2016 m. kovo 20 d., sekmadienis

Salotos 'Trispalvė' / Tricolore


Šviežios itališkos salotos su pomidorais, mocarela, avokadu ir pesto užpilu.


Na va, niekada nesakyk niekada. Prisimenu dar visai neseniai sakiau, jog itališkų salotų 'Caprese' netobulinčiau, jos tobulos. Iki šiol manau, jog tos salotos tobulos, tačiau pagundai pabandyti naują derinį neatsispyriau.
Pakeitimai minimalūs, bet ryškūs. Pesto padažas palieka gana sodrų skonio pėdsaką. Jei mėgstate Pesto, patiks ir šios salotos.


Chorizo dešros ir avinžirnių sriuba / Spanish Chorizo and Chickpea Soup


Ispaniškos Chorizo dešros, avinžirnių ir špinatų sriuba.


Norit skanios, įdomios, sočios ir maistingos sriubos? Ši būtent tokia. Man ji patinka dėl avinžirnių ir špinatų, o mano vyrui - dėl Chorizo dešros.
Gera sriuba, gaminau jau ne kartą, visad suvalgome greitai ir be problemų. Likučių nelieka, kas man labai aktualu.


2016 m. kovo 18 d., penktadienis

Trapus pyragas su obuoliais / Crumbly Apple Cake


Trapus pyragas su obuoliais.


Va Jums desertas šiam savaitgaliui - Trapus pyragas su obuoliais. Paprastas, nesudėtingas, skanus. Receptas iš senovinės lietuviškų kepinių knygos. Turėtų priminti vaikystę... Iš tiesų, tas paprastas pyrago su obuolių įdaru skonis ragaujant atrodo tikrai pažįstamas, toks naminis ir lietuviškas. 


2016 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Saldūs vištienos sparneliai / Sweet Chicken Wings


Orkaitėje kepti, labai lengvai paruošiami, labai skanūs, saldūs vištienos sparneliai.


Šiandien puikus vištienos receptas pietums ar vakarienei. Vos iš kelių ingredientų, labai paprasta ir super skanu. Taigi, pirštukų apsilaižymui - Saldūs vištienos sparneliai.


2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

Sodos duona / Soda Bread


Greita sodos duona.


Rašau ir jau iš anksto žinau, kad šis ir keletas būsimų mano įrašų greičiausiai nebus populiarūs. Ar daug žmonių mėgsta sodos duoną? Abejoju... Man ji taip pat nėra mėgstamiausia. Tiesiog greita, paprasta duona arba, kaip mano vyras pasakytų, nesaldus pyragas. Dar pridurčiau - nesaldus pyragas duonos pavidalu. 
Tai nėra tradicinė duona su raugu ar mielėmis. Šiai duonai iškilti naudojama soda, todėl toks ir pavadinimas (obviously). Ji gana populiari užsienyje, bent jau kiek pastebiu užsienio puslapiuose, kulinarinėse knygose, laidose. Kulinarinių mokyklų, kursų studentai pradeda mokytis kepti būtent nuo šios duonos receptų. 
Tai viena iš priežasčių, kodėl pastarąsias kelias savaites kepu šią duoną ir gilinuosi į jos receptus. Atėjo noras paimti kokią sisteminę kepinių knygą ir pabandyti kažką iš jos gero išmokti. 
Taip į mano rankas atkeliavo nauja kepinių biblija - 'Leiths Baking Bible'. Knyga įdomi, informatyvi, su daugybę kepinių receptų, kepimo pagrindais, svarbiausiais momentais ir galimomis klaidomis. Ir be nuotraukų! Na, neskaitant kelių. Knyga skirta tikrai besidomintiems ir norintiems gilinti žinias, o ne vartyti ir žiūrėti į gražius paveiksliukus. 
Taigi perskaičius knygos įvadą ir pagrindus: ingredientų ir įrankių aprašą, nusprendžiau nesimėtyti po atskirus skyrius, o pradėti nuo pačių paprasčiausių receptų, nuo to, nuo ko pradeda studentai ir pagilinti savo žinias, įgūdžius. 
Sodos duonos - pirminė mano stotelė, o šis receptas - debiutas. 


2016 m. kovo 14 d., pirmadienis

Roksai / Rock Cakes


Trapūs Roksai barstyti cukraus pudra.


Turiu prisipažinti, jog su tokiais lietuviškais, visiems gerai žinomais receptais jaučiuosi itin nesaugiai. Nedaug gaminu, neturiu daug patirties, nors skoniai lyg ir pažįstami, tačiau gaminimo procesas man - tamsus miškas. Paimi kokį receptą, pažiūri į gaminimo eigą ir atrodo turi visko iš naujo mokytis. 
Anąkart prisiminiau, jog turiu neblogą lietuviškų kepinių knygą. Knyga be galo sudėtinga ir paini, bet noras pasigaminti ką nors lietuviško nugalėjo. Taip pirmą kartą kepiau Roksus
Niekada gyvenime jų nebuvau kepusi, šiek tiek nerimavau ar teisingai suskaičiavau proporcijas ir viskas pavyks; ar išeis iš pirmo karto išgauti tinkamą skonį ir tekstūrą. 
Nors Roksus valgiau labai seniai ir jau gana sudėtinga prisiminti smulkmenas, tačiau manau (kiek mano skoninė atmintis prisimena) pavyko neblogai. 

Visai geri Roksai gavosi. Trapūs, vėsdami sukietėja. Saldūs ir skanūs. 


2016 m. kovo 13 d., sekmadienis

Kiaulienos pjausniai / Pork Chops alla Milanese


Kiaulienos pjausnių receptas.


Šiandien gavau komentarą iš vienos skaitytojos su prašymu įdėti daugiau mėsos ir vištienos patiekalų. Supratau, kad laikas kelti į viešumą, tai ką seniai turiu, bet vis neparodau.

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas. Kiauliena išlieka minkšta ir sultinga, labai skani. Džiūvėsėlių plutelė praturtinta Parmezano sūriu, petražolėmis, česnaku, todėl nėra prėska, o pilna skonių.

2016 m. kovo 11 d., penktadienis

Mėsainiai su BBQ ilgai kepta plėšyta kiauliena / BBQ Pulled Pork Burgers


Labai skanūs naminiai mėsainiai su ilgai kepta kiauliena, BBQ padažu, kopūstų  ir morkų salotomis bei marinuotais agurkais.


Ohhh... Žiūriu į nuotrauką ir seilė tysta. Čia taip skanu... Absoliučiai mano skonio patiekalas. Mano atspindys. Jei užsukčiau pietų į kokią kavinukę, būkite tikri, užsisakyčiau kažką panašaus. 
Kaip gimė tokia idėja ir būtent toks receptas? Jei įdėmiau patyrinėsite, recepto pati nuo A iki Z nesukūriau ir laurų tikrai neprisiimu. Tačiau jame paslėpta, kur kas daugiau nei rastas internetinis receptas. Tokio mėsainio idėją pirmą kartą pamačiau žurnale gal prieš metus, užfiksavau, bet vis nesiryždavau bandyti. Kol vieną dieną sau pasakiau: 'šį savaitgalį darysiu'. To žurnalo neradau, recepto aišku irgi nebeprisiminiau. 
Taip jau sutapo, kad tą dieną užsukau į parduotuvę, kurioje retai lankausi. Ta proga ištyrinėjau lentynas, šaldytuvus, produktus ir kainas. Užkliuvo akys už kiaulienos gabalo su etikete 'Perfect for Pulled Pork' (ar kažkaip panašiai). Hm... Įtikino, paėmiau ir nors mėsainių recepto neturėjau, žinojau, jog kažką skanaus vis tiek sugalvosiu. Panaršiau internete ir apakau (taip, tikrai), kad mėsą tiems užsimanytiems 'burgeriams' reikės kepti nuo 3, o gal net iki 5 valandų (!). Jau svarsčiau šią idėją verčiau palaidoti nei užtrukti pusę ar net kelias dienas, kad ją įgyvendinti. 
Tačiau kitą dieną visa šeima be jokio konkretaus tikslo išvykom į didesnį miestelį prasiblaškyti. Aišku, užsukom pietų į nedidelę ir pačią pirmą už akių užkliuvusią kavinukę. Nieko ypatingo nesitikėjom, bet kaip maloniai nustebom, kai pradėjom valgyti. Vat iš ten ir atkeliavo mintis vietoj įprastų mėsainio bandelių, panaudoti 'Ciabatta' duoneles. Pasirodė, jog tai puiki alternatyva įprastai 'bulkai' ir 110 proc. atspindi mano skonį, mano aistrą ir mano meilę. Itališkam maistui, kas be ko. Atrodo maža smulkmena, bet man tai buvo atradimas, motyvacija ir postūmis įgyvendinti tai, apie ką tiek galvojau. Tų atradimų buvo ir daugiau... Jau svajoju apie mėsainį su nuostabiu čili padažu, kurį labai tikiuosi, kad pavyks kada nors atkurti. 

Taigi, grįžusi viską sudėjau į vieną krūvą: užfiksuotą praeities vaizdą, internete rastus receptus, naują skoninę patirtį ir štai, rezultatas. 

Fantastiškai skanu, o jau po pirmo kąsnio suvokiau, kad nepaisant to ilgo ir lėto gaminimo proceso, elektros sąnaudų, laukimo, būtinai šį patiekalą kartosiu.

Bandelės - ir traškios, ir minkštos, mėsa tirpsta burnoje su saldžiu BBQ padažu, kopūstų ir morkų salotos prideda traškumo, vėsumo ir švelnaus krienų aitrumo, agurkėliai - saldžiarūgščio skonio. Norit tikėkite, norite ne, bet viskas puikiai dera tarpusavyje. 





2016 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su karamele nr. 2 / Chocolate Caramel Muffins no. 2


Purūs, minkšti, drėgni, labai skanūs šokoladiniai keksiukai su karamele.



Kaip Jums vaizdas? Skonis dar geresnis! 

Šokoladinius keksiukus su karamele jau esu bandžiusi, tik deja, pirmasis receptas nebuvo tobulas, reikėjo prie jo padirbėti. Specialiai to neplanavau ir nedariau, tiesiog likus pusei skardinei karamelės prisiminiau šią idėją. Šovė mintis į savo superinius šokoladinius keksiukus įmaišyti karamelės ir pažiūrėti, kas gausis tada. Gavosi puikūs keksiukai! 
Tai tik patvirtina mintį, kad turint bazinius-pagrindinius receptus, vėliau įdėjus kitokių priedų (šiuo atveju karamelę), receptai atgimsta naujai, įdomiai ir labai skaniai. Gal net skaniau...

Bandykite, rekomenduoju!


2016 m. kovo 9 d., trečiadienis

Naminė granola / Home-made Granola


Naminės granolos receptas sveikiems, maistingiems, greitiems pusryčiams.


Aš nesu ryto žmogus. Niekada nebuvau. Anksti keltis man kančia, vėlai gultis norma. Todėl rytais man reikia laiko prabusti, ramiai pasėdėti, dar ir atsigerti kavos su pienu (daugybę metų nereikėjo). Apie pusryčius (sau) galvoju vėliau... 
Kadangi košių era man seniai baigėsi, bandau ieškoti būdų, kaip iš naujo tai prisijaukinti ir pamėgti. 
Vakar pirmą kartą pasigaminau granolos, o šiandien ryte negalėjau atsidžiaugti. Sugaišau vos kelias minutes, į dubenį įpyliau jogurto, įbėriau porą saujų granolos ir pusryčiai buvo paruošti greičiau nei kasrytinė kava. 
Kartosiu būtinai, labai patiko. Pagaminti lengva, paprasta, netrunka ilgai, o rezultatas puikus - traškūs, maistingi, neatsibodę, įvairūs pusryčiai. 


2016 m. kovo 7 d., pirmadienis

Kruasanų tortas su karamele ir avietėmis (nekeptas) / Croissant, Caramel & Raspberry Cake (No Bake)


Nekeptas tortas su kruasanais, karamele ir avietėmis.


Na va, pagaliau mano mintys materializavosi į šį skanėstą. Torto idėją su kruasanų sluoksniais pamačiau internete, pirmą kartą gaminau pagal orginalų receptą ir nepatiko. Nepatiko kremas - pirktinis, sintetinis, lenkiškas kremas iš pakelio, tačiau labai patiko kruasanų idėja.
Įjungiau visas savo kūrybines galias ir pamėginau sumąstyti kažką gudresnio. Antrą kartą tortą dariau su dviem skirtingais sluoksniais: karameliniu ir šokoladiniu, naudojau kruasanus su šokoladiniu įdaru, tačiau vėl kremas nepasiteisino. Ir akimis, ir liežuviu jaučiau, kad tai dar ne tas tortas, kurį noriu matyti ir ragauti... 
O tada netikėtai atėjo mintis - 'karamelė+avietės'. Pamaniau, jog šis genialus, klasikinis derinys, čia puikiai tiks, beliko išbandyti. Išmėginau ir uraaaa, labai skanu, o vaizdas toks, kokį ir norėjau regėti! 


2016 m. kovo 6 d., sekmadienis

Panini sumuštiniai / Paninis in Two Ways


Panini sumuštinių receptai: kumpio ir sūrio Panini bei mocarelos, pesto ir pomidorų Panini.


Panini sumuštiniai dviem būdais - su kumpiu ir sūriu bei mocarela, pesto ir pomidorais. Įtiks ir mėsaėdžiams, ir vegetarams. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiui, ir pietums darbe, ir išvykai. Universalu, greita, labai skanu.


2016 m. kovo 5 d., šeštadienis

Jautienos troškinys su daržovėmis / Beef and Vegetable Stew


Jautienos troškinys su įvairiomis daržovėmis.


Būna tokių patiekalų, kuriuos sunku gražiai ir kviečiančiai paragauti patiekti ir nufotografuoti. Troškiniai - vienas tų patiekalų. Tai ne tortas ar keksiukai, kuriuos kaip bepadėsi, atrodys skaniai, čia reikia truputį pagalvoti, kiek įdėti daržovių, kiek įpilti skysčio, kad viskas neplūduriuotų kaip sriuboje. Dar apšvietimas, kitos aplinkybės ir štai, tik po trečio bandymo pavyko nuotraukos, kuriomis esu patenkinta ir noriu pasidalinti.


Taigi, dalinuosi tikrai puikiu antruoju patiekalu. Kuo jis toks puikus? Galiu vardinti begalę jo privalumų:

  1. Jautiena gaunasi minkšta minkšta, todėl šis patiekalas puikiai tinka mažiems vaikams. Nebus vargo dėl mėsos kramtymo.
  2. Dedasi daug įvairių vertingų, maistingų daržovių, o jautiena taip pat labai vertinga mėsa.
  3. Patiekalas gana ekonomiškas, išeina nemažas kiekis troškinio.
  4. Patiekalas nėra labai brangus. Jei jautiena Jums vis dėlto per brangi, galite naudoti ir kiaulieną.
  5. Man šis patiekalas puikiai tarnauja 'kaip šaldytuvo valymo' receptas. Dažniausiai visų daržovių turiu šaldytuve arba šaldiklyje. Jei kokių ropių, griežščio neturiu, tikrai ne bėda, įdedu daugiau kitų daržovių.
  6. Patiekalas labai skanus. Niekada nelieka likučių. Visa šeima labai mėgstame, todėl drąsiai ir dažnai traukiu į mūsų meniu.

2016 m. kovo 4 d., penktadienis

Citrininis keksas a la 'Starbucks' / 'Starbucks' Lemon Loaf Cake Copycat


'Starbucks' citrininio kekso recepto kopija.


Dar visai neseniai užsiminiau, jog ruošiuosi kepti citrininį keksą. Tiesa, tada nutylėjau pagal kokį receptą. Nenorėjau skelbti, kad bandysiu kepti 'Starbucks' keksą, kol neišmėginau recepto ir neparagavau orginalo. 
Šį kartą prieš išbandant receptą teko truputį pasiruošti. Visų pirma, susiplanavome kelionę į didesnį miestelį, kuriame yra 'Starbucks', nuvykę prigriebėme kelis gabalus to išgirtojo citrininio kekso, pasimėgaudami ragavome. O grįžus, kol dar skoninė atmintis buvo šviežia, išbandžiau ir atrastąjį receptą. 
Ir kokios gi išvados? Šis receptas - tikrai puikus. Keksas purus, labai citrininis, labai skanus. Vienas skaniausių kada nors keptų keksų (netgi taip). Tačiau drįsčiau nesutikti su šimtais užsienio portalų rėkiančių antraščių, jog tai 'Starbucks' kekso recepto kopija.
Man jų tekstūra skirtinga: šis purus purus, 'Starbucks' -  tankesnis; šis su cukraus pudros ir citrinų glazūra, mano valgytąsis orginalas - įmirkęs citrininiu cukraus sirupu (galbūt nebuvo pirkti glazūruoto varianto); 'Starbucks' keksas - riebus, šis - lengvesnis. Skoniai abiejų panašūs, abu citrininiai. O vat kuris skanesnis, tai dar reiktų degustuoti ir lyginti, nes gana sunku nuspręsti. Nors mano ir vyro širdys linksta prie šio naminio kekso... Jis tiesiog tobulas citrininis keksas.


2016 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Sezamų ledai / Sesame Ice Cream


Kinietiški, švelnaus sezamų skonio ledai.


Ką tik baigėsi žiema ir prasidėjo kalendorinis pavasaris. Dar šalta, vasara toli, o ledų sezonas viešai nepaskelbtas. Na, ir kas... Mes jau gaminame ir valgome ledus. 
Iš dėžės išsitraukiau jau spėjusį apdulkėti ledų gaminimo aparatą ir išbandžiau kinietiškus sezamų ledus. 
Praeitą vasarą labai panašius ledus pardavinėjome japonų restorane, kuriame dirbau. Tik su juodaisiais sezamais, švirkštais (taip, taip) karamelės, džiovintomis avietėmis, vafliu ir karštais obuolių koldūnais. Va, tokie... 



Oj prisimenu, kaip mes jų nemėgome ruošti. Tiek sudedamųjų dalių, lakstymo, pasiruošimo. Dar privaloma gražiai suvynioti į specialų popierių ir patiekti. Taip kokias penkias porcijas iš karto, kai pilna kitų užsakymų ir darbų. Niekas jų nemėgdavo, vienas kitą erzindavome ir juokaudami bei saldžiai kalbėdami vienas kitam perleisdavome ledų užsakymus. 
O jei tekdavo proga ledų paskanauti, visi mesdavome darbus ir lėkdavome minutę atsipūsti ir 'užkulsiuose' palaižyti skanių ledų. Šypt. 

2016 m. kovo 2 d., trečiadienis

Karamelinis tinginys / Caramel & Biscuit Sausage


Karamelinis tinginys su šokoladu.


Šiandien kažin ar labai Jus nustebinsiu. Receptas iki skausmo žinomas, paprastas ir greičiausiai daugumos išbandytas. Karamelinis tinginys. 
Aš jį gaminau pirmą kartą. Skonis nenuvylė, o kad vaizdas būtų įdomesnis tinginį susukau į dešrą. Tokią formą dariau pirmą kartą, pavyko sėkmingai ir lengviau nei tikėjausi. 

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu. 


2016 m. vasario 29 d., pirmadienis

Duona be minkymo / No Knead Bread


Duona, kurios nereikia minkyti.


Pagaliau galiu pasidalinti puikiu duonelės receptu, o iki jo ėjau gana ilgą ir akmenuotą kelią... Nors receptas itin paprastas, bet matyt kuo paprasčiau, tuo man sudėtingiau. Šypt. Kepiau šią duoną keturis kartus, skaičiau daugybę jos recepto variantų, išbandžiau skirtingus ir turbūt padariau visas įmanomas klaidas, kurias galima padaryti kepant šią duoną. Sąžiningai pasakius, jau buvau bepasiduodanti, o ir vyras skatino daugiau jos nebekepti (ačiū Jam). Tačiau aš kantri ir tvirto charakterio, jei ko nors noriu ir tikiu, jog visai nedaug trūksta iki sėkmės, nesustoju. 

Savaitgalį vyrui pareiškiau, kad susitaikytų su mintimi, nes dar kartą šią duoną bandysiu. Jis nelabai apsidžiaugė. Šypt. Ir atrodė, kad ne tik vyras, bet ir pati Visata prieš mano pastangas nusiteikusi neigiamai, nes tik atsiraitojau rankoves, išsitraukiau visus reikiamus 'bliūdus', tuoj pat nuo lentynos numečiau bulvių krakmolą ir visas virtuvės grindas (taip pat ir spinteles bei save pačią) nuklojau baltu krakmolo šerkšnu. Vyras griebė fotoaparatą įamžinti akimirką, o aš trumpam sudvejojau, ar tikrai verta stengtis.
Vis dėlto noras buvo didesnis už visas nepalankias aplinkybes, duonelę pagaminau, kitą rytą iškepiau, o kai prapjoviau ir paragavau puoliau šokinėti iš džiaugsmo ir rėkti tam nenaudėliui vyrui (šypt): 'Aš juk, sakiau! Duona nuostabi!'. 
Vyras išdidžiai pareiškė ateinąs paragauti ir įvertinti. Įvertino nedaugžodžiaudamas, o lėkštė su suteptais sumuštiniais (su šia duona) ištuštėjo akimirksniu. 

Duona labai skani, ypač kol šilta. Plutelė kieta, traški, vidus minkštas. Duonos pluta pastovėjusi minkštėja. 
Kad duona gautųsi gera ir išvengtumėte visų mano padarytų klaidų, žemiau rasite daug patarimų ir pastebėjimų į ką reiktų atkreipti dėmesį. 


2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Aliejuje kepta vištiena / Fried Chicken


Amerikietiškai kepta vištiena.


Nesu tikra, jog labai tiksliai išverčiau šio recepto pavadinimą. Jis nevisiškai atspindi patį receptą. Vištiena ne tik kepta aliejuje, bet ir orkaitėje. Tačiau niekaip negaliu recepto pavadinimui atrasti tikslesnių žodžių. Tebunie... Tai tik smulkmena. 

Svarbiausia - tai super skanus patiekalas, pirštus apsilaižysite. Aišku, jeigu atsižvelgsite į mano komentarus, pagaminsite ir valgysite kaip priklauso. Šypt. 

Ir dar, nenoriu girdėti jokių panašių komentarų: 'siaubas, kaip riebu', 'kepta aliejuje, baisu', 'kaip nesveika', 'padanga ant liemens po šito garantuota'. Tokių atsiliepimų atsisakau klausytis ir girdėti. Mano išankstinis atsakas į juos - 'nereikia dažnai valgyti tokio maisto ir viskas bus gerai'. 


2016 m. vasario 27 d., šeštadienis

Žaliosios salotos su garstyčių užpilu / Green Salad with Mustard Dressing


Paprastos įvairių salotų, špinatų ir avokadų salotos su garstyčių užpilu.


OK. Šiandienos receptą sunku pavadinti receptu, nes jis toks paprastas. Į lėkštę įdedi įvairių salotų iš pakelio, sauja špinatų, įpjaustai avokado ir aplieji per minutę sumaišytu užpilu. That's it. Bet man tai vistiek receptas, nors ir labai trumpas, o kažkam galbūt iki skausmo žinomas ir įprastas. Deja, aš tik visai neseniai jį atradau G. Ramzio knygoje (again, žinau)

Iki tol mano dažniausias salotų užpilas ir geriausias draugas buvo paprastas alyvuogių aliejus. Labai retai gaminu mišraines ar salotas su grietine ar majonezu. Vienintelės - kopūstų ir morkų salotos, dar garsioji lietuviškoji baltoji mišrainė - tik ją gamina mano vyras, ne aš ir tai tik per didžiąsias šventes. 

Taigi, ką noriu pasakyti, man šios salotos buvo atradimas ypač garstyčių užpilas. Gal atsiras dar nors vienas tamsuolis užsiciklinęs ir užstrigęs ties alyvuogių aliejaus riba ir pabandys šį tą truputį kitokio (nors ir vėl su tuo pačiu alyvuogių aliejumi). Šypt. 


2016 m. vasario 26 d., penktadienis

Tortas 'Juodasis miškas' nr. 3 / Black Forest Cake no. 3


Saldus, šlapias tortas 'Juodasis miškas' su šokoladiniu biskvitu, grietinėlės kremu ir vyšniomis.


Apie šį įrašą galvojau labai ilgai. Peržengus 300 receptų laiptelį norėjau sustoti, atsigręžti atgal ir įvertinti tai, kas pavyko, ką išmokau, kur nukeliavau. Tačiau kai rašai praktiškai kasdien, tiek laiko, tiek įkvėpimo ilgam įrašui pritrūksta. Net nepastebėjau, kada receptų skaičius priartėjo prie 350. 350!!! Jei pasiryžtumėte išbandyti visus čia esančius receptus, greičiausiai užtruktumėte visus metus. Skamba įspūdingai.

Tokia proga norisi atsukti laiką atgal, peržiūrėti visus receptus ir jų nuotraukas, palyginti kaip buvo tada - pačioje pradžioje ir kaip yra dabar. Žvelgiu į pačius seniausius savo kūrinius, pačius pirmuosius žingsnius ir galvoju, kad dabar iškepčiau visus kepinius daug geriau, kai kuriuos jų patobulinčiau,  tiksliau aprašyčiau ir kokybiškiau nufotografuočiau.
Galėčiau... Tačiau tuomet suprantu, kad visi tie kepiniai, visi tie receptai yra mano istorija. Galbūt netobula, galbūt pilna nesėkmių ir klaidų, bet ji tikra. Ji reali, ji neužslėpta, nuoširdi ir paprasta. Ji tokia, kokia yra iš tikrųjų.


Printfriendly