2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais + VIDEO / Chocolate Caramel Hazelnut Cake + VIDEO


Šokoladinis karamelinis tortas su lazdynų riešutais. Receptas su VIDEO.


Kartais tai, kas labai skanu ir gražu gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Vienai mano skaitytojai nesisekė Šokoladinio karamelinio torto biskvito kepimas. Iškėliau daugybę teorijų kodėl, bandžiau patikslinti receptą, o galiausiai atsiraitojau rankoves, ėmiausi darbo ir pati iškepiau biskvitą. Pasitikrinau. Viskas pavyko geriau nei pati norėjau ar tikėjausi. O kai biskvitai iškepti, kas belieka. Tik tepti naują tortą!  

Nors Šokoladinis karamelinis tortas yra vienas populiariausių šio blog'o receptų, man jis per saldus ir nėra mėgstamiausias! O taip. Todėl šį kartą kremą pasistengiau patobulinti pagal savo skonį. Gavosi nuostabus tortas! Galvojau pasikuklinti ir neklijuoti jam 'Tobulas' etiketės, bet tiesiog negaliu! Man jis labai labai skanus. Nėra per saldus, šokoladinis (!), su karamele ir lazdynų riešutais. Minkštas, drėgnas. Mano skoniui ir natūrai. Tai et, kam čia kuklintis, taip ir nusprendžiau: 'Tortas tobulas'. 


2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Kibinai / Meat Pasties


Trapūs kibinai su mėsos įdaru.


Rašydama apie tokius gerai žinomus lietuviams receptus kas kartą truputį nerimauju. Nesu lietuvių virtuvės specialistė, apskritai, nesu kokios nors virtuvės specialistė, greičiau mokinė. Dar savamokslė. Yra daugybę už mane geresnių kepėjų ar virėjų, nėra ko net diskutuoti. Ir tie žmonės tikriausiai turi savo mėgstamą receptą, savo nuomonę, koks turi būti kibinas, kas jis iš viso yra. Taip ir turėtų būti. Mes kiekvienas turime savo nuomonę, savo patyrimą ir savą skonį bei supratimą. 

Aš tikrai neišmanau, koks tas tikrasis kibinas turėtų būti, nors visada užsukę į Trakus jų ragaudavome be išimties. Ir tiesą pasakius, nelabai man svarbu iš ko pagaminta jų tešla, ar koks įdaras tradiciškesnis: su aviena, ar su kiauliena, varške ar kokiais kopūstais. Man maistas visų pirma turi būti skanus. Skonis svarbiausia. Po to galima kalbėti apie sudėtį, maistingumą, papročius, grožį ir t.t.

Ką tuo noriu pasakyti? Ogi kad šis receptas nėra autentiškas, tradicinis ir tikrai netobulas. Tačiau man kiekvieną kartą pasiteisinantis bei skanus. Tai pirmas ir iki šiol vienintelis receptas pagal kurį teko kepti kibinus. Radau, tiko, patiko. Kibinų tešla - trapi, įdaras - sultingas. Tai mano kibinų receptas, kurį labai seniai radau 'Darbštuolės' žurnale (turbūt vienas pirmųjų mano praktinių žurnalų). Džiaugiuosi, kad receptą išsaugojau ir galiu su Jumis pasidalinti. Galbūt atsiras žmonių, kuriems taip pat patiks. 

2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Pipirinis kepsnys su grietinėlės ir brendžio padažu / Pepper Steak with Cream and Brandy Sauce


Pipirinis kiaulienos kepsnys su grietinėlės ir brendžio padažu.


Po tiek daugybės saldumynų receptų, ateinu su mėsos patiekalu. Grynos mėsos. Labai geras, lengvas, paprastas ir skanus receptas. Padažas nerealus. Mano vyras - svogūnų priešas nr. 1, valgo be jokių nusiskundimų, o aš galiu kabinti jį šaukštais. Puikiai subalansuotas derinys - švieži čiobreliai, svogūnai, grietinėlė, brendis. Niam! Ir kepsnys labai geras. Pipiriukai priduoda malonaus aštrumo. Svarbu mėsą gerai iškepti (aš to mokausi). 

2015 m. spalio 30 d., penktadienis

Plikyti pyragaičiai su grietinėle ir šokoladu / Chocolate Profiteroles


Plikyti pyragaičiai su grietinėlės įdaru ir šokoladiniu glajumi.


Kažkada labai baiminausi plikytos tešlos ruošimo ir tikrai žinau, jog tokių žmonių yra daugiau. Jei esate vienas iš jų, galiu Jus padrąsinti. Šis receptas toks lengvas, kad ir vaikas sugebės šiuos pyragaičius iškepti. Aišku, su suaugusiųjų priežiūra, nes dirbti reikia prie viryklės (priklauso ir nuo vaiko amžiaus). Žodžiu, ne taip svarbu. Esmė, jog receptas paprastas, nereikalaujantis papildomų konditerinių įrankių ar daugybės produktų. 

Rezultatas tikrai puikus ir skanus! Įspėjimas - pyragaičiai nėra saldūs! Tešla visiškai nesaldi, įdaras tiek saldus, kiek saldi natūrali grietinėlė, visas saldumas iš šokoladinio glajaus. Aš naudojau juodą šokoladą (54 proc. kakavos), saldumo mums pakako, plius extra malonus juodo šokolado kartumas. Bet jeigu nemėgstate juodo šokolado, manau tiks ir saldesnis pieniškas. 

2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Obuolių keksiukai su migdolais ir cinamonu / Apple Cinnamon Almond Muffins


Minkšti, kvapnūs obuolių keksiukai su migdolais ir cinamono cukraus plutele. 


Obuolių keksiukai su migdolais ir cinamonu. Visai skanūs, minkšti keksiukai. Nėra jie galbūt labai purūs, tirpstantys burnoje, labiau sunkesnės tekstūros, bet tikrai neblogi. 

Patys keksiukai nėra labai saldūs, cinamono cukrus ant viršaus jo prideda daugiau. Cinamonas duoda kvapnumo, migdolai traškumo, kitokios tekstūros, obuoliai savo ruožtu ir rūgštelės, ir saldumo. Įdomus derinys. 

Printfriendly