2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Aliejuje kepta vištiena / Fried Chicken


Amerikietiškai kepta vištiena.


Nesu tikra, jog labai tiksliai išverčiau šio recepto pavadinimą. Jis nevisiškai atspindi patį receptą. Vištiena ne tik kepta aliejuje, bet ir orkaitėje. Tačiau niekaip negaliu recepto pavadinimui atrasti tikslesnių žodžių. Tebunie... Tai tik smulkmena. 

Svarbiausia - tai super skanus patiekalas, pirštus apsilaižysite. Aišku, jeigu atsižvelgsite į mano komentarus, pagaminsite ir valgysite kaip priklauso. Šypt. 

Ir dar, nenoriu girdėti jokių panašių komentarų: 'siaubas, kaip riebu', 'kepta aliejuje, baisu', 'kaip nesveika', 'padanga ant liemens po šito garantuota'. Tokių atsiliepimų atsisakau klausytis ir girdėti. Mano išankstinis atsakas į juos - 'nereikia dažnai valgyti tokio maisto ir viskas bus gerai'. 



Patarimai, pastebėjimai. Naudojau aštrų 'Sriracha' padažą. Jis man skaniausias ir tik tokio turiu. 
Kuo ilgiau vištiena marinuosis, tuo bus skaniau. Aš marinavau porą valandų, buvo gerai. 
Marinuotą vištieną gerai nukratykite ir nuo marinato, ir nuo miltų, kad kepant perteklius nesviltų. 
Apvolioję vištieną miltuose, sudėkite ant grotelių pastatytų skardoje, kad nubyrėtų miltų perteklius ir vištiena tolygiai apdžiūtų. 
Apvoliotą vištieną reikia palaikyti 20 minučių, kad miltai 'prikibtų' ir pastovėtų kambario temperatūroje. Jei laikėte mėsą šaldytuve, visada prieš ją kepdami 20-30 minučių palaikykite kambario temperatūroje. Jei kepsite tik iš šaldytuvo išimtą dar šaltą mėsą, ji kepdama 'susitrauks' ir bus kieta. 
Mes valgėme su dviem padažais: tuo pačiu aštriu 'Shiracha' ir grietinės padažu. Labai puikus derinys. Aštrus padažas duoda 'kick' efektą, o grietinės - švelnus, vėsinantis, nuima ir 'atvėsina' degančią burną. 
Grietinės padažo receptą rasite čia. Esu jį gaminusi ne vieną kartą. 
Pusę vištienos labiau apskrudinau, kitą pusę mažiau, kad galėčiau palyginti. Vis dėlto skaniau labiau apskrudus, nes ji traškesnė.
Vištieną reikia baigti kepti orkaitėje, nes ji bus nevisiškai iškepusi. Kepkite 10-15 minučių arba kol vištienos mėsos temperatūra pasieks 74 laipsnius. Matuokite su mėsos termometru.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Aliejuje kepta vištiena
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

700 g vištienos (pavyzdžiui, blauzdelių)
1 puodelis pasukų arba kefyro
1/8 puodelio aštraus čili padažo (tokio kaip 'Sriracha')
Druskos, pipirų pagal skonį
1/2 šaukšto maltos paprikos
1/2 šaukšto maltų svogūnų
1/2 šaukšto maltų česnakų
1 puodelis miltų

Kepimui
Daržovių aliejaus

Grietinės padažas
Rasite čia

Gaminimo eiga
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite pasukas, aštrų padažą, druską, pipirus. Į šį marinatą sudėkite nuplautą, nusausintą vištieną. Viską išmaišykite, kad vištiena pasidengtų marinatu. Dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, o geriausiai per naktį.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus svogūnus, česnakus, paprikas, druską, pipirus. 
  3. Vištieną išimkite iš šaldytuvo. Kiekvieną gabaliuką gerai nukratykite ir apvoliokite miltų mišinyje, nukratykite perteklių. 
  4. Vištieną sudėkite ant skardos su grotelėmis, kad nubyrėtų miltų perteklius ir vištiena tolygiai apdžiūtų. Taip paruoškite visus vištienos gabaliukus ir palikite 20 minučių pastovėti.
  5. Tuo tarpu gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus pilkite tiek, kad apsemtų pusę vištienos. 
  6. Kepkite vištieną aliejuje po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Kai iškeps, perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Iškeptą vištieną sudėkite ant skardos su grotelėmis ir kepkite 10-15 minučių arba kol visiškai iškeps. 
  8. Tiekite su aštriu ir/arba grietinės padažu. 


    Fried Chicken Recipe.

    Fried Chicken
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    700 g fresh chicken, cut into pieces
    1 cup buttermilk
    1/8 cup 'Sriracha' chili sauce
    Salt and pepper to taste
    1/2 tbsp ground paprika
    1/2 tbsp ground onion
    1/2 tbsp ground garlic
    1 cup plain flour

    For frying
    Vegetable oil

    For the sour cream sauce
    Recipe is here

    Instructions
    1. In a large bowl mix together the buttermilk, chili sauce, salt and pepper. Add the chicken, coat with the marinade. Cover the bowl with a cling film and pop in the fridge for at least 2 hours or better overnight.
    2. In another bowl mix the flour, paprika, onion, garlic, salt and more pepper.
    3. Take out the chicken from the fridge. Shake it to remove the excess marinade, coat in the flour mixture. Do not forget to shake the excess flour.
    4. Place the chicken on the wire rack and leave to sit for 20 minutes.
    5. Heat the oil in a deep pan.
    6. Fry the chicken in a hot oil for 4 minutes on each side. Once done, place the chicken on the paper towels to remove the excess oil.
    7. Heat the oven to 190 degrees. Place the chicken on a baking tin with wire rack and bake for 10-15 minutes or until cooked through.
    8. Serve with hot chili sauce or/and sour cream dipping.


    Komentarų nėra :

    Printfriendly