Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.
2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis
Trapus lietuviškas riestainis / Crumbly Lithuanian Pretzel
Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.
2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis
Morengų ir aguonų tortas / Meringue Poppy Seed Cake
Tortas su aguoniniu biskvitu, morengų sluoksniais ir kavos-karamelės kremu.
Šį kartą ilgai torto recepto nesirinkau. Seniai norėjau išmėginti Morengų ir aguonų tortą su kavos-karamelės kremu, tik progos tam tinkamos neradau. Va, ta proga ir atėjo.
Tortas - skanus, riebokas, sunkokas. Sakyčiau, suaugusiųjų tortukas dėl kavos ir brendžio skonio. Bevalgant kilo mintis, jog tai tikras damų tortas - elegantiškas, saldus, karameliniu kavos kremu, su lengvu brendžio vėjeliu.
Morengai / Meringues
Paprastas morengų receptas.
Morengai man visada buvo didelis iššūkis. Kepdama jausdavau nežmonišką stresą: ar gerai išsiplaks baltymai, ar išdžiūs, ar nesudegs, ar lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus. Žodžiu, begalė įtampos, laukimo ir vilties. Sąmoningai vengdavau tortų ar kitų kepinių receptų su morengais. Tačiau kuo toliau, tuo labiau drąsėju, stresas mažėja, o rezultatai pradeda labiau džiuginti nei nuvilti.
Artėjo gimtadienis, norėjau ne tik torto su morenginiais sluoksniais, bet ir papuošimais. Tam ir prikepiau mažų morengiukų. Kaip juos gaminau, dalinuosi. Recepto dar prireiks vėliau tortui! Sekite...
Artėjo gimtadienis, norėjau ne tik torto su morenginiais sluoksniais, bet ir papuošimais. Tam ir prikepiau mažų morengiukų. Kaip juos gaminau, dalinuosi. Recepto dar prireiks vėliau tortui! Sekite...
2016 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis
Plokštainis 'Palangos varškėtis' / Curd Cheese Cake
Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.
Nuostabus, puikus, fantastiškas varškės pyragas-plokštainis! Senoviškas lietuviškas. Purus purus, minkštutis, pilnas skonių. Magiškai skanus! Rekomenduoju.
2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis
Medaus ir sojos vištiena / Honey Soy Chicken
Vištiena marinuota saldžiame medaus ir sojų padaže.
Skanus, daug pastangų nereikalaujantis vištienos patiekalas. Gaminau ne kartą, mūsų šeimai patinka. Tiekiu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
kategorijos:
Antrieji patiekalai
,
Iš paukštienos...
,
Kinietiška
,
Medus
,
Soja
,
Vaikų meniu
,
Vištiena
Užsisakykite:
Pranešimai
(
Atom
)