2015 m. gegužės 5 d., antradienis

Austriškas varškės pyragas / Austrian Curd Cheesecake


Drėgnas varškės pyragas-apkepas su razinomis, citrina ir migdolais.


Šį pyragą pamačiau Marry Berry knygoje. Peržvelgiau ingredientus, pasirodė labai panašus į mūsų lietuvišką varškės apkepą, tačiau knygoje pavadintas Austrišku varškės pyragu (Austrian Curd Cheesecake). Nusprendžiau pamėginti ir patikrinti skonį bei panašumus. Mano išvada - tikrai labai panašu į saldų varškės apkepą su citrinos rūgštele. Vyras griežtai teigė, jog tai pyragas, o ne apkepas, bet 'žiauriai' skanus. Man patiko, nes pyrage yra įvairių skonių: citrinos, razinų, migdolų, varškės. Viskas labai dera. Pyragas drėgnas, minkštas. Čia susipina citrinos kvapnumas ir rūgštelė su razinų saldumu. 

2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Mini Oreo sūrio pyragaičiai / Mini Oreo Cheesecakes


Gražūs, greiti, lengvai paruošiami, kreminiai mini Oreo sūrio pyragaičiai.


Esu labai didelė sūrio pyrago/tortų gerbėja. Turbūt pastebėjote... Chi chi. Pamačiusi šiuos mini sūrio pyragaičius, aišku, kad jų užsigeidžiau. Labai patiko idėja, greitas ir lengvas paruošimas, o ir kas atsisakytų Oreo sausainių? Tik ne aš! Rezultatas - daugiau nei geras. Man čia - tobulas skonis. Reikėjo daug valios pastangų, kad nesuvalgyti vienai visų iš karto. Stengiausi per daug nepiknaudžiauti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Labai labai gardu. Labai pagelbsti pyragaičių dydis - keksiukas. Normuota saldumo dozė. Puikiai tiks vaišinti svečiams, juk nereikia pjaustyti ir dalinti kiekvienam atskirai. Beje, tai žymiai greitesnis sūrio pyrago/torto variantas. Kepa labai trumpai, o ir šaldytuve laikyti reikia ne taip ilgai. 

2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Rikotos blynai / Ricotta Pancakes


Purūs it debesėlis, labai skanūs rikotos blynai.


Turiu ne vieną jau išmėgintą, išskanautą receptą su nuotraukomis kompiuteryje, bet vis dar liaukiantį savo eilės. Paskutiniu metu tapau labai priekabi. Norisi dalintis tik labai gerais ir užtikrintais receptais. Gamindama, ragaudama vis dažniau ieškau 'kabliukų' ir idėjų, ką galima būtų patobulinti. Šiuos blynus kepiau tris kartus ir, pagaliau, esu visiškai patenkinta atradusi tobulą ingredientų balansą. Blynų tekstūra - puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras. Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų. Rekomenduoju. 


2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Keturių sezonų pica / Four Seasons Pizza


Keturių sezonų pica su kumpiu, artišokais, grybais ir alyvuogėmis.


Pradedu jausti lyg dirbčiau picų restorane. Paskutiniai du receptai - picos. Ta pati knyga, tas pats autorius, ta pati picos tešla, skirtingi ingredientai, skirtingi skoniai. Šiandien - Keturių sezonų pica su kumpiu, artišokais, grybais ir alyvuogėmis. Judam...


Printfriendly