Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.
Prieš kelias savaites dalinausi puriu varškės apkepo receptu bei užsiminiau, jog mano užrašuose yra keli apkepo receptai ir niekaip neprisiminiau, kuris mums patikdavęs labiau. Šaldytuve kurį laiką užsigulėjus angliškai varškei, nusprendžiau pagaminti paprastus pietus ir tuo pačiu patikrinti antrąjį receptą. Išvada - receptas tobulai paprastas - viską išmaišyti ir iškepti. Puikiai tinka skubantiems, neturintiems mikserio (atskiram baltymų plakimui, čia to nereikės) ar tieisog, tingintiems. Sumaišai, iškepi ir turi skanų rezultatą.
Dar svarsčiau ar reikia šitą receptą publikuoti. Paprastas, skonis - normalaus varškės apkepo, nuotraukos - netobulos (kaip galbūt kažkas norėtų). Žinot, kas padėjo apsispręsti? Mama. Užsiminiau jai, ką anūkė valgė pietums ir sulaukiau klausimo: 'O kaip tu kepi varškės apkepą? Nes aš nemoku.'. Chi chi. Mano akys užsižiebė ir su smulkmenom pradėjau viską pasakoti, dar pasiūliau čia (į blog'ą) užsukti. Ir sesuo prisidėjo prie diskusijos. Patikėsit, ar ne, nei mama, nei sesuo, nežino mano blog'o pavadinimo ir kaip jį surasti. Žino, kad kepu, rašau, dalinuosi, bet neskaito. Cha cha. Kažkokia ironija. Net įdomu pasidarė, kiek pažįstamų, draugų čia iš tikrųjų užsuka. Keletą žinau tikrai... Paguoda. Chi chi.