2020 m. sausio 7 d., antradienis

Kareivio sausainiai | Anzac Biscuits


Labai skanūs, traškūs, kieti sausainiai su avižiniais dribsniais ir kokoso drožlėmis.


Šie sausainiai (angl. Anzac Biscuits) pavadinti Australijos ir Naujosios Zelandijos kareivių  dalyvavusių Pirmajame pasauliniame kare garbei. Sausainiai atlaikydavo ilgą kelionę į Europą, nes jų sudėtyje nėra kiaušinių! Puikiai tiks ir veganams. 
Patarimai, pastebėjimai. Į tešlą galite įdėti sėklų: moliūgų, saulėgrąžų, sezamų. 
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kepiau ne vieną kartą. 

Kareivio sausainiai
Receptas adaptuotas iš knygos  'Bake it better: Biscuits'

Ingredientai
20 sausainių

150 g miltų
125 g avižinių dribsnių
75 g kokoso drožlių
50 g šviesaus rudo cukraus
25 g smulkaus balto cukraus
Žiupsnelis druskos
125 g nesūdyto sviesto
100 g auksinio sirupo ar skysto medaus
1/2 šaukštelio kepimo sodos
2 šaukštai verdančio vandens

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių (160C orkaitę su ventiliatoriumi). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokoso drožles, abiejų rūšių cukrų, druską. 
  3. Mažame puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą su auksiniu sirupu. Nukelkite nuo ugnies. Greitai įmaišykite sodą ir verdantį vandenį. 
  4. Į sausus produktus supilkite sviesto mišinį ir užmaišykite tešlą. 
  5. Imkite tešlos, rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardų palikdami tarpus tarp sausainių. 
  6. Šaukšto nugarėle ar kitu plokščiu daiktus paploninkite tešlos kamuoliukus. 
  7. Kepkite 12 minučių arba kol beveik sutvirtės (daugiau sutvirtės kai atvės).
  8. Palikite iškeptus sausainius kelias minutes skardose, o tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.


Anzac Biscuits recipe.

Anzac Biscuits
Recipe adapted from the book 'Bake it better: Biscuits'

Ingredients
For 20 biscuits

150 g plain flour
125 g porridge oats
75 g desiccated coconut
50 g soft light brown sugar
25 g caster sugar
Pinch of salt
125 g unsalted butter
100 g golden syrup
1/2 tsp baking soda
2 tbsps boiling water

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 C degrees (160 C fan). Line baking sheets with baking paper.
  2. In a large mixing bowl stir together the flour, oats, coconut, brown and caster sugar, salt.
  3. Melt the butter and golden syrup together in a small pan set over a low heat. Remove the pan from the heat, add the soda and boiling water and quickly mix to combine. 
  4. Pour the melted butter into the dry ingredients and mix with a wooden spoon until thoroughly combined. 
  5. Using your hands, roll level tablespoons of the mixture into walnut-sized balls and arrange on the baking sheets, leaving plenty of space between each one as they will spread during cooking. 
  6. Using the back of the spoon, slightly flatten each biscuit.
  7. Bake for 12 minutes or until almost firm and starting to crisp. The biscuits will crisp and firm up more as they cool.
  8. Leave the biscuits on the trays for a few minutes, then transfer to a wire rack to cool completely.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly