Marokietiškai troškinta aviena su kuskusu / Lamb Tagine


Ilgai, marokietiškai troškinta aviena su abrikosais ir kuskuso kruopomis.


Šis receptas vienintelis užsilikęs mano nuotraukų galerijoje. Reikia pagaliau aprašyti ir parodyti Jums, tuo labiau kad, galvoju įtraukti šį patiekalą į kitos savaitės meniu. 

Pasakysiu Jums kaip yra, aviena nėra mūsų mėgstamiausia mėsa. Iš mūsų trijų dažniausiai ją valgo dukra (jai išverdu atskirai garuose su daržovėmis). Man labai nepatinka jos kvapas ir lajus. Toks specifinis, jei valgydavau, turėdavau suraukti nosį, kad jo neužuosti. Šypt. Tačiau mano supratimas ir įsitikinimas, kad nėra neskanaus maisto, o tik netinkamai paruoštas, skatina bandyti naujus receptus, ragauti ir mėginti prisijaukinti tuos produktus, kurie nėra super skanūs man, bet neabejotinai naudingi sveikatai.  
O kad aviena yra naudinga mėsa abejonių man tikrai nekyla. Teigiama, kad avienoje yra mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Joje gausu kalio, magnio, jodo, floro, geležies ir B grupės vitaminų.

Ir štai, pagaliau radau tokį avienos patiekalą, kuris privertė pakelti antakius, maloniai nusistebėti, neberaukyti nosies. Skanu! Nesijaučia to specifinio kvapo, mėsa minkštutė (puiku, nes vaikui lengva kramtyti), įdomus, kvapnus, egzotiškas prieskonių derinys, o abrikosai - priedas puikiai įsipaišantis į patiekalo visumą. Geras receptas. 

Patarimai, pastebėjimai. Kuskusą ruošiu paprastai: užpilu karštu vandeniu, uždengiu ir palieku išbrinkti. Kuskusą maišykite šakute, kad kruopos būtų birios ir nesuliptų į vieną krūvą. 
Troškinau avieną ketaus troškintuve. Jei neturite, manau galima troškinti ir stikliniame inde orkaitėje. Viską pasiruoškite puode, perpilkite į karščiui atsparų indą ir šaukite į orkaitę. 
Troškinau šiek tiek trumpiau, kol mėsa tapo minkštutė. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 



Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Marokietiškai troškinta aviena su kuskusu
Receptas adaptuotas iš Mary Berry knygos 'Cookery course'

Ingredientai

1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
1 česnako skiltelė, traiškyta
500 g šviežios avienos, pjaustytos kubeliais
1 šaukštas (15 g) miltų
1 šaukštelis maltos paprikos
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis maltos ciberžolės
Druskos, pipirų pagal skonį
200 ml pomidorų tyrės 
300 ml šalto vandens
125 g džiovintų abrikosų, pjaustytų griežinėliais
1 šaukštas šviežių kapotų petražolių

Garnyrui
Virtų kuskuso kruopų

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. 
  2. Į įkaitintą troškintuvą pilkite aliejaus, dėkite svogūną, česnaką ir pakepinkite, kol suminkštės ir pagels.
  3. Dėkite avieną, apibarstykite miltais ir visais prieskoniais: paprika, kuminu, cinamonu, ciberžole, druska, pipirais. Kepkite apie 5 minutes nuolat pamaišydami.
  4. Pomidorų tyrę sumaišykite su šaltu vandeniu. Supilkite į avieną, dėkite supjaustytus abrikosus. 
  5. Pakaitinkite, kol užvirs. Puodą uždenkite ir dėkite į orkaitę 2 1/2 valandoms arba kol mėsa bus minkšta.
  6. Tiekite su kuskusu ir kapotomis petražolėmis. 


    Lamb Tagine recipe.

    Lamb Tagine
    Recipe adapted from Mary Berry's book 'Cookery course'

    Ingredients

    1 tbsp sunflower oil
    1 large onion, peeled and chopped
    1 garlic clove, crushed
    500 g fresh lamb, cubed
    1 tbsp (15 g) plain flour
    1 tsp ground paprika
    1 tsp ground cumin
    1 tsp ground cinnamon
    1 tsp ground turmeric
    Salt and pepper to taste
    200 ml tomato passata
    300 ml cold water
    125 g ready to eat dried apricots, halved
    1 tbsp fresh chopped parsley

    To serve
    Cooked couscous

    Instructions
    1. Heat your oven to 160 degrees.
    2. Drizzle some oil to the casserole dish, add onion, garlic and cook until soften and golden.
    3. Place the lamb to the pot, sprinkle with the flour, stir in the spices. Cook for 5 minutes. Don't forget to mix.
    4. Mix the passata with cold water. Pour over the lamb, add apricots.
    5. Heat until starts to bubble. Covet the casserole dish with a lid, pop in the oven and cook for 2 1/2 hours or until the meat is tender.
    6. Serve with couscous and fresh parsley.


    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą