2024 m. balandžio 2 d., antradienis

Netikras zuikis karšto oro gruzdintuvėje + VIDEO | Air Fryer Meatloaf + VIDEO


Netikras zuikis su glazūra karšto oro gruzdintuvėje.




Paprastas, greitas netikro zuikio receptas karšto oro gruzdintuvėje (bet galite kepti ir įprastoje orkaitėje). Glazūra - būtinas priedas. Patiko visai šeimai, vaikams taip pat. Win for me. Receptas jau įtrauktas į mūsų mėnesinį šeimos meniu. 


For English Recipe, please scroll down.

Tips. 
  • Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką sutarkuokite, kad nesudegtų oro gruzdintuvėje. Dideli gabaliukai greičiau svyla. Tarkuotas česnakas lengviau pasiskirsto mėsoje ir suteikia stipresnio skonio.
  • Vorčesterio padažas ir glazūra, mano akimis, būtini. Abu mėsai suteikia skonį. Nepagailėkite kečupo glazūros. Jei neturite balzaminio acto, galite naudoti vien kečupą. Kepiau ir vien su kečupu, patikrinta, veikia, skanu.
  • Kepimo laikas - 30 minučių, arba kol mėsos vidaus temperatūra pasieks 71°C. Tikrinti reikia mėsos termometru. Įbeskite termometrą į 'zuikio' vidurį. 
  • Zuikį galite kepti ir orkaitėje. Keps truputį ilgiau, pasikoreguokite laiką. 
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kepiau ne kartą.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Netikras zuikis karšto oro gruzdintuvėje


VIDEO RECEPTAS
Žiūrėti




Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

500 g liesos maltos jautienos
500 g liesos maltos kiaulienos
2 kiaušiniai
2 šaukštai Vorčesterio padažo
1 mažas svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 česnako skiltelės, tarkuotos
1/2 puodelio džiūvėsėlių
Druskos, pipirų

Glazūrai
1/4 puodelio kečupo
1 šaukštas balzaminio acto

Gaminimo eiga
  1. Į dubenį sudėkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais. Pilkite Vorčesterio padažo, sudėkite svogūną, įtarkuokite česnaką, įdėkite džiūvėsėlių. Išminkykite iki vientisos masės.
  2. Mėsą padalinkite į dvi dalis. Suformuokite 'zuikius'. Sudėkite į oro gruzdintuvės stalčius.
  3. Kepkite su 'Air Fry' funkcija 180°C temperatūroje 25 minutes.
  4. Glazūrai kečupą sumaišykite su balzaminiu actu.
  5. 'Zuikius' ištraukite iš gruzdintuvės. Aptepkite glazūra ir dar pakepkite 5 minutes oro gruzdintuvėje, arba kol 'zuikiai' visiškai iškeps.
  6. Kai iškeps 'zuikius' palikite 5 minutėms gruzdintuvės stalčiuose. 
  7. Tuomet perkelkite ant serviravimo lėkštės ir aptepkite likusiu padažu. 


    Air Fryer Meatloaf with the Glaze recipe.

    Air Fryer Meatloaf


    VIDEO RECIPE
    Watch



    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    500 g lean beef mince
    500 g lean pork mince
    2 eggs
    2 tbsp Worcestershire sauce
    1 small onion, finely chopped
    2 garlic cloves, grated
    1/2 cup breadcrumbs
    Salt, pepper to taste

    For the glaze
    1/4 cup ketchup
    1 tbsp balsamic vinegar

    Instructions
    1. In a large mixing bowl, combine the ground beef, pork, breadcrumbs, chopped onions, eggs, Worcestershire sauce, salt, and pepper, grate in the garlic. 
    2. Mix until well combined, divide into two. Shape the mixture into a loaf shape, making sure it fits comfortably in your air fryer basket without touching the sides.
    3. Place the meatloaves in the air fryer baskets, making sure there is some space around it for air circulation.Cook the meatloaves in the air fryer at 180°C for 25 minutes.
    4. For the glaze, mix the ketchup with the balsamic vinegar. 
    5. Brush the meatloaves with the glaze. Return to the Air Fryer for additional 5 minutes, or until the meatloaves are cooked through (an internal meat temperature reaches 71°C).
    6. Once cooked, leave the meatloaves for 5 minutes in the baskets. 
    7. Then carefully remove the meatloaves from the air fryer. Brush some extra glaze before serving. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly