2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Medaus ir sojos vištiena / Honey Soy Chicken


Vištiena marinuota saldžiame medaus ir sojų padaže.


Skanus, daug pastangų nereikalaujantis vištienos patiekalas. Gaminau ne kartą, mūsų šeimai patinka. Tiekiu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau keletą kartų.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Medaus ir sojos vištiena
Receptas adaptuotas iš andychef.ru

Ingredientai

4-5 vištienos blauzdelės
2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas sezamų aliejaus
Žiupsnelis čili paprikos miltelių (pagal skonį)

Patiekimui
Sezamo sėklų
Svogūnų laiškų, smulkintų

Gaminimo eiga
  1. Dubenyje sumaišykite pjaustytą česnaką, soją, medų, sezamų aliejų ir čili miltelius. Į marinatą sudėkite vištieną ir gerai įmasažuokite.
  2. Vištieną dėkite į šaldytuvą bent 40 minučiui pasimarinuoti. 
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Folija išklokite kepimo skardą.
  4. Sudėkite vištieną, apliekite marinatu ir kepkite apie valandą arba kol iškeps.
  5. Tiekite apibarstydami sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.


    Honey Soy Chicken recipe.

    Honey Soy Chicken
    Recipe adapted from andychef.ru

    Ingredients

    4-5 pieces chciken drumsticks
    2 cloves of garlic, finely chopped
    3 tbsp soy sauce
    3 tbsp runny honey
    1 tbsp sesame oil
    Pinch of chili powder

    To serve
    Sesame seeds
    Spring onions, chopped

    Instructions
    1. In a bowl, mix together the garlic, soy, honey, oil and chili. Add the chicken and coat with the marinate. 
    2. Leave the chicken to marinate in the fridge for at least 40 minutes. 
    3. Preheat the oven to 220 degrees. Line your baking dish with aluminum foil.
    4. Place the chicken on the baking tin, drizzle the marinate and bake for an hour or until cooked through.
    5. Once cooked, sprinkle with sesame seeds and chopped spring onions and serve. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly