2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Tortas 'Snickers' / Snickers Layer Cake


Drėgnas, ne per saldus, labai skanus ir įspūdingas tortas 'Snickers'.



Valioooooooooooooo!!! Tai 200-asis mano receptas! Ar galit patikėti? Aš vis dar netikiu. Kiek daugiau nei metai intensyvaus mokymosi, saviveiklos, šimtai išmėgintų, išragautų kepinių ir dar dvigubai tiek atmestų bei užmirštų. Vis dar sunku patikėti, kad per tiek laiko ne tik noras išmokti kepti nedingo, bet jis dar labiau sustiprėjo. O ši internetinė erdvė tapo ne vien mano kulinariniu kalendoriumi ir mokymosi klase, bet ir savotišku dienoraščiu bei gyvenimo dalimi. Taip, Baking Secrets - tai dalelė manęs. Tai aš! 

Šiandien man šventė. Didelė. Labai labai džiaugiuosi, jog prieš kelerius metus kilusi idėja (išmokti kepti bei dalintis savo patirtimi su kitais), tapo rimtu tikslu ir siaubingai skaniais pasiekimais. Nuoširdžiai pasakius, giliai viduje pati savimi netikėjau. Maniau, tai tik maža užgaida, kuri kažkada išblės... Gal po mėnesio, gal po kelių. Ir visai negalvojau, jog taip toli nueisiu. Didžiuojuos savimi ir lenkiu galvą!

Be galo didelį AČIŪ nori tarti (ir taip pat nulenkti galvą) savo skaitytojams! Jei ne Jūs, jei ne Jūsų malonios žinutės, atsiųstos kepinių nuotraukos, paskatinimai, palikti komentarai, niekada nebūčiau turėjusi tiek motyvacijos ir valios! Tikrai... Man tai didžiausia paskata eiti pirmyn, nesustoti. Ir mokytis, mokytis, mokytis! 

Vienas, du, trys... Specialiai ta proga - tortukas. Vienareikšmiškai galiu pasakyti, tai gražiausia, ką kada nors sukūriau (neskaitant dukrytės, chi chi). Man šis tortas toks gražus... Negalėjau atsigerėti galutiniu rezultatu. Dar niekada su tokiu dideliu noru nefotografavau. Chi chi. Norėjosi žiūrėti ir žiūrėti. Ir vis dar žiūriu... Pravėrusi šaldytuvo dureles arba atsidariusi kompiuterio failą 'Naujas' ir perversdama torto nuotraukas. Cha cha. Nežinau, kas tai narsicizmas, ar begalinis džiaugsmas. Cha cha. Turbūt abu. Chi chi. Ir žinau, dar ne vieną kartą grįšiu skaityti čia parašytų žodžių, įkeltų nuotraukų, šypsosiuosi ir negalėsiu patikėti, kad visa tai mano nuo pirmos iki paskutinės raidės. Kartais taip darau: vėl ir vėl skaitau naujai parašytus įrašus. Ypač tuos, kuriuose rašau apie save. Cha cha. Nežinau, kas tai, džiaugsmas, ar puikybė. Chi chi. Gal visgi abu. Chi chi.


Kaip gi prabėgo tie metai? Labai greitai ir ne taip sklandžiai kaip galėtų pasirodyti. Manote viskas ėjosi, kuo puikiausiai? Paimi naują receptą ir gimsta tobulumai? Gink Dieve ne! Iki šedevrų man toli gražu... Juk pradėjusi, neturėjau jokio supratimo, kaip iškepti paprasčiausius sausainius ar keksiukus, o ką jau kalbėti apie tortus. Taip, mokėjau kepti kelis paprastus pyragus, sausainius, vieną vienintelį tortą ('Medutį'), keksą (ir keksiukus). Taip, seniai labai seniai net buvau pradėjusi rašyti blog'ą Ernestos receptai, kurį šiandien net gėda prisiminti... Chi chi. Tačiau jei iš tiesų, visgi reikėjo pradėti nuo nulio ir naujos pradžios - paprastos baltos duonos, vanilinių keksiukų, to pačio 'Medučio'. Žingsnis po žingsnio, truputis po truputį, su kiekvienu nauju receptu, kvapu, skoniu, pradėjau judėti tinkama linkme. Ir vis dar judu... 



Kas pasikeitė? Turbūt jau po pirmo šimto išbandytų receptų, pajutau, kad ne tik įgijau šiek tiek patirties, bet ir pradėjo keistis skonis. Tas, kas buvo labai skanu prieš penkis ar daugiau metų (ką gamindavau), dabar taip nebeatrodė. Kuo toliau, tuo labiau kiekvienu kąsniu  norisi 'bombos' sprogimo burnoje. Įvairiapusiškų skonių, netikėtų derinių. Kažko, kas paragavus iškart priverstų aikčioti, ploti rankomis ir šokinėti iš laimės. Patikėkit, šokinėju ir ne tik! Chi chi.  

Namai pilni kulinarinių knygų, kompiuteryje daugybę nuotraukų, receptų, virtuvėje ir ne tik pilna rakandų: įvairių skardų, formų, įrankių, lėkštučių, puodelių, servetėlių, o lentynos lūžta nuo įvairių skardinių, stiklainiukų, pakuočių, galybės produktų. Tikrai taip. Vyras specialiai padarė atskirą spintą. Deja, ji jau irgi užpildyta. Chi chi.

Nuo pat pirmos dienos iki dar visai neseniai, kasdien abejodavau savo sprendimu kepti ir apie tai čia rašyti. Ypač kai pavargdavau, nebūdavo nuotaikos, apnikdavo įvairios dvejonės: 'kam visa tai, kam gaišti laiką, niekas neskaito, niekam neįdomu, net man pačiai darosi nuobodu'. Tačiau kažkas viduje spyrė tęsti. Dabar abejonių kyla mažiau, jei kyla... Kai pavargstu, tiesiog, padedu prijuostę kelioms dienoms į šalį, atsiriboju nuo blog'o, paimu į rankas knygą, nebegalvoju. O tuomet net pati nepajuntu, kaip vėl mintys pradeda suktis apie kepinius, receptus, naujas idėjas ir noras bei ryžtas atgimsta iš naujo. 



Ko tikiuosi? Tikiuosi, tęsti, ką pradėjau. Noriu mokytis, dalintis ir tiesiog, toliau džiaugtis. Tikiuosi, kad mano pavyzdys užkrės ir kitus. Esi naujokas, nė velnio nežinai kaip paruošti mielinę tešlą, ar kuo ji skiriasi nuo sluoksniuotos? Ne bėda. Visko galima išmokti ir man bus be galo smagu, jei mano patirtis, suklydimai ar pasiekimai, Tau bent kažkuo padės. Pati ten buvau (vis dar esu)... Ir ko man be galo trūko skaitant kitus blog'us ar peržiūrinėjant receptus, atvirumo ir informacijos. Kad jiems puikiai gavosi iškepti tą nuostabų tortą, aš mačiau iš puikių nuotraukų, pasakojimo kaip be galo skanu, bet kaip man tą patį tortą taip pat iškepti? Todėl čia stengiuosi pasidalinti viskuo, kas man atrodo svarbu gaminant vieną ar kitą kepinį, į ką būtina atkreipti dėmesį, kas nėra taip svarbu, kaip greičiau ir lengviau viską padaryti. Rašydama kiekvieną receptą, vėl iš naujo 'peržiūriu' gaminimo eigą, apgalvoju, kaip aiškiau viską išdėstyti, į kurias detales reikia atkreipti didesnį dėmesį. Bandau parašyti savo pastebėjimus ar patarimus. Bent jau stengiuosi... Aišku, tai mano subjektyvi nuomonė ir apie viską apgalvoti ne taip paprasta. Bet tam ir yra komentarai, socialiniai tinklai, kur galima pasiklausti, kas dar neaišku ir jei tik sugebėsiu, būtinai padėsiu. 

Labai viliuosi, su laiku pagerinti nuotraukų kokybę. Juk valgome, visų pirma akimis. Tačiau visiškam naujokui  ne taip jau paprasta į rankas paimti fotoaparatą ir juolabiau padaryti nuostabias nuotraukas. To taip pat reikia mokytis. Prisipažinsiu, fotografavimas nėra mano mėgstamiausias užsiėmimas. Viena, mane guodžia peržiūrėjus pirmas ir paskutines savo darytas nuotraukas, jog kažkokią nedidelę pažangą matau. Taigi, viliuosi po truputį ir šioje srityje patobulėti. 


Patarimai, pastebėjimai. Internete tikrai rasite ne vieną šio torto receptą ir esu tikra, kad dauguma jau bus šį tortą ne kartą išbandžiusių. Tačiau žinau, jog bus ir tokių kaip aš, kurie dar jo nekepė ar apskritai, apie jį nėra girdėję. Tikrai bus tokių... Taigi, ką galėčiau pasakyti ir patarti tiems žmogeliukams? Šypt. Visų pirma, nepabijokite!  Aš daugybę metų atidėliojau šio torto kepimą, nes maniau, kad jo gaminimas yra sudėtingas, užima daug laiko, o tortas yra labai saldus, sausas ir man nelabai patiks. Klydau! 

Nežinau, kodėl vyrauja tokia nuomonė, kad šiam tortui reikia sugaišti daug laiko. Man pasirodė, visiškai priešingai. Biskvitą iškepti nesunku ir paprasta, o tie visi skirtingi kremai ir pertepimai, gana primityviai pagaminami ir nesudėtingi. Man daugiau laiko užtruko torto puošimas ir fotografavimas nei jo gaminimas. Chi chi. 

Biskvitui svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros. Tiek kiaušiniai, tiek karamelė. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite, kad masė pabaltų ir 'įeitų' kuo daugiau oro. Prisiskaičiau įvairių nuomonę apie šio torto biskvitą ir nusprendžiau, mažinti miltų kiekį, nes nenorėjau kieto, sauso biskvito. Gavosi labai minkštas, drėgnas biskvitas. Kepiau per du kartus, 20 cm torto formoje ir pjausčiau jau atvėsusius biskvitus per pusę. Kadangi, tame patirties dar tikrai trūksta. Mano biskvitai nesigavo vienodo storio, bet dėl to galvos sau nekvaršinau. 

Taip pat nusprendžiau dėti šaukštelį kepimo miltelių, šaukštelį sodos. Tai nėra kažkokia taisyklė. Tačiau mano sąmonėj užfiksuota (skaičiau ar girdėjau), jog naudojant grietinę, kefyrą ar jogurtą, reikia papildomo kildinimo elemento - sodos ir kepimo miltelių nepakanka. Nežinau, ar čia tikra teisybė, ar koks virtuvinis mitas, bet pasiklioviau nuojauta ir dariau taip. Viskas gavosi.

Kas dar svarbu gaminant biskvitą? Miltus, kepimo miltelius, sodą, įsijokite į tešlą ir įmaišykite tiek, kad visi produktai susijungtų. Nepermaišykite. Žinau, būna žmonių, kurie maišo ilgiau nei reikia, nes tiesiog, smagu (bent aš tokia kažkada buvau). Tačiau labai rizikuojate permaišyti tešlą, tuomet nesigaus purus kepinys, o gausite visiškai priešingą efektą. Taigi, nereikia persistengti.

Karameliniam kremui, minkštą sviestą sumaišiau su karamele šluotele ir įdėjau šiek tiek pasmulkintų sūdytų kepintų žemės riešutų. Smulkinau peiliu. 

Šokoladinį sluoksnį (glajų) gaminau visiškai paprastai: šokoladą sulaužiau, įpyliau pieną ir ištirpdžiau mikrobangų krosnelėje. Jei darysite tą patį, kas 15-20 s, neužmirškite šokoladą pamaišyti, kad jis tirptų tolygiai ir neperkaistų. Galima tirpinti ir ant garų vonelės. Tiesiog, dubenėlį pastatykite ant puodo su verdančiu vandeniu, tik jokiu būdu dubens dugnas neturi liesti vandens, nes šokoladas perkais. O kad būčiau tą žinojusi prieš 7 metus, nebūčiau tiek tada vargusi ir galvojusi, ką darau ne taip. Chi chi. Šokoladinis sluoksnis man pasirodė ganėtinai skystas ir pakankamai gerai susigeria į biskvitus. O kadangi biskvitai ir taip drėgni, minkšti, laistykit sirupu saikingai. Man apskritai, kilo mintis, ar beverta laistyti. Tačiau nesu išbandžiusi kitaip, todėl nedrįstu to teigti. 

Pagal receptą, kurį dariau aš, buvo nurodama daryti 200 ml sirupo ir dėti citrinos sulčių. Tačiau tiek jo tikrai nereikia. Sunaudojau apie 50 ml sirupo, sulaistydama kiekvieną biskvitą po 2-3 šaukštus. Buvo per akis. Ant 200 ml vandens, dėjau porą šaukštų cukraus ir pusės citrinos sultis, tačiau tokiam kiekiui man pasirodė tikrai per mažai. Savo recepto variante nurodžiau 50 ml vandens ir šaukštą cukraus. 

Dėl papuošimo. Nesu tortų kepėja ir neplanuoju ja tapti. Sugebėjimų tam neturiu, o ir kantrybės pritrūktų. Sumąsčiau tokį papuošimo būdą, nes man gražu. Kam slėpti tokią spalvų gamą torto šonuose po grietinėlės ar trupinių sluoksniu? Tvarkinga betvarkė man priimtiniausia. Čia jau kiekvieno skonio reikalas. Man be galo gražu, jaučiausi lyg sukūrusi vestuvinį prabangų tortą. Cha cha. Ir iš papuošimo aiškiai matyti, koks tai tortas ir kas po juo sluoksniais slypi. Snickers'ai! Mano mėgiamiausias šokoladas. Vienintelis. 

Papuošimui pati gaminau šokoladinį glajų ir karamelę. Pirmą kartą. Pavyko geriau nei tikėjausi. Šokoladinį glajų galite gaminti ir su grietinėle, tačiau man buvo belikę vos keliasdešimt mililitrų, o dar norėjau kelių gėlyčių. Reikėjo suktis iš padėties. Gaminau glajų su sviestu ir pienu. Kuo riebesnis pienas, tuo geriau. Bet tinka ir šiek tiek liesesnis. Pas mane buvo būtent liesas (mažiau nei 2 proc.) - Semi-skimmed, žalia pakuotė. Tikrai atsiras tokių, kurie supras. Chi chi. Ir toks tiko. Sako, glajus su liesesniu pienu būna kiek skystesnis. Patikrinti, dar nesuspėjau. 

Karamelės gaminimo procesą aprašiau atskirai, nes galbūt prireiks kitiems receptams. Rasite receptą paspaudę čia. 

Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4,5/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Tortas 'Snickers'
Receptas adaptuotas iš Skanu, gražu ir su meile...

Ingredientai
20-22 cm skersmens apvaliai torto formai
1 puodelis - 250 ml

Tortui

Torto lakštams
2 kiaušiniai
200 g cukraus
1/2 skardinės (200 g) karamelės ('Rududu')
200 g grietinės
200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos

Grietinėlės kremui
450 g grietinėlės (35 proc.)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Karamelės kremui
100 g minkšto sviesto
1/2 skardinės (200 g) karamelės ('Rududu')
100 g sūdytų kepintų riešutų

Šokoladiniam sluoksniui
150 g pieniško šokolado
1/3 puodelio (80 ml) pieno

Sirupui
50 ml virinto vandens
1 šaukštas cukraus

Torto papuošimui

2 mažų 'Snickers' šokoladukų
Keli sūdyti riešutai
Plaktos grietinėlės

Šokoladiniam glajui
100 g juodo šokolado
25 g sviesto
35 ml pieno

Karamelei
Karamelės receptas čia

Gaminimo eiga
  1. Pirma darome biskvitą. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios, baltos masės. Dedame karamelę, išplakame. Pilame grietinę, gerai įmaišome. Miltus, kepimo miltelius ir sodą sumaišykite atskirame dubenyje. Vėliau dalimis įsijokite į tešlą ir sumaišykite su kitais produktais, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite! Biskvitinę tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Supilkite į riebalais pateptas ir kepimo popieriumi išklotas 20-22 cm skersmens formas ir dėkite kepti apie 30-35 minutes į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (160 laipsnių orkaitę su ventiliatorium). Iškepusius biskvitus, 5 minutėms palikite formoje, tuomet išimkite ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Nulupkite kepimo popierių ir kiekvieną biskvitą supjaustykite į dvi dalis. Turėsite 4 biskvitus.
  2. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanile. Padėkite į šalį.
  3. Sirupui vandenį sumaišykite su cukrumi.
  4. Karameliniam kremui minkštą sviestą sumaišykite su karamele ir pasmulkintais sūdytais kepintais riešutais.
  5. Šokoladiniam sluoksniui, šokoladą ir pieną ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangėje. Gerai išmaišykite.
  6. Surenkame tortą. Į kepimo formą dedame biskvitą, sulaistome sirupu, pilame trečdalį šokoladinio kremo, tepame pusę grietinėlės. Toliau vėl dedame biskvitą, laistome sirupu, pilame šokoladą, tepame karamelinį kremą. Dedame trečią biskvitą, sulaistome, apliejame šokolado sluoksniu, tepame likusią grietinėlę. Uždedame paskutinį biskvitą. 
  7. Surinktą tortą dedame į šaldytuvą bent nakčiai sustingti.
  8. Papuošimui, pasigaminame šokoladinį glajų. Pieną su sviestu pakaitinkite, kol sviestas ištirps, o pienas įkais. Į dubenį su gabalėliais sulaužytu šokoladu pilame karštą pieno-sviesto masę ir paliekame keletą minučių pastovėti, o tuomet gerai išmaišome. 
  9. Šiek tiek atvėsusį šokoladinį glajų pilame ant torto viršaus, paskleidžiama su mentele kad nubėgtų kraštai. Snickers šokoladukus pasmulkiname ir sudėliojame torto centre, pabarstome keliais sūdytais riešutais. Apliejame karamele (kaip ją išvirti rasite čia). Išspaudžiama kelias gėlytes iš plaktos grietinėlės ir ją šiek tiek apliejame karamele. 


Moist, not too sweet, gorgeous Snickers layer cake.

Snickers Layer Cake
Recipe adapted from Skanu, gražu ir su meile...


Ingredients
For 20-22 cm spring form cake tin
1 cup - 250 ml

For the cake
For the sponges
2 eggs
200 g sugar
1/2 can (200 g) caramel
200 g sour cream
200 g plain flour
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda

For the cream filling
450 g double cream
2 tbsp sugar
1 tsp vanilla extract

For the caramel filling
100 g softened butter
1/2 can (200 g) caramel
100 g salted, roasted peanuts

For the chocolate layer
150 g milk chocolate
1/3 cup (80 ml) milk

For the syrup
50 ml boiled water
1 tbsp sugar

To decorate
2 small 'Snickers' chocolate bars
Some salted, roasted peanuts
Whipped cream

For the chocolate ganache
100 g dark chocolate
25 g butter
35 ml milk

For caramel sauce
Caramel recipe is here

Instructions
  1. To make the sponge whisk the eggs with sugar until pale. Add the caramel, mix. Pour the sour cream, mix well. In another bowl mix the flour, baking powder, baking soda. Gradually sift to the batter and fold in until all dry ingredients are incorporated. Divide the batter equally between two cake tins (greased and lined with baking paper). Bake in the preheated to 180 degrees oven for 30-35 minutes. Once done, remove from the oven, leave for 5 minutes in the tins, then transfer to a wire rack to cool completely. Cut each cake into two pieces.
  2. Whip the double cream with sugar and vanilla. Set aside.
  3. Mix the boiled water and sugar for the syrup.
  4. For caramel filling cream the butter with the caramel and stir in chopped roasted peanuts.
  5. For the chocolate filling melt the chocolate, milk in a bowl set over the pan with simmering water. Mix well.
  6. Arrange the cake. Put one cake into the tin, brush the top with some syrup, spread chocolate filling and half of the cream filling. Put another cake, brush with more syrup, pour the chocolate filling, spread caramel filling. Put the third cake on top, brush with more syrup, spread the chocolate filling and more cream filling. Put the last cake on top.
  7. Pop the cake to the fridge to chill overnight.
  8. To decorate make the chocolate ganache. Heat the milk and butter until the butter melts and the milk is hot. In a bowl break the chocolate, pour over the hot milk/butter mixture, leave for couple minutes and then mix everything well.
  9. Pour the chocolate ganache over the cake, spread it evenly. Scatter some chopped 'Snickers' bars on top of the cake. Sprinkle with peanuts and decorate with some whipped cream. Drizzle some caramel sauce over the cake.




25 komentarai :

Vaida rašė...

Džiaugiamės kartu ir sveikiname, su kantriu ėjimu link savo Svajonės :)

Baking Secrets rašė...

Dėkui. Tikiuosi tam kely atsiras ir naujų svajonių ;)

Medeja- CranberryJam rašė...

Noriu noriu noriu! Nors yra šiek tiek darbo prie jo, bet gal prisiruošiu kada :D

Baking Secrets rašė...

O kas nenorėtų :P Verta verta prisiruošti :)

Indrė rašė...

Atrodo nuodėmingai skaniai :)

Baking Secrets rašė...

Dėkui :)

Anonimiškas rašė...

būtinai pabandysiu:), patiko foto ir aprašymas. sėkmės:)

Baking Secrets rašė...

Gera girdėti, kad ne tik foto, bet ir ilgaaaaas aprašymas patiko ;) Ačiū, stengsiuos!

Laima rašė...

Biskvitus iškepiau vakar, šiandien tepsiu :) Lūkesčiai dideli :)

Baking Secrets rašė...

Jei biskvitai pavyko, manau viskas bus tikrai tvarkoje! Tikiuosi pasiteisins lūkesčiai, nes jaudintis, laikyt špygas ir aš pradėjau. Kad tik patiktų!

Laima rašė...

Šaldytuve mano versija. :) Viskas vyko pagal aprašymą ir žada nuostabų skonį (pjausim vakare). Puošti norėjau tik karamele, bet sugadinau ją, pildama šaltą grietinėlę, tad puošiau plaktos grietinėlės liekanom, kas neatrodo itin įspūdingai, bet aš puošyboj dar pasipraktikuosiu ateity :) Ačiū už receptą, jau iš pavienių sudedamųjų matau, kad bus išskirtinis tortukas!

Baking Secrets rašė...

Tikiuosi, kad buvo skanu ir likot patenkinta! Puošyba ateis su praktika ;)

Unknown rašė...

Sveiki. Norejau paklausti,vietoj 'rududu' galima deti ir karamele kur parasytas receptas ir bus taip pat skanu? :)

Baking Secrets rašė...

Hm. Bandau įsivaizduoti, nes nesu apie tai net pagalvojus :) Žinokit, abejoju. Rududu kiek tirštesnis, saldesnis, man rodos. Geriau darykit su pirktine karamele, rududu ar virkit saldaus kondensuoto pieno skardinę kelias valandas ant silpnos ugnies, taip gausit rududu.

Anonimiškas rašė...

norejau paklausti, jaigu kepant i dvi atskiras formas biskvitus ismaisius tesla gali laukt kol iskeps pirmas biskvitas, nieko neatsitiks teslai?

Baking Secrets rašė...

Su šituo biskvitu to nesu dariusi. Esu dariusi su kitu, tai tešlos, kuri laukė, biskvitas neiškilo, buvo kaip blynas. Daugiau niekada tešlos taip nelaikau. Galbūt ją būtų galima į šaldytuvą įdėti, kol iškeps pirmas, gal nieko neatsitiktų. Bet nesu pati išbandžiusi, negaliu tiksliai pasakyti.

Anonimiškas rašė...

Dar vienas klausimelis a kamele pagaminta pagal jusu recepta tinka deti i biskvito tesla ar reikia butent to rududu ?

Baking Secrets rašė...

Geras klausimas. Bandyti nebandžiau, bet manau turėtų tikti.

Anonimiškas rašė...

Sveiki, Sakykite, o torta sutepti butinai reikia formoje? Ar galiu ir be formos, tiesiog taip tepti? Neisbegs kremas?
Pagarbiai, Monika

Baking Secrets rašė...

Sveiki. Galima tepti ir be formos. Tik karamelės kremas nėra 'baisiai' standus. Reiktų atsargiai tepti arba šaldytuve truputį palaikyti, jei bus per minkštas.

Anonimiškas rašė...

Ačiū Jums labai :)
Monika

Unknown rašė...

Gavosi :) ačiū už patarimus ! Receptas puikus, netikėjau kad sudos pirma nereikia nugesinti, dariau viską kaip parašyta ir viskas puiku tik i grietinėlę įspaudžiau citrinos, nes daugiau skoniu atsiranda:)

Neda rašė...

Visai patiko, tik ar ir turejo grietineles kremas gautis skystokas? Noretusi kazkokio tvirtumo is jo, gal daugiau reikejo paplakti, bet pabijojau, kad gausis sviestas, nezinau kur ta riba :) Ir kita karta kai darysiu, manau bandysiu laistyti sirupu ir virsutini sluoksni, nes jautesi sausokas, gal del to kad likusius gausiai palaisciau :D Zinoma, reikia praktikos su biskvitu kepimu (gavosi kupolai, nelygus), ir karamele isviriau tik is antro karto (svarbu cukru lydyti ant labai silpnos ugnies kad nesudegtu nes bus kartu), bet aplamai paemus tortas gavosi skanus ^^ Aciu uz recepta :)

Mazena rašė...

Si torta kepu jau koki 12 karta ir tik dabar perskaiciau,kad lakstams reikia GRIETINES,o ne GRIETINELES😂😂😂

Visada naudojau grietinele.siandien pirma karta gaminsiu su grietine.


ziauriai skanus tortas!

Unknown rašė...

Vakar gaminau tortą, šiandien beliko papuošti ir suvalgyti. Biskvitas gavosi puikus- purus,drėgnas,kvapnus. Visumą įvertinsiu paragavusi, bet jau dabar žinau,kad bus skanus. Labai džiaugiuosi radusi jūsų puslapį. Dėkoju, kad dalinatės receptais, patirtimi ir pastabomis,kurios labai labai svarbios virtuvės naujokams. Ačiū! 😊❤

Printfriendly