2015 m. spalio 2 d., penktadienis

Šokoladinis tortas su avietėmis / Chocolate Raspberry Cake


Labai šokoladinis tortas su aviečių skonio grietinėlės-jogurto pertepimu.


Vykdau savo planus - bandyti naujus tortus. Dar ir proga graži pasitaikė - ketvirtosios vestuvių metinės. Gera, šilta ir ramu širdyje. Myliu. O kad būtų saldžiau, tortukas. 

Šis tortas - tai dviejų tortų junginys: labai vykusio velniškai šokoladinio torto ir visiškai tragiško torto su avietėmis. Istorija tokia, jog prieš metus (negaliu patikėti, kad jau prabėgo metai) viename angliškame žurnale pamačiau šokoladinio torto su avietėmis receptą. Labai susižavėjau jo išvaizda. Aišku, tobulomis nuotraukomis. Išbandžiau, dariau pagal receptą: kremas be želatinos, tortą formuoti reikėjo tiesiog, ant serviravimo indo be tortinės šonų. Atrodė, bus puikus tortas ir pavyks atkurti tą tobulą paveiksliuką ir man. Pavyko. Dešimčiai minučių. O tada kremas išbėgo pro šonus ir tortas visiškai sugriuvo. Buvau labai nusivylusi. Tortą, kiek išėjo, pavyko išgelbėti ir sudėti į tortinę. Ir nors nuotaikos nebuvo pačios geriausios, bet torto skonis užstrigo atminty. Labai neblogas, ypač kremo. 

Užfiksavau receptą, įsidėjau į aplanką 'Dar kartą išbandyti' ir pagaliau, radau laiko dar kartą su juo padirbėti. 

Tiesa, šįkart biskvitus kepiau pagal jau išbandytą receptą - velniškai šokoladinio torto. Kodėl? Norėjau minkštesnio biskvito nei tąkart ir paprastesnio. Senajam biskvito receptui reikėjo konservuotų kriaušių. Papildomas pirkinys. Ir tiesą pasakius, pats biskvitas nebuvo kažkokio ypatingo skonio ar tekstūros. Todėl nusprendžiau nekvaršinti galvos ir kepti tai, kas man labai labai patiko. Tai velniškojo šokoladinio torto biskvitai. Jie drėgni, minkšti, labai šokoladiniai. Man labai skanūs! 



Na, o kremą palikau pagal senąjį receptą. Tik šįkart maišiau, pasitikrinau konsistenciją ir kadangi gavosi kiek skysta masė, įdėjau želatinos. 

Tortą taip pat formavau tortinėje, kad išvengti dar vienos tragedijos. Gavosi labai skanus tortas. Gal kam pasirodys, kad kremo kiek per mažai. Jei mėgstat jo daugiau, koreguokit pagal save. Mums užteko. Nors buvau iškėlusi šį klausimą, ar nereiktų kremo daugiau, tačiau abipusiai nusprendėm, kad mums pakanka. Biskvitai drėgni, minkšti, labai šokoladiniai ir patys vieni labai skanūs. Kremas su aviečių rūgštele, labai gerai dera ir priduoda savotiško žavesio. 

Po labai ilgo laiko tarpo (gal kokių 7 metų), antrą kartą savo gyvenime dariau šokoladinę tvorelę. Visai neblogai pavyko ir gražiai papuošia tortą. Pagaminti nesudėtinga, nepabijokite. 



Patarimai, pastebėjimai. Jei norite storesnio kremo sluoksnio, didinkite jo kiekį, o biskvitus kepkite kiek didesnėje formoje. Tortas pagal mano produktų kiekius 20 cm formoje gaunasi pakankamai aukštas (9 cm aukščio). 

Gaminau kremą su viltimi, jog želatinos neprireiks, todėl maišiau plaktą grietinėlę, jogurtą, pudrą ir uogas iš karto. Viską sumaišius kremo konsistencija buvo kiek skystoka, nusprendžiau įdėti ir želatinos. Tiek bemaišant man uogos sutižo (naudojau šaldytas). Kitąkart į kremą uogas įmaišyčiau paskutines, kad jaustųsi uogų gabaliukai. Recepte taip ir nurodžiau.  


Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Šokoladinis tortas su avietėmis

Ingredientai
20 cm apvaliai torto formai
1 puodelis - 250 ml

Biskvitams
225 g miltų
50 g kakavos
100 g rudo cukraus
1 puodelis verdančio vandens
125 g minkšto sviesto
150 g balto cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštas tirpios kavos granulių
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

Šokoladiniam kremui
300 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
300 ml graikiško natūralaus jogurto
350 g šviežių ar šaldytų aviečių
4-5 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės
12 g želatinos + 50 ml vandens ištirpinti 

Papuošimui
Šiek tiek šviežių aviečių
100 g tirpinto šokolado

Gaminimo eiga
  1. Biskvitui rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, kad cukrus ištirptų ir padėkite į šalį. 
  2. Mikseriu iki purumo išplakite baltą cukrų su sviestu. 
  3. Miltus, kepimo miltelius, sodą, druską sumaišykite atskirame dubenyje. 
  4. Nuolat maišydami į sviestą supilkite vanilę, muškite vieną kiaušinį, dėkite šaukštą miltų. Tuomet muškite antrą kiaušinį. 
  5. Beplakant po truputį berkite miltų mišinį, kol visus įmaišysite. Galiausiai supilkite kavos mišinį, išmaišykite.
  6. Kepimo popieriumi išklokite tris 20 cm apvalias kepimo formas ir lygiai paskirstykite tešlą tarp jų.
  7. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180ºC orkaitę 10-12 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus. 
  8. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės, palikite 5-10 minučių kepimo formose. Tik tuomet išimkite, nuplėškite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  9. Kremui želatiną pasiruoškite kaip nurodyta ant pakuotės (aš tirpdžiau karštame vandenyje). Grietinėlę išplakite iki standumo, sumaišykite su jogurtu. Dėkite cukraus pudros, pilkite vanilės. Kai želatina kiek atvės, įmaišykite ir ją. Galiausiai įmaišykite uogas. Dėkite kremą į šaldytuvą, kad truputį pastingtų (laikiau apie 10-15 minučių).
  10. Formuokite tortą. Į tortinę dėkite vieną biskvitą, tolygiai paskleiskite kremo. Taip formuokite, kol surinksite visą tortą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo. 
  11. Dėkite tortą į šaldytuvą sustingti. Aš laikiau per naktį.
  12. Šokoladinei tvorelei atkirpkite kepimo popieriaus juostą (šiek tiek aukštesnę nei pats tortas), šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, supilkite į vienkartinį konditerinį maišelį, nukirpkite galą ir ant kepimo popieriaus šokoladu padarykite norimą piešinį. Palikite, kol šokoladas apstings, pradės darytis matinės spalvos. Apjuoskite tortą, nuimkite kepimo popierių. 
  13. Ant torto viršaus išdėliokite avietes ir apliekite likusiu tirpintu šokoladu.


Very chocolatey layer cake with raspberry cream and yogurt filling. 

Chocolate Raspberry Cake

Ingredients
For 20 cm round spring form tin
1 cup - 250 ml


For the sponges
225 g plain flour

50 g cocoa powder
100 g brown sugar
250 ml boiling water
125 g butter, softened
150 g white sugar
2 eggs
1 tbsp instant coffee
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
Pinch of salt
2 tsp vanilla extract


For the filling
300 ml double cream
300 ml Greek yogurt
350 g fresh or frozen raspberries
4-5 tbsp icing sugar
1 tsp vanilla extract
12 g gelatin powder + 50 ml water to dissolve

To decorate

Some fresh raspberries
100 g melted dark chocolate

Instructions
  1. In a jar mix together brown sugar, coffee, cocoa powder and boiling water. Set aside.
  2. Cream the butter with the white sugar until pale and creamy. 
  3. In a small bowl mix the flour, baking powder, baking soda and salt. 
  4. Mixing all the while, dribble vanilla extract in a butter mixture, drop 1 egg, quickly followed by 1 scoopful of flour, then the second egg.
  5. Keep mixing and incorporate the rest of the flour, then finally fold in the cocoa mixture.
  6. Grease and line three 20 cm sandwich tins with baking paper. Divide the batter evenly between the tins.
  7. Bake the sponges in a preheated to 180ºC oven for 10-12 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean. 
  8. Take the tins out and leave to cool for 5-10 minutes, before turning the cakes out. Take out the cakes and cool completely on the wire rack.
  9. For the cream whisk the double cream until stiff, mix with the yogurt, icing sugar and vanilla. Dissolve the gelatin powder in hot water, cool a bit and add to the cream. Pour the raspberries, gently mix them in. Pop the filling to the fridge to set a little (for 10-15 minutes).
  10. Assemble the cake. Put one cake in the tin, spread with some cream, then top that with the second cake and spread some cream on top. Finally, top the last sponge, spread the remaining cream.
  11. Pop the cake to the fridge overnight.
  12. To make the chocolate fence, melt the chocolate in the microwave or in a bowl set over the pan with simmering water. Pour the chocolate to the piping bag and pipe your fence on the baking parchment (cut the parchment paper same length as your cake, just a bit higher). Let it cool until mat colour appears. Then wrap the chocolate fence over the cake sides and peel the parchment paper.
  13. Arrange fresh raspberries on top of the cake, drizzle with the remaining melted chocolate.





1 komentaras :

Anonimiškas rašė...

Good day! I could have sworn I've visited this website before but after going through many of the articles I realized it's
new to me. Anyways, I'm certainly pleased I found
it and I'll be book-marking it and checking
back regularly!

Printfriendly