Karštas sumuštinis apvyniotas šonine / Bacon Wrapped Hot Sandwich


Karštas sumuštinis su sūriu apvyniotas šonine.


Šio sumuštinio receptas vos per kelias dienas tapo interneto sensacija. Jo video peržiūrėjo daugiau nei 30 milijonų žmonių. Vienas iš tų žmogelių buvau ir aš. Neatsispyriau pagundai pabandyti ir paragauti. Tikėjausi labai blogo rezultato, tikrai labai... Bet gavosi visai neprastas sumuštinis! Sakyčiau labiau subalansuotas vyrams. Chi chi. Nes tikrai labai sotus! Aš įveikiau tik pusę ir buvau soti. Chi chi.



Patarimai, pastebėjimai. Orginaliame recepte sumuštinį siuloma apvynioti 15 riekelių šoninės!!!!! Man toks kiekis pasirodė, kaip didžiausias siaubas. Aš sumuštinį vyniojau 4 šoninės riekelėmis. Kadangi mano šoninės riekelės buvo trumpokos, neapsyvionojo pilnai aplink visą sumuštinį, todėl 3 riekeles apvyniojau iš vienos pusės horizontaliai, o vieną iš kitos pusės vertikaliai. Taip padengiau sumuštinį iš abiejų pusių. Minusas tik tas, kad reikia atsargiai jį įdėti į keptuvę, kad nenukristų šoninė. Bet įdėjus į karštą keptuvę, taukams pasilydžius, riekelės susiklijuoja ir nėra bėdos.

Orginaliame recepte taip pat siūloma duonos riekes aptepti sviestu (prieš dedant sūrį), tačiau aš to nedariau. Kam dar papildomų riebalų. 

Mano šoninė nerūkyta, todėl padruskinau kiekvieną riekelę ir šiek tiek persistengiau. Galėjau mažiau druskos įdėti, nes vietomis jautėsi sūrumas. Jei naudosite šviežią rūkytą šoninę, druskos tikrai nereikia. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Karštas sumuštinis apvyniotas šonine
Receptas adaptuotas iš irishexaminer.com

Ingredientai
1 sumuštiniui

2 riekelės baltos ar pilno grūdo duonos
4 griežinėliai čederio sūrio
4-5 riekelės šviežios plonai pjaustytos šoninės
Druskos pagal skonį (jei reikia)

Gaminimo eiga
  1. Griežinėliais supjaustytą sūrį dėkite ant duonos riekės. Uždenkite kita duonos rieke.
  2. Apvyniokite sumuštinį šonine. Jei reikia padruskinkite. 
  3. Sausą keptuvę įkaitinkite ir dėkite sumuštinį kepti ant nedidelės ugnies apie 3-6 minutes iš kiekvienos pusės, kol šoninė apskrus, o sūris išsilydys.
  4. Išėmę sumuštinį perkelkite ant popierinių servetėlių, kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai. 


    Hot, cheesy, rich sandwich wrapped with bacon.

    Bacon Wrapped Hot Sandwich
    Recipe adapted from irishexaminer.com


    Ingredients
    For 1 sandwich

    2 slices of white or wholemeal bread
    4 slices of cheddar cheese
    4-5 slices of unsmoked bacon
    Salt if desired 

    Instructions
    1. On one slice of bread place the cheese, cover with the other bread slice. 
    2. Wrap your sandwich with the bacon. Sprinkle some salt if desired.
    3. Heat a dry skillet on low and bake the sandwich for 3-6 minutes from each side until the bacon is golden brown and the cheese is melted.
    4. Take out the sandwich from the pan and place on paper towels to drain the excess oil.

    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą