2015 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis

Kepti vištienos sparneliai su medaus ir naminiu 'Teriyaki' padažu / Honey Teriyaki Baked Wings


Kepti vištienos sparneliai japoniškame , saldžiame, namuose gamintame 'Teriyaki' padaže.


Dar niekam nesigyriau, bet visai neseniai nusprendžiau užverti vienas duris į virtuvę - savo darbą japonų restorane. 

Prieš tris metus nėriau į jį su dideliu entuziazmu, svajonėmis ir lūkesčiais. Pirmi mėnesiai buvo be galo sunkūs, juk ne taip paprasta atsikelti nuo ofisinės kėdės ir nerti į visai kitą sferą, kardinaliai pakeisti visą gyvenimą. Taip, visą ir dar svetimoje šalyje. Buvo sunku, bet netvėriau džiaugsmu prisiliesti prie kulinarijos pasaulio. Entuziazmas tryško, kiekvienas menkniekis man atrodė stebuklas. Chi chi. Vėliau viską išmokus, atėjus rutinai, entuziazmas pamažu slūgo. Pamatai, jog darbas ne toks jau romantiškas, kaip idealizavai jį iš pradžių. Chi chi. Tai buvo didelė ir įdomi patirtis visomis prasmėmis. Tikiu ne veltui, bet laikas pradėti ir laikas baigti. Dabar laikas - šeimai. 

Kodėl prakalbau apie darbą? Tokį panašų patiekalą turėjome savo restorane. Teriyaki - tai japoniško stiliaus saldus, lipnus padažas. Aišku, restorane jo niekas negamindavo nuo pagrindų (naudodavo atvežtinį, pirktinį buteliuose). Ir jūs galite tokį nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose, tačiau aš jau keletą kartų jį gaminausi namuose. Visai paprasta, nesunku. Tinka jis ir vištienai, ir kitai mėsai, ir žuviai. Mums labai patinka. Gal ir jūs susigundysite pasigaminti?

Patarimai, pastebėjimai. Pasilikite šiek tiek padažo aptepti iškeptiems sparneliams arba tiekite kartu su likusiu padažu. Aš nepasilikau, truputį norėjosi 'padažyti' sparnelius ir į padažą. 

Kepkite vienkartinėje aliuminio folijos formoje arba skardą kelis kartus ištieskite folija, nes padažas lipnus, į jį įeina medus, jis linkęs svilti. Jei neištiesite folijos, gali tekti vėliau rankomis gerai pašveisti skardą. Chi chi. Tai tik dėl patogumo, bet verta apsvarstyti iš anksto. Šypt.


Tinka čia ne tik vištienos sparneliai, bet ir kitos jos dalys. Chi chi.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, būtinai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Kepti vištienos sparneliai su medaus ir naminiu 'Teriyaki' padažu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1/3 puodelio sojų padažo
1/4 puodelio vandens
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
2 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai ryžių vyno 'Mirin'o'
1/4 šaukštelio sezamų aliejaus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas vandens
1/3 puodelio skysto medaus

Žiupsnelis aitrijųjų paprikų kruopelių
900 g šviežių vištienos sparnelių


Gaminimo eiga
  1. Į puodą supilkite sojų padažą, 1/4 puodelio vandens, ryžių vyną, sezamų aliejų, dėkite cukrų, tarkuotą imbierą, išspaustą česnaką (ar smulkiai pjaustytą) ir virkite, kol cukrus ištirps.
  2. Mažame puodelyje sumaišykite 1 šaukštą krakmolo su 1 šaukštu šalto vandens. Supilkite į verdantį padažą. Leiskite pavirti, kol padažas sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir kol padažas šiltas, sudėkite skystą medų, žiupsnelį aitriųjų paprikų kruopelių, viską gerai išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. 
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Imkite vienkartinę aliuminio folijos kepimo formą arba išklokite metalinę skardą folija. 
  4. Sparnelius sudėkite ant skardos, užpilkite pusę padažo, gerai išvoliokite, kad juo apsiveltų. Kepkite nuo 45 minučių iki valandos arba kol visiškai iškeps. 
  5. Kol spraneliai kepa, neužmirškite jų keletą kartų apversti. 
  6. Baigus kepti aptepkite sparnelius su trupučiu likusio padažo. 
  7. Apibarstykite sezamo sėklomis, čili pipirais, petražolėmis ar smulkintais svogūnų laiškais. Tiekite su likusiu padažu.


Sweet, nice flavour honey teriyaki baked chicken wings. 

Honey Teriyaki Baked Wings
Recipe adapted from Laura in the Kitchen


Ingredients
1 cup - 250 ml

1/3 cup of soy sauce
1/4 cup of water
1 clove of garlic, minced
1 tsp of grated ginger
2 tbsp of brown sugar
2 tbsp of Mirin
1/4 tsp of sesame oil
1 tbsp of cornstarch
1 tbsp of water
1/3 cup of honey

Pinch of hot pepper flakes
900 g chicken wings


Instructions
  1. In a saucepan, add the soy sauce, 1/4 cup of water, mirin, brown sugar, sesame oil, ginger and garlic, and simmer until the brown sugar dissolves.
  2. In a small bowl, mix together the 1 tbsp of water and cornstarch and add it to the simmering sauce. Allow it to thicken, turn the heat off and let it come to room temperature, meanwhile, preheat your oven to 200 degrees.
  3. Mix together the sauce, honey and hot pepper flakes and set aside.
  4. Tumble the wings in a disposable foil baking pan (or wrap your baking pan with aluminum foil a couple times) drizzle over about half the sauce, pop them in the oven to bake for about 45 minutes to an hour or until they develop some deep color and cook all the way through.
  5. Make sure to flip the wings a couple times throughout the baking process.
  6. Move them to a platter, scatter over some sesame seeds, chili, parsley or green onions!

5 komentarai :

lututee rašė...

Sveiki... visad skaitau Jūsų įrašus...receptus..domuosi...užsirašau...bandau... :) Bet paskutiniu metu darosi sunku skaityti dėl Jūsų naudojamų "šiukšlių" - žodėlių - "chi chi" ...

Anonimiškas rašė...

Rašykite kur viską nusipirkti 😃

Baking Secrets rašė...

Parduotuvej :D

Unknown rašė...

Viską dariau pagal receptą, deja teko nusivilti, padažas pradėjo degti o sparneliai buvo šiaip sau antrąkart negaminčiau.

Baking Secrets rašė...

Padažas tikrai svyla, apie tai rašiau ir įspėjau. Dėl skonio nesiginčijama, vienam skanu, kitam nelabai ar visai neskanu ;) Dėkui, kad parašėt savo patirtį ir nuomonę. Privers kitus pagalvoti prieš gaminant ;)

Printfriendly