2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Apelsininiai keksiukai / Orange Muffins


Minkšti, kvapnūs apelsininiai keksiukai.


Skanūs, kvapnūs, minkšti keksiukai su apelsinų žievele. 




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Apelsininiai keksiukai
Receptas adaptuotas iš Anneka Manning knygos 'Mastering the Art of Baking'

Ingredientai

300 g miltų kepiniams (receptas čia)
110 g cukraus
2 vidutiniai kiaušiniai
185 ml kefyro arba pasukų
125 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popieriniais krepšeliais.
  2. Dubenyje persijokite miltus.  Įmaišykite cukrų ir apelsino žievelę. Padarykite miltuose duobutę.
  3. Ąsotėlyje išplakite kiaušinius, kefyrą. Supilkite į miltų duobutę. Pilkite tirpintą sviestą.
  4. Viską išmaišykite. Nepermaišykite!
  5. Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles. 
  6. Kepkite 20-25 minutes arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas


Orange Muffin recipe.

Orange Muffins
Recipe adapted from Anneka's Manning book 'Mastering the Art of Baking'

Ingredients

300 g self-raising flour (recipe here)
110 g granulated sugar
2 medium eggs
185 ml buttermilk
125 g butter, melted and cooled
1 tbsp grated orange zest


Directions
  1. Preheat your oven to 190 degrees and line a 12 piece muffin tin with paper liners.
  2. In a bowl, sift the flour. Stir in the sugar and orange zest. Make a well in the center.
  3. In a jar, whisk the eggs and buttermilk. Then pour into the well. Add the melted butter. 
  4. Mix everything. Do not overmix.
  5. Fill your muffin tin with the batter. 
  6. Bake for about 20-25 minutes or until a toothpick inserted in the center of the muffin comes out clean.

Komentarų nėra :

Printfriendly