2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Saulėgrąžų užtepėlė / Sunflower Seeds Spread


Sveikuoliška saulėgrąžų užtepėlė su morkom, svogūnais, sūriu ir džiovintais pomidorais.


Vakar pamačiau šią idėją, o šiandien ryte pusryčiams jau įgyvendinau. Skani, sveikuoliška užtepėlė. Ar patiks visiems? Abejoju, bet prijaučiantiems sveikuoliškai mitybai, įtiks. 

Labai sunku apibūdinti skonį, nes nėra su kuo palyginti. Neateina jokių asociacijų į ką tai panašu. Nors kepintos morkos ir svogūnai labai priartina užtepėlės skonį lietuvių virtuvei. Iki skausmo pažįstamas derinys...


Patarimai, pastebėjimai.  Viską sumaišius, užtepėlę reiktų pakepti orkaitėje 180 laipsnių apie 40 minučių. Aš to nedariau, nes gaminau iš pusės normos ir vien dėl tokio mažo kiekio taip ilgai kepti orkaitėje, nenorėjau. Man skanu buvo ir taip. Vieną skrebutį dėl įdomumo įdėjau į mikrobangų krosnelę ir truputį pašildžiau (juk su sūriu). Galimas variantas ir toks, taip pat skanu. 

Aš labai mėgstu džiovintus pomidorus, todėl man norėjosi jų daug daugiau (užsidėjau ir ant viršaus). Šypt. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Saulėgrąžų užtepėlė
Receptas adaptuotas iš Sveiki maisto receptai

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 puodelis lukštentų saulėgrąžų
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
1 vidutinė morka
2-4 saulėje džiovinti pomidorai
3-4 šaukštai džiovintų pomidorų aliejaus
Sauja tarkuoto Parmezano arba čederio sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Saulėgrąžas užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį.
  2. Smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotas morkas ir kapotą česnaką pakepkite keptuvėje ant aliejaus, kol suminkštės.
  3. Į smulkintuvą sudėkite nukoštas saulėgrąžas, kepintas morkas, svogūnus, džiovintus pomidorus, įpilkite džiovintų pomidorų aliejaus. Viską sutrinkite. 
  4. Į mišinį įmaišykite smulkiai tarkuoto sūrio, paskaninkite druska, pipirais. 
  5. Tiekite ant skrudintos duonos. 



    Sunflower seeds spread with carrots, onions, cheese and sun-dried tomatoes.

    Sunflower Seeds Spread
    Recipe adapted from Sveiki maisto receptai


    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    1 cup sunflower seeds (without shells)
    1 small onion, chopped
    2 cloves of garlic
    1 medium carrot, grated
    2-4 sun-dried tomatoes
    3-4 tbsp sun-dried tomatoes oil
    Handful of Parmesan or Cheddar cheese, grated
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. Soak the sunflower seed in cold water overnight.
    2. In a an cook the onion, carrot and garlic until soft.
    3. Blend seeds, cooked onion, carrot mixture, sun-dried tomatoes and oil.
    4. Add salt, pepper and cheese, mix everything well.
    5. Serve with toasted bread.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly