2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Česnakiniai mazgeliai / Garlic Knots


Paprastas česnakinis picos mazgelių užkandis.


Šią savaitę kepiau itališką kaimietišką uždarą picą (išorė - picos tešla, vidus - kiaušinių, sūrio, saliamio ir pančetos įdaras) ir nuo jos liko nedaug picos tešlos. Panaršiau tarp receptų ir radau puikų būdą, kur tokius likučius panaudoti. Labai paprastas, greitas ir skanus užkandis - česnakiniai mazgeliai. 

2015 m. birželio 2 d., antradienis

Karamelinis medaus tortas / Caramel Honey Layer Cake


Karamelinio skonio medaus tortas su riešutais.



Visada mėgau medaus tortus, bet niekada neteko matyti ir ragauti karamelio medaus torto. Šį receptą užtikau rusiškame receptų portale, o praeitą savaitę aplankius ypatingai kepinių manijai, išmėginau. Gavosi visai neblogas tortukas. Karamelė dar labiau paryškina medaus torto skonį, o riešutai įdomus priedas.

2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Plikyti sausainiai / Profiteroles


Saldūs, minkšti, drėgni plikyti sausainiai.


Plikyti sausainiai man visuomet atrodė įveikiami tik pažengusiems ir patirties turintiems kepėjams. Plikytos tešlos ruošimas be galo gasdino. Tačiau kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad tikrai nėra, ko baimintis. Svarbu tiksliai sekti receptą ir viskas netgi paprasčiau nei paprasta. Vos keletas produktų, keliolika minučių ir turėsite plikytus sausainius lyg iš parduotuvės. Šie sausainiai - saldūs, drėgni, minkšti. Tikras vaikystės priminimas. 

2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais / Mushroom and Four Cheese Calzone


Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.


Ir vėl pica. Šįkart mano mėgstamo žurnalo 'Cakes&Bakes' (vert. 'Tortai&Kepiniai) įkvėpta gaminau perlenktą picą su grybais ir įvairiais sūriais. Gavosi puikūs, skanūs pietūs. Mums, kaip picų mėgėjams, labai patiko. 

2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Rabarbarų keksas su traškia plutele / Rhubarb Crumble Loaf Cake


Paprastas, bet neprastas, minkštas keksas su rabarbarais ir traškia trupinių plutele.


Nežinau ar rabarbarų sezonas tik prasidėjo, įpusėjo ar jau į pabaigą, bet labai norėjau šiais metais pamėginti bent kelis naujus rabarbarų kepinius. Šį receptą radau angliškame žurnale šeimininkėms 'Good Housekeeping', pasitaikius progai, pabandžiau. Keksas labai skanus, minkštas, su saldžiarūgščiais rabarbarais ir trupinių plutele. Paprastas, bet tikrai neprastas. 

Printfriendly