2016 m. kovo 2 d., trečiadienis

Karamelinis tinginys / Caramel & Biscuit Sausage


Karamelinis tinginys su šokoladu.


Šiandien kažin ar labai Jus nustebinsiu. Receptas iki skausmo žinomas, paprastas ir greičiausiai daugumos išbandytas. Karamelinis tinginys. 
Aš jį gaminau pirmą kartą. Skonis nenuvylė, o kad vaizdas būtų įdomesnis tinginį susukau į dešrą. Tokią formą dariau pirmą kartą, pavyko sėkmingai ir lengviau nei tikėjausi. 

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu. 




Patarimai, pastebėjimai.  Šokoladą naudojau ir pienišką, ir juodą, kiekvieno daugmaž po lygiai. 
Cukraus pudra barstyti nebūtina. Norėjau, kad tinginys atrodytų šiek tiek kitaip, su daugiau spalvų ir būtų panašus į tikrą dešrą, todėl užbarsčiau. Skoniui nemaišo, o ir paslepia visus netobulumus. 
Nors orginaliame recepte rašoma, kad karamelę, šokoladą ir sviestą galite kaitinti puode pastatytame ant viryklės, ir jei atsiskirs riebalai sau, visa kita sau, nepergyventi, aš to daryti nerekomenduočiau. Geriausia viską tirpinti ant garų vonelės (dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu), nuolat maišyti, tuomet viskas ištirps tolygiai ir nei riebalai atsiskirs, nei šokoladas neperkais. Tik būtinai dubuo neturi liesti karšto vandens!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Karamelinis tinginys
Receptas adaptuotas iš beatosvirtuve.lt

Ingredientai

200 g šviesių sausainių (tokių kaip 'Selga')
1/2 indelio (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
40 g sviesto
75 g pieniško ir/ar juodo šokolado 

Papuošimui
Cukraus pudros

Gaminimo eiga
  1. Sausainius sulaužykite. 
  2. Į nedidelį dubenį sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, karamelę, sulaužytą šokoladą. Dubenį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
  3. Karštą karamelės-šokolado masę pilkite ant sausainių, išmaišykite. 
  4. Ant stalo pasitieskite lapą kepimo popieriaus. Ant jo išverskite sausainių masę, suformuokite pailgą vyniotinį ir labai standžiai susukite jį į popierių, užvyniokite galus. 
  5. Dėkite tinginį į šaldytuvą per naktį sustingti.
  6. Kai sustings, išvyniokite ir apibarstykite cukraus pudra.

    Uncooked caramel, chocolate and biscuit sausage.

    Caramel & Biscuit Sausage
    Recipe adapted from beatosvirtuve.lt

    Ingredients

    200 g rich tea biscuits
    1/2 can (200 g) caramel
    40 g butter
    75 g milk or/and dark chocolate

    To dust
    Icing sugar

    Instructions
    1. Crush the biscuits into smaller pieces.
    2. Add the cubed butter, caramel and broken chocolate in to a bowl set over a pan with the simmering water. Stir everything until melted and you have a smooth mixture.
    3. Pour the caramel-chocolate mixture over the crushed biscuits. Mix everything well.
    4. Lay a sheet of baking paper on the table. Pour the mixture on the sheet, form a sausage and wrap it tightly with the paper.
    5. Pop the roll to the fridge overnight until set. 
    6. When the sausage is set, unwrap it and dust with icing sugar.


    Komentarų nėra :

    Printfriendly