2015 m. sausio 14 d., trečiadienis

Rikotos keksiukai su persikais / Ricotta Peach Cupcakes


For English recipe, please scroll down

Minkšti, drėgni, kvepiantys citrina rikota keksiukai su gaiviais persikais.






Paprasta, greita, skanu. Turėjau rikotos ir skardinę konservuotų persikų, todėl šis receptukas puikiai pasitarnavo sunaudoti šias atsargas. 

Keksiukų skonis man priminė anksčiau keptus rikotos sausainius. Vieni skaniausių sausainių, beje. 

Kepiau silikoninėse formelėse, nes turėjau nusipirkusi ir dar neišbandžiusi. Be to, teko skaityti komentarų, kad kai kuriems šie keksiukai prilipo prie popierinių 'sijonėlių', todėl kepiau su silikoninėmis. Formelės puikios, keksiukai taip pat. Dabar šiek tiek gailiuosi, kad bent keletos keksiukų nepamėginau paprastose popierinėse formelėse, nes taip ir nežinau, ar iš tiesų jie kažkiek prilimpa prie formelių, ar tai tik kažkieno klaida. Teks kitąkart padaryti šį eksperimentą.

P.S. Eksperimentą padarė draugė ir niekas tikrai nelimpa prie popierinių keksiukų 'sijonėlių'. Matyt kažkam tiesiog nepasisekė šių keksiukų teisingai iškepti. 

Gavosi 12 normalaus dydžio keksiukų.

Patarimai. Būtinai persikus šiek tiek įspauskite į tešlą, kad 'neišplauktų'. Man keli persikai 'pabėgo', nes per švelniai juos įspaudžiau. 



Rikotos keksiukai su persikais
Receptas adaptuotas iš beatosvirtuve.lt


Ingredientai

3 kiaušiniai
150 g cukraus
250 g rikotos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 citrinos žievelės
50 g tirpinto sviesto
200 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 skardinė (400 g) konservuotų persikų
šiek tiek migdolo drožlių

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius, cukrų, vanilę, tarkuotą citrinos žievelę ir rikotą sumaišykite. 
2. Sviestą ištirpinkite ir taip pat įmaišykite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, įmaišykite į tešlą. 
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
5. Į kiekvieną keksiuką įspauskite po kelias persikų skilteles ir apibarstykite migdolų drožlėmis.
6. Kepkite apie 25-30 minučių arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks švarus ir sausas. 
7. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 



RECIPE IN ENGLISH


Moist,lemony, fresh ricotta peach cupcakes.



Ricotta Peach Cupcakes
Recipe adapted from beatosvirtuve.lt

Ingredients

3 eggs
150 g granulated sugar
250 g ricotta
1 tsp vanilla extract
1/2 lemon zest
50 g melted butter
200 g plain flour
1 1/2 tsp baking powder
pinch of salt
1 can (400 g) of peaches
some almond flakes

Directions 

1. Whisk eggs, sugar, vanilla, lemon zest and ricotta together until smooth. 
2. Melt the butter and stir to the mixture.  
3. In a separate bowl, mix the flour, baking powder and salt. Pour into the batter and mix until combined.
4. Put in the each cupcake two slices of peach and sprinkle with some almond flakes.
5. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
6. Bake the muffins for about 25-30 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
7. Once baked transfer the cupcakes to a wire rack to cool completely.

2 komentarai :

Unknown rašė...

Situos gaminau praita savaite. Mano megstamiausi keksiukai kol kas :) dar ir draugei recepta prirodziau, siandien kepe, seimyna dziugino. Toliau bandysiu varskes zagarelius ir obuolines spurgas. Ir daugiau pazadu jokiu saldumynu!! :))

Baking Secrets rašė...

Oho kiek daug saldumynų!!! Čia tiek per savaitę ar per dvi? :) Pas mus būtinai namuose turi būti pyragų, keksiukų, sūrio tortų, sausainių ar ko kito, kitaip gali kilti nerimas :D Seniau vos ne kasdien kepdavau, dabar bent 2-3 kartus per savaitę, kartais dažniau. :D

Printfriendly