o tada keksiukų. Žingsnis po žingsnio ten, kur įdomu...

Pagerintos angliškos bandelės / Rich Scones


Angliškos bandelės (scone'ai) iš pagerintos tešlos.


Na va, turėjau trumpas atostogas nuo kepinių ir tinklaraščio. Galva buvo užimta visai kitais dalykais, įkvėpimas prapuolęs. Taip savaime ir atitrūkau.
Jau daugiau kaip savaitę nieko nekepiau ir saldaus negaminau, todėl šiandien rodau tai, ką turiu prikepusi anksčiau. 
Dar vienos angliškos bandelės! Šiek tiek netipinės, iš pagerintos tešlos: įdėta kiaušinio, grietinėlės, vanilės. 
Labai skanios bandelės, minkštos, trapios, sodraus, turtingo skonio. Bandelių tekstūra, skonis labiau panašėja į sausainių. Pasirodė lyg viduriukas tarp bandelių ir sausainių. 



Printfriendly