Saldūs lietiniai / Sweet Pancakes


Saldūs, ploni lietiniai.


Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol tikrai nemokėjau tokių  kepti. Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro, nekildavo minčių. Dabar porą savaičių iš eilės kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai.  Dar vienas atradimas man - lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!



Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti.
Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Bent tris kartus jau kepiau.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Saldūs lietiniai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'

Ingredientai

100 g miltų

2 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
300 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Sviesto kepimui


Gaminimo eiga
  1. Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.
  2. Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.
  3. Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.
  4. Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
  5. Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.


    Sweet pancakes recipe.

    Sweet Pancakes
    Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family Cookbook'

    Ingredients

    100 g plain flour
    2 tbsp sugar
    Pinch of salt
    2 eggs
    300 ml milk
    1/2 tsp vanilla extract

    Butter for frying


    Instructions
    1. Sift the flour and salt in a bowl. Make a well in the center.
    2. In a jar whisk the eggs, vanilla and sugar. Add to the flour.
    3. Gradually pour the milk and whisk until smooth batter.
    4. Heat your pan, brush with some butter and bake pancakes for couple minutes on each side.
    5. Serve with lemon juice and icing sugar.

    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    1 komentaras: