2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Tortas keptas keptuvėje / Pan Baked Layer Cake


Paprastas, greitas tortas keptas keptuvėje.


Ilgai svarsčiau, ar dalintis šiuo receptu, ar 'palaidoti'. Bet visgi pasitarusi su vyru, nusprendžiau jį paviešinti. Kodėl gi taip dvejojau? 

Tortas įdomus, neįprastas jo paruošimo būdas, skanus, tik šiek tiek tobulintinas, mano manymu. Reikia būtinai, ko nors rūgštaus: uogienės pertepimo ar citrinos sulčių, žievelės į kremą. Aš labai mėgstu daug įvairiapusiškų skonių, todėl iki 'gėrio' man trūko cinkelio. Tai va... Išpeikiau jau pirmaisiais sakiniais. Cha cha. Bet noriu būti atvira, kad nenusiviltumėt. O dabar geroji torto pusė.

Tortas kepamas keptuvėje!!! Kai perskaičiau šio recepto pavadinimą, pagalvojau: 'kas čia per bajeris? Tortas keptuvėje. Nebent vėl koks blyninis tortas.'. Atidžiau patyrinėjau receptą ir iškart įtraukiau į savo bandytinų sąrašą. Ne blynų tortas. Lakštai kočiojami ir lengvai pagaminami. Užtruksite tikrai dvigubai trumpiau nei kepdami įprastus torto lakštus. 

Torto kremas panašus į 'Napoleono' kremą, tačiau torto skonis šio torto karaliaus tikrai neprimena. Tortas drėgnas, nėra labai minkštas, bet ir ne kietas. Kremas saldus, vanilinio pudingo skonio. Deja, tądien neturėjau nei rūgščios uogienės, nei citrinų namuose. Na, bet tortą suvalgėm visai skaniai. Aš laikiau tortą pernakt, kad geriau įsigertų ir tik tuomet ragavome. Nors recepte nurodoma, kad galima valgyti ir po kelių valandų. 

Taigi, šis tortas puiki alternatyva tiems, kas neturi orkaitės, ar ji neveikia. Ir tiems, kas taupo elektrą, nori greito ir paprasto tortuko. Chi chi. 

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 2.5/5.  Paruošimas gan greitas ir lengvas, tačiau daugiau padirbėčiau su kremo skoniu. Reiktų arba rūgščios uogienės pertepimo, arba citrinos žievelės, sulčių į patį kremą. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Tortas keptas keptuvėje
Receptas adaptuotas iš Idėjų parkas

Ingredientai
23 cm apvaliai torto formai
1 puodelis - 250 ml

Torto lakštams
3 puodeliai miltų
1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno
1 kiaušinis
1 šaukštelis sodos + acto nugesinimui

Kremui
750 ml pieno
1 1/2 puodelio cukraus
1/2 puodelio miltų
2 kiaušiniai
150 g sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštas romo (nebūtinai)

Gaminimo eiga
  1. Torto lakštams visus produktus sumaišykite dubenyje ir užminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į 8 lygias dalis. Iškočiokite didesnius nei 23 cm skersmens blynus. 
  2. Gerai įkaitinkite sausą keptuvę ir po vieną dėkite kepti torto lakštus. Lakštus kepkite ant nedidelės ugnies, po kelias minutes iš kievienos pusės. Iškepusius lakštus apipjaukite taip, kad gautumėt 23 skersmens blynus. Likučius pasilikite trupiniams tortui papuošti.
  3. Kremui dubenyje sumaišykite kiaušinius su miltais ir cukrumi. Pieną pakaitinkite (neužvirkite). Lengva srovele po truputį nuolat maišydami pilkite karštą pieną į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite. Dėkite kremą ant nedidelės ugnies ir kaitinkite apie 5-7 minutes, kol cukrus ištirps, o kremas sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą. Palaukite, kol kremas šiek tiek pravės (10-15 minučių), tuomet supilkite vanilę, romą, išmaišykite. 
  4. Kol kremas dar šiltas, sutepkite tortą. Dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  5. Tortą papuoškite trupiniais. 






Simple, quick and easy to make pan baked layer cake.

Pan Baked Layer Cake
Recipe adapted from Ideju parkas

Ingredients
For 23 cm springform cake tin
1 cup - 250 ml

For the cake sheets
3 cups plain flour 
1 can (400 g) sweetened condensed milk
1 egg
1 tsp baking soda + some vinegar 

For the cream
750 ml milk
1 1/2 cup sugar
1/2 cup plain flour
2 eggs
150 g butter
1 tsp vanilla extract
1 tbsp Rum (optional)

Directions
  1. Mix baking soda with a splash of vinegar. In a big bowl mix all ingredients together. Knead a dough. Divide the dough into 8 equal pieces. Roll out each piece into bigger than 23 cm diameter circles. 
  2. Heat a dry pan on a medium heat and bake one by one cake sheets. When the sheet is baked, cut it into 23 cm diameter circle and leave the remaining dough for decorating.
  3. For the cream in a bowl whisk the eggs, sugar and flour. In a pan heat the milk until simmer (do not boil). Pour the hot milk slowly into the egg mixture full time stirring. Return the cream on the stove and heat for 5-7 minutes until the sugar dissolves and the cream thickens. Remove cream from the heat, add the butter and mix thoroughly. Leave to cool for 10-15 minutes and stir in the vanilla and rum.
  4. Assemble the cake while the cream is still warm. Pop the cake in the fridge for at least few hours. 
  5. Decorate with the crumbles. 

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Aš ir nežinau nuo kada nusižiūrėjus.. :) eina sau, kaip gerai atrodo :D

Baking Secrets rašė...

Ačiū. Panašu į tikrą tortą :D Bandyk, jei jau seniai nusižiūrėjai :)

Printfriendly