2014 m. spalio 10 d., penktadienis
2014 m. spalio 9 d., ketvirtadienis
2014 m. spalio 4 d., šeštadienis
Vyniotinis su obuoliais / Swiss Roll with Apples
kategorijos:
Apples
,
Chocolate
,
Obuoliai
,
Pyragai & Pyragaičiai
,
Swiss Rolls
,
Šokoladas
,
Vyniotiniai
2014 m. spalio 3 d., penktadienis
2014 m. spalio 1 d., trečiadienis
Sausainiai su obuoliais / Apple Cookies
kategorijos:
Apples
,
Cinamonas
,
Cinnamon
,
Cookies
,
Grietinė
,
Lietuvių
,
Obuoliai
,
Sausainiai
,
Sour cream
2014 m. rugsėjo 30 d., antradienis
Obuolių žiedai su cinamonu / Apple Cinnamon Rings
For English recipe, please scroll down
Patirtis. Antradienis. Antroji obuolių savaitės diena. Prisimenat? Dar vakar skelbiau, kad ši savaitė dedikuota obuoliams ir kepiniams iš jų. Antrasis obuolinis kepinys - Obuolių žiedai su cinamonu.
Ši idėja man labai patiko. Teko ragauti svogūnų žiedų prie alaus. Pamaniau puiki proga išmėginti kažką saldaus prie arbatos. Labai skanu! Vienintelis minusas - obuoliuko centrą tenka išmesti, todėl sunaudojama nemažai obuolių, vaizdas gražus, skonis taip pat, tačiau dalis obuolių atlieka. Man buvo gaila juos išmesti, todėl sukepiau ir obuoliukų centrus. Skonis toks pat, o ir taupu.
Tai smagus užkandis ar desertas vaikams. Pažaidimas virtuvėje su obuoliais.
Jei nesinori žaisti, manau puikiai galima iš šios tešlos kepti blynus su obuoliais. Kodėl gi ne?
Skonis. Kepti obuolių žiedai cinamoninėje saldžioje tešloje. Tirpsta burnoje, kol šilti. Labai skanus užkandis ar desertas vaikams.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Naudočiau kietesnius obuolius, kad skobiant obuolio centrą nesutrūktų žiedeliai. Man kai kurie sutrūko, bet kepant 'sulipo'.
Obuolių žiedai su cinamonu
kategorijos:
Apples
,
Baking for Kids
,
Bites
,
Cinamonas
,
Cinnamon
,
Healthy & Delicious
,
Kepiniai vaikams
,
Obuoliai
,
Sveika ir skanu
,
Užkandžiai
2014 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis
Obuolių pyragas / Apple Cake
For English recipe, please scroll down
Patirtis. Ką tik po atostogų... Teko pasisvečiuoti gimtinėje, atitrūkti nuo rutinos, savo namų ir kepinių. Nebuvo labai lengva, nes labai pasiilgau rašymo, knisimosi tarp naujų receptų, knygų, žurnalų ir aišku, saldumynų.
Visiškai nuo kepimo taip ir neteko atitrūkti. Kaip tik Lietuvoje užbaigiau mano Facebook'o puslapyje pasklebtą konkursą ir padovanojau nuostabią kepinių knygą vienai iš savo skaitytojų. Knyga jau sėkmingai pasiekė Danguolę ir džiugina skaniais kvepiančiais receptais. Beje, tokią pat knygą (D. Trečiokaitės 'Kvepiantys') parsivežiau namo ir aš pati. Jau brandinu keletą minčių ir kepinių. Tikiuosi greitai su jumis pasidalinti.
Turėjau šiek tiek laiko apmąstymams ir nusprendžiau pasekti Medėjos pavyzdžiu ir šią savaitę paskirti kepiniams iš obuolių. Nebuvo tam anksčiau laiko, užtat dabar yra. Taigi, šią savaitę vien kepiniai iš/su obuoliais. Mano virtuvėje jau laukia pilnas maišas obuolių, lentynoje keli pakeliai miltų, o šaldytuve 'tupi' keli indeliai grietinės, jogurto, grietinėlės ir didelis butelis pieno. Pasistengsiu iškepti, kuo įvairesnių, įdomesnių ar jau pamiltų kepinių. Bus tikrai smagu!
Pirmasis receptas obuolių savaitei - ypatingas. Paklausit kodėl, juk tai paprastas obuolių pyragas. Deja, jis man nepaprastas, o labai brangus ir netgi istorinis. Tai pirmasis mano keptas pyragas apskritai! Jį dar daugiau nei prieš 10 metų (tiksliai nebepamenu, turbūt jau bus apie 15 metų), išmokė buvusi mokytoja ir auklėtoja Aldona. Tai pirmas pyragas, kurį kepiau tėvų namuose ir sulaukiau gerų atsiliepimų. Beje, tai tas pyragas nuo kurio ir prasidėjo mano meilė kepiniams, saldumynams, desertams. Nuo šito pyrago pradėjau mokytis kepimo paslapčių, įgavau drąsos išmėginti kitus pyragus, o vėliau mielinius ir kitus kepinius. Tai pyragas, kuris pakeitė mano vyro požiūrį į kepinius ir pavertė jį 'cukraus maniakiu'. Todėl jis man toks ypatingas.
Seniai nebuvau šito pyrago kepusi. Iš tiesų, net buvau pametusi ir užmiršusi jo receptą. Ir būtent Lietuvoje, per tas trumpas atostogas, atgaminau jo receptą. Turiu padėkoti savo tėčiui, jog tada paprašė iškepti obuolių pyragą. Pyrago receptą atkūriau, pyragas puikiai iškepė ir buvo be galo skanus. Net mano sesuo, kuri nemėgsta keptų obuolių, obuolių pyragų, žaibiškai sušveitė pirmus kelis gabalus pyrago. Įvertino puikiai ir nusprendė būtinai pati jį išmėginti.
Skonis. Drėgnas, minkštas, purus, labai skanus obuolių pyragas su cinamono prieskoniu. Ne per saldus, tobulo skonio ir tekstūros.
Obuolių pyragas
2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis
2014 m. rugsėjo 19 d., penktadienis
Picų krepšeliai / Tortilla Pizza Cups
kategorijos:
Bites
,
Breakfast
,
Greita & Skanu
,
Picos
,
Pizza
,
Pusryčiai
,
Quick & Easy
,
Užkandžiai
2014 m. rugsėjo 18 d., ketvirtadienis
Greita tortilijų pica / Quick Tortilla Pizza
kategorijos:
Antrieji patiekalai
,
Breakfast
,
Greita & Skanu
,
Nesaldūs kepiniai
,
Non sweet bakes
,
Picos
,
Pizza
,
Pusryčiai
,
Quick & Easy
Užsisakykite:
Pranešimai
(
Atom
)