2016 m. vasario 6 d., šeštadienis

Širdelių vyniotinis / Heart Patterned Cake Roll


Šokoladinis vyniotinis su širdelėmis ir citrininiu kreminiu įdaru.


Savaitė iki Valentino dienos. Atnešu Jums idėją, kaip būtų galima nustebinti savo žmogų. Nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Reikia truputį pasistengti piešiant širdeles, bet tik tiek. Jeigu net aš, kreivarankė, iš pirmo karto šitokį gražų vyniotinį sugebėjau suraityti, pavyks ir Jums.

Gamindama šį vyniotinį daugiausiai dėmesio skyriau grožiui, išvaizdai ir iš skoninės pusės nesitikėjau nieko ypatingo. Bet vaje, kaip buvo nuostabu, kai ne tik išvaizda nustebino, bet ir skonis. Vyniotinis puikus. Biskvitas minkštas, įdaras kreminis su citrinos žievele ir rūgštele. Man tobulas. Galima dar pagerinti uogomis, jei norite, bet tikrai nėra būtina. Jis ir be uogų, siaubingai gardus.








Patarimai, pastebėjimai. Širdelių piešinį galite parsisiųsti ir atsispausdinti iš čia

Širdelių masei nudažyti naudojau maistinius raudonus dažus. Į vieną masę pyliau daugiau, į kitą mažiau. Jei nenorite naudoti dažų, galite naudoti pavyzdžiui, aviečių sirupą ar kažką kitą. 

Kad nupieštas raštas sustingtų, reikia įdėti į šaldiklį. Stingsta greitai. Kol pasidariau įdarą ir tešlą vyniotiniui, širdelės jau buvo sustingusios. Tešlą užpilkite ir paskleiskite greitai, kad daug 'nemakaluodami', kad nepradėtų tirpti. 

Jei nenorite kakavinio vyniotinio, galite daryti paprastą, tik vietoj kakavos į tešlą berkite miltus. 

Gaminant tešlą labai svarbu gerai išplakti kiaušinio baltymus. Jei neturite vyno akmens, berkite žiupsnelį druskos, jis padeda geriau išplakti baltymus ir padidinti jų tūrį. Baltymus plakite, kol pradės putoti, tuomet po truputį berkite pusę puodelio cukraus ir plakite iki blizgių, standžių putų. Pakėlus mikserio antgalius baltymai turi išlaikyti formą. 
Trynius išplakite su šaukštu cukraus iki baltos, tirštos masės. Kiaušinius išplakti reikia labai gerai, kad vyniotinis iškiltų, nes nesideda jokie kildinimo elementai. 

Supylę tešlą į skardą ir ją išlyginę, pirštu apveskite skardos kraštus (kad būtų griovelis). Iškepęs vyniotinis stipriai neprikibs prie kraštų. 

Vyniotinis man kepė 7 minutes. Stebėkite ir neperkepkite. Turi būti gražiai iškilęs, o ar iškepė patikrinkite su mediniu pagaliuku. Jei pradės kraštai ruduoti, reiškias vyniotinį perkepėte. 

Kai tik išimsite iš orkaitės, vyniotinį išimkite ant kepimo popieriaus pabarstyto cukraus pudra ir nulupkite popierių nuo vyniotinio pagrindo. 

Netepkite kremo ant karšto vyniotinį, nes kremas pradės tirpti. Truputį palaukite, kol atvės. 

Vyniotinis elastingas, todėl jei viską gerai padarysite, lengvai susisuks ir nesutrūks. 




Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.



Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Širdelių vyniotinis
Receptas adaptuotas iš Dulce Delight

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Širdelėms
1 kiaušinio baltymo
30 g cukraus
40 g miltų
20 g minkšto sviesto
Raudonų maistinių dažų arba aviečių sirupo (natūralaus pakaitalo)


Vyniotiniui
4 kiaušiniai
1 šaukštelis vyno akmens (arba keiskite žiupsneliu druskos)
1/2 puodelio + 1 šaukštas cukraus
60 g tirpinto sviesto 
1/2 puodelio miltų
1/4 puodelio kakavos


Įdarui
200 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
2 šaukštai minkšto sviesto
1/2 puodelio cukraus pudros
1 citrinos tarkuotos žievelės
1/2 citrinos sulčių arba pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Tešlą širdelėms užmaišykite iš visų produktų. Padalinkite tešlą pusiau, į vieną dalį pilkite daugiau dažų, į kitą mažiau, kad gautųsi dvispalvė masė. Kiekvieną masę sudėkite į konditerinį maišelį su mažu, siauru, lygiu antgaliu.
  2. Į kepimo skardą įklokite lapą su širdelių piešiniu, uždėkite kepimo popierių. Išpieškite širdeles ir taškiukus. Dėkite skardą į šaldiklį, kad piešiniai sustingtų.
  3. Kol piešiniai stingsta, pasigaminkite įdarą. Minkštą sviestą išsukite su kambario temperatūros sūriu iki vientisos masės. Sudėkite cukraus pudrą, citrinos žievelę, įspauskite citrinos sulčių. Viską išmaišykite.
  4. Vyniotiniui pagaminti išplakite kiaušinio baltymus su vyno akmeniu (arba pakeiskite druska), kai baltymai suputos, po truputį supilkite 1/2 puodelio cukraus ir plakite, kol baltymai išlaikys formą, masė taps blizgi.
  5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su šaukštu cukraus iki baltos masės.
  6. Miltus ir kakavą sumaišykite, persijokite. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite.
  7. Į kiaušinio trynius palengva įmaišykite išplaktus baltymus. Tuomet pilkite pusę sviesto, berkite pusę miltų, atsargiai įmaišykite. Pilkite likusį sviestą, likusius miltus ir viską išmaišykite.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  9. Iš šaldiklio išimkite skardą. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių, pirštu apveskite kraštus. Kepkite orkaitėje apie 7-8 minutes arba, kol iškeps.
  10. Iškeptą vyniotinį išimkite iš orkaitės ir išverskite ant cukraus pudra pabarstyto kepimo popieriaus, nulupkite popierių nuo iškepto vyniotinio pagrindo. Vyniotinį apverskite, kad širdelės būtų apačioje. Palikite trumpam atvėsti (apie 5-10 minučių).
  11. Tuomet užtepkite įdarą ir vyniotinį suvyniokite pradėdami nuo trumpiausios kraštinės be rašto, širdelių.
  12. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.


Heart patterned cake roll.

Heart Patterned Cake Roll
Recipe adapted from Dulce Delight

Ingredients
1 cup - 250 ml

For pattern
1 egg white
30 g sugar
40 g plain flour 
20 g softened butter 
Red food coloring


For the cake
4 eggs, separated
1 tsp cream of tartar
1/2 cup + 1 tbsp sugar
60 g melted butter 
1/2 cup plain flour
1/4 cup cocoa powder


For the filling
200 g cream cheese
2 tbsp softened butter
1/2 cup icing sugar
1 lemon grated zest
1/2 lemon juice or to taste

Instructions
  1. For the pattern batter mix everything together until smooth. Divide into two parts, add more red food coloring to one part, less to another. Pour both batters into two disposable bags with small, narrow tip.
  2. Lay the heart pattern to your swiss roll tin, cover with a baking paper sheet. Paint the hearts and dots with the two colorful batters. Put the tin to the freezer to set. 
  3. For the filling, whisk together softened butter and cream cheese until well combined. Add icing sugar, lemon zest and juice, mix. 
  4. For the cake, whisk the egg whites with cream of tartar until foamy, then gradually add 1/2 cup of sugar and whisk until glossy and thick. 
  5. In another bowl whisk the egg yolks and 1 tbsp sugar until pale. 
  6. Sift the flour and cocoa powder. Melt and cool the butter.
  7. Slowly stir int the egg whites to egg yolks. Pour half of the butter and half of the flour mixture, mix. Add the remaining butter and flour, mix until smooth batter.
  8. Preheat the oven to 200 degrees. 
  9. Take the tin from the freezer, pour the batter over and spread evenly. Run with your finger around the edges of the tin. Bake the cake for 7-8 minutes or until cooked  through.
  10. When the cake is done, take from the oven, turn the cake on to the baking paper sheet (dusted with icing sugar), peel the baking paper off. Leave to cool a little. 
  11. Spread the filling over the cake, roll it starting with the shorter edge and plain side with no hearts. 
  12. Chill in the fridge until set before serving. 



1 komentaras :

Aušra rašė...

ooo kiek kantrybės reikėjo tokiam grožiui :)
Tikrai labai maloniai žiūrisi, tik va pas mane laisvo laiko mažoka, tai užteks pasigrožėti kitų kūriniais :)

Printfriendly