2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Sausainiai 'Banga' / 'Wave' Cookies


Trapūs, vingiuoti, varškės sausainiai barstyti cinamono ir cukraus mišiniu.


Šiandiena pilna teigiamų emocijų. Nors dar tik vidurdienis, jau spėjau iš laimės apsiverkti, ir įdomių pasiūlymų sulaukti. Už lango saulėta, nusimato gera popietė ir ramus, šiltas vakaras. 
Linkiu to patiems ir Jums. O kad būtų dar truputį jaukiau, siūlau išsikepti šių puikių sausainių. Kepėm kartu su dukra. Vaikas aikčiojo pamatęs, kokie gražūs išspausti sausainiai, o iškepusius vieną po kito kramsnojo užtikrindama skonį garsu 'mmm'. 
Patrauklūs akiai, paprastai, greitai pagaminami ir labai skanūs! Nieko netrūksta.


2016 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu / Puff Pastry, Zucchini, Cheese & Parma Bake


Sluoksniuotos tešlos pyragas (pyragėliai) su cukinijomis, sūriu ir kumpiu.



Labai skanus, greitai paruošiamas, nesaldus pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu. Puikiai tiks pusryčiams, užkandžiams ar iškylai.


2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Makaronai su tunu / Tuna Spaghetti


Spagečiai su tuno ir pomidorų padažu.


Paprastas, greitas, skanus ir pigus patiekalas. Gaminu jį jau daug metų iš eilės būtent dėl šių priežasčių. 


2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Citrininės rikotos spurgytės / Lemon Ricotta Fritters


Labai purios, minkštos, švelnaus skonio, citrininės rikotos spurgytės.


MILIJONAS! Toks šiandien mano skaičius. Ne, deja, loterijoje nelaimėjau (neatsisakyčiau, šypt), tiek neuždirbau, nesutaupiau ir grąžos iš investicijų negavau. MILIJONAS - tiek žmonių jau čia apsilankė! Kažkokia fantastika... Galima sakyti, kas trečias lietuvis buvo bent atsivertęs mano puslapį. Džiugu! 
Skaičiai, statistika - miela akiai pažiūrėti. Tačiau dar labiau džiaugiuosi - gerais, teigiamais Jūsų atsiliepimais. Prieš kelias dienas buvau 'užtag'inta' vieno portalo komentare. Nori, nenori, užeini, pažiūri. Jame publikuojami mano receptai. Nors jų neseku, nesidomiu, kas ten rašoma, komentarų taip pat neskaitau ir į juos neatsakinėju (kam reikės, susiras mane asmeniškai), bet tąkart peržvelgiau. Nustebau. Daug gerų atsiliepimų. Jie dar 'skaniau' skaitosi 'konkurentų' apsuptyje. Taip, taip, ir tarp blogerių yra konkurencija. Teko pastebėti labai nemalonių, gal kiek ir juokingų dalykų (tarp kitų blogerių). Todėl tądien pasidarė saldu ne tik nuo teigiamos atsiliepimų bangos, bet ir suvokimo, jog per tuos metus pavyko išlaikyti pozityvią poziciją, 'nesidergti', neprisileisti ir stengtis neskleisti pasauliui neigiamų minčių.

Apskritai, tai mano siekiamybė gyvenime. Esu šimtu dešimt procentų įsitikinusi, kokią energiją skleidi, tokią gauni atgal. Kadangi turiu visą glėbį laimės, savo šiltą, meilės kupiną šeimos branduolį, vidinę ramybę, viską akylai saugau ir branginu. Nenoriu įsileisti nė vieno neigiamo žvilgsnio, žodžio ar minties. Tai kartais be galo sunku... Bet esu įsitikinusi, kai yra siekiamybė ir nuostatos, viskas įmanoma, kad ir po truputį.

Džiugomis naujienomis palydint, pristatau tobulą (vėl) spurgyčių receptą. Neturiu prie ko prikibti. Spurgytės minkštos, purios, švelnios tekstūros ir skonio, su citrininiu blizgesiu. Vienintelis galimas minusas, mano nuomone, - virimas aliejuje, riebumas. Bet tai spurgos... Nori, nenori, vandenyje juk nevirsi. Šypt. 
Skanaus! Ką tik baigiau valgyti paskutiniąsias, jos ir antrąją dieną išlieka tokios pat minkštos ir purios, o ir vis norisi jas pavolioti cukraus pudroje. Nusiteikite kalorijų bombai. 


2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Parmezaninė vištiena / Parmesan Chicken


Labai greitai paruošiama, minkšta, sultinga, ryškaus skonio vištiena su Parmezanu ir sviesto padažu.


Superinis patiekalas labai greitiems ir skaniems pietums. Užtruksite tik 10-15 minučių! Mėsa minkšta, sultinga, ryškaus skonio, o padažas gardus ir viską užbaigiantis priedas. 
Garnyrą rinkitės pagal savo norus. Mes valgėm su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Printfriendly