2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

Blueberry Yogurt Cake / Jogurtinis mėlynių tortas





Experience. I really wanted to make Blueberry Yogurt Cake. And here it is. I made Victoria sandwich sponge for this cake and the filling was very similar to No bake White Chocolate & Strawberry Cheesecake recipe. The result was just brilliant! 

Taste. Very delicious, refreshing, mildly sweet yogurt cake with white chocolate and blueberries.

What I would do different next time. Nothing. It was just perfect.

Blueberry Yogurt Cake


Ingredients
For 20 cm round cake tin

For the sponge
75 g self-raising flour
75 g caster sugar
75 g softened butter
1 egg
1/2 tsp baking powder

For the filling
500 g natural yogurt
300 ml double cream
160 g white chocolate
1 tbsp water
1/2 lemon zest, grated
20 g gelatin (6-7 leaves)
250 g blueberries

For the topping
Some blueberries

P.S. As gelatin in various countries are very different, please read your gelatin's instruction how much you need for this amount of liquid. 

Instructions

1. Beat all ingredients for a sponge in a bowl until thoroughly blended. Pour the mixture to the greased and lined with baking paper cake tin.
2. Bake in the preheated 180ºC oven for about 25 minutes or until well risen and the top of the cake spring back when lightly pressed with a finger. 
3. Leave to cool in the tin for few minutes then turn out, peel off the baking paper and finish cooling on a wire rack.
4. To make the filling, whip the double cream to stiff peaks. 
5. In a bowl stir the yogurt, lemon zest, and cream.  
6.  Prepare the gelatin as directed on the package. I used 6 gelatin leaves. Soaked the leaves in cold water for 5 minutes. Squeezed out the excess water. Placed the leaves in a saucepan and melted slowly over a low heat.
7. Melt white chocolate with 1 tbsp water in a bowl set over a pan of simmering water. Pour the melted gelatin to the chocolate mixture and mix well. Leave to cool slightly. 
8. Stir the chocolate mixture to the yogurt-cream mixture and combine well. Add blueberries and mix gently.  
9. Put the sponge to the cake tin. Stir the yogurt-cream mixture and level the surface. Chill in the fridge. I chilled overnight.
10. Decorate the cake with the fresh blueberries and mint leaves. 



Patirtis. Labai norėjau pasigaminti jogurtinį tortą su mėlynėmis. Biskvitui panaudojau Saldaus Viktorijos sumuštinio biskvitą, o įdarą gaminau panašų į Nekepto sūrio torto su baltuoju šokoladu ir braškėmis. Rezultatas pranoko visus lūkesčius. Man buvo be galo skanu! Šiaip esu ganėtinai išranki ir ne taip dažnai man būna 'Vau' faktorius. Patiekalas turi būti tikrai labai geras, kad pasakyčiau: 'O čia tai bent!'. Bet šitas tortukas man tikrai tobulas. 

Skonis. Labai skanus, gaivus, švelniai saldus jogurtinis tortas su baltuoju šokoladu ir mėlynėmis. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Man buvo be galo skanu. 

Jogurtinis mėlynių tortas


Ingredientai
20 cm apvaliai formai

Biskvitui
75 g miltų
75 g cukraus
75 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui

500 g natūralaus jogurto
300 ml grietinėlės
160 g baltojo šokolado
1 šaukštas vandens
1/2 citrinos žievelės, tarkuotos
20 g želatinos (6-7 lapeliai) 
250 g mėlynių

Papuošimui
Šiek tiek mėlynių
Keli mėtų lapeliai

P.S. Kadangi įvairiose šalyse naudojamos skirtingos želatinos ir jos būna skirtingo tvirtumo, siūlau būtinai pasiskaityti instrukciją savo naudojamos želatinos, kokiam kiekiui skysčių, kiek jos reikia. 

Gaminimo eiga

1. Visus produktus skirtus biskvitui sudėkite į dubenį ir gerai išplakite. Pilkite tešlą į 20 cm apvalią kepimo formą riebalais pateptą ir išklotą popieriumi, paviršių išlyginkite.
2. Kepkite 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes arba kol įsmeigus medinį iešmelį, jis liks sausas.
3. Iškeptą biskvitą keletai minučių palikite atvėsti kepimo formoje. Tik vėliau išimkite ir nulupkite kepimo popierių. Galutiniai atvėsinkite ant grotelių. 
4. Grietinėlę išplakite iki standumo. 
5. Dubenyje sumaišykite jogurtą, tarkuotą citrinos žievelę, grietinėlę.
6. Pasiruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Aš naudojau 6 želatinos lapelius. Pamerkiau lapelius į šaltą vandenį 5 minutėms. Vėliau nusausinau ir ištirpdžiau puodelyje ant silpnos ugnies. 
7. Ištirpdykite baltą šokoladą su šaukštu vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Supilkite ištirpintą želatiną į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite.
8. Pilkite šokoladą į jogurto-grietinėlės mišinį ir gerai išmaišykite. Lėtai įmaišykite mėlynes.
9. Į torto formą dėkite biskvitą, supilkite įdarą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti. Aš laikiau per naktį.
10. Puoškite mėlynėmis ir mėtų lapeliais.



8 komentarai :

  1. Man tikriausiai labiausiai patinka kad pagrindas biskvitinis, o įdaras jogurtas + šokoladas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok man irgi :) sausainių pagrindas man kažkaip nelabai, o va biskvitinis liuks. Jogurtas ir šokoladas labai mmm :) Viskas 100 proc. pagal mano skonį :)

      Panaikinti
  2. Supiiii, butinai bandysiu! Jau kuris laikas ieskau vasarinio tortuko ir manau, jog sis yra butent tas ko ieskojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Such a lovely recipe....I came across your blog today..you have a lovely space out here....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Than you so much :) I love to bake, now love writing this blog too :)

      Panaikinti
  4. atrodo skaniai puikiai tiks motinos dienos proga.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai skanus jis man, o šylant orams tokie torčiukai pats tas. Manau ir mamos dienos labai tinka :) Skanaus

      Panaikinti

Printfriendly