2016 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Ispaniškos spurgos 'Churros' / Churros


Ispaniškos aliejuje keptos spurgos-pyragėliai su cinamono cukrumi.


Hola! Prieš mažiau nei savaitėlę grįžom iš saulėtų ir šiltų atostogų Maljorkoje. Buvau visiškai atitrūkusi nuo virtuvės ir kepinių. Mėgavausi poilsiu nuo namų ir įprastos rutinos.
Bet viskas kas gerai, kada nors baigiasi... Maljorkos saulę pakeitė apniukę Anglijos debesys, šilumą - rudenio vėsa, o restoranų ir viešbučio maistą - mano pačios virtuvė. Vėl vartau kulinarines knygas, tampausi jas iš vieno kambario į kitą, bandau naujus receptus ir džiuginu šeimyną skanumynais.

2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Sausainiai su šokoladu ir riešutais / Chocolate Chip Almond Cookies


Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais.


Labai skanūs sausainiai. Traškiais kraštais, vidus tąsus ('chewy'), nėra 'baisiai' saldūs, pats tas. Esu kepusi tikrai daug panašių sausainių, šitie puikūs. 

2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Trapus lietuviškas riestainis / Crumbly Lithuanian Pretzel


Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.


Šiandien tradiciškas trapus lietuviškas riestainis. Kažkodėl vaikystėje aš jų nemėgau, o dabar taip skanu! 
Riestainiai trapūs, bet nėra 'siaubingai' kieti. Ne per saldūs, pats tas. Paprastas, greitas ir geras receptas. 

2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Morengų ir aguonų tortas / Meringue Poppy Seed Cake


Tortas su aguoniniu biskvitu, morengų sluoksniais ir kavos-karamelės kremu.


Jau savaitė, kaip mano gyvenimo kalendorius persivertė per skaičiaus 31 pakopą. Taip, man jau trisdešimt vieneri. Laikas bėga nenumaldomai. Atrodo dar visai neseniai valgėme šokoladinį tortą gimtadienio proga, o štai jau reikia kepti naują... 
Šį kartą ilgai torto recepto nesirinkau. Seniai norėjau išmėginti Morengų ir aguonų tortą su kavos-karamelės kremu, tik progos tam tinkamos neradau. Va, ta proga ir atėjo. 

Tortas - skanus, riebokas, sunkokas. Sakyčiau, suaugusiųjų tortukas dėl kavos ir brendžio skonio. Bevalgant kilo mintis, jog tai tikras damų tortas - elegantiškas, saldus, karameliniu kavos kremu, su lengvu brendžio vėjeliu. 



Morengai / Meringues


Paprastas morengų receptas.


Morengai man visada buvo didelis iššūkis. Kepdama jausdavau nežmonišką stresą: ar gerai išsiplaks baltymai, ar išdžiūs, ar nesudegs, ar lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus. Žodžiu, begalė įtampos, laukimo ir vilties. Sąmoningai vengdavau tortų ar kitų kepinių receptų su morengais. Tačiau kuo toliau, tuo labiau drąsėju, stresas mažėja, o rezultatai pradeda labiau džiuginti nei nuvilti. 
Artėjo gimtadienis, norėjau ne tik torto su morenginiais sluoksniais, bet ir papuošimais. Tam ir prikepiau mažų morengiukų. Kaip juos gaminau, dalinuosi. Recepto dar prireiks vėliau tortui! Sekite...


2016 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Plokštainis 'Palangos varškėtis' / Curd Cheese Cake


Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.


Nuostabus, puikus, fantastiškas varškės pyragas-plokštainis! Senoviškas lietuviškas. Purus purus, minkštutis, pilnas skonių. Magiškai skanus! Rekomenduoju. 


2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Medaus ir sojos vištiena / Honey Soy Chicken


Vištiena marinuota saldžiame medaus ir sojų padaže.


Skanus, daug pastangų nereikalaujantis vištienos patiekalas. Gaminau ne kartą, mūsų šeimai patinka. Tiekiu su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. 


2016 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Blynai su braškėmis / Strawberry Pancakes


Skanūs kefyro blynai su braškėmis.


Blynai su braškėmis. Pirma mintis - 'truputį vėluoju su receptu'. Būtų buvę daug naudingiau tokiu receptu dalintis birželio mėnesį. Deja, ši idėja atėjo tik vakar. Skanu, greita ir lengva. Dar gaminsiu tikrai!


2016 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Cukinijų uogienė su apelsinais / Zucchini Orange Jam


Saldi, skani cukinijų uogienė su apelsinais.


Labai įdomi uogienė! Pirmą kartą gyvenime viriau uogienę iš cukinijų. Net nebuvau apie tokią girdėjusi. Rezultatas - malonus. Uogienė - tikrai saldi, skonis - panašus į abrikosus ar ananasus. Dar viena keistenybė! 


2016 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Obuolių pyragas 'Sodžius' / Apple Sponge Cake


Biskvitinis, purus, lengvas, nesaldus obuolių pyragas.


Paprastas biskvitinio obuolių pyrago receptas. Skonis - įprasto, minkšto, puraus, lengvo pyrago. Pyragas nėra sausas ar sprangus, bet ir nešlapias. Nėra saldus. 
Jei norite paprasto, neįmantraus, pigaus kepinio, prašom!


2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Sausainiai 'Banga' / 'Wave' Cookies


Trapūs, vingiuoti, varškės sausainiai barstyti cinamono ir cukraus mišiniu.


Šiandiena pilna teigiamų emocijų. Nors dar tik vidurdienis, jau spėjau iš laimės apsiverkti, ir įdomių pasiūlymų sulaukti. Už lango saulėta, nusimato gera popietė ir ramus, šiltas vakaras. 
Linkiu to patiems ir Jums. O kad būtų dar truputį jaukiau, siūlau išsikepti šių puikių sausainių. Kepėm kartu su dukra. Vaikas aikčiojo pamatęs, kokie gražūs išspausti sausainiai, o iškepusius vieną po kito kramsnojo užtikrindama skonį garsu 'mmm'. 
Patrauklūs akiai, paprastai, greitai pagaminami ir labai skanūs! Nieko netrūksta.


2016 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu / Puff Pastry, Zucchini, Cheese & Parma Bake


Sluoksniuotos tešlos pyragas (pyragėliai) su cukinijomis, sūriu ir kumpiu.



Labai skanus, greitai paruošiamas, nesaldus pyragas su cukinijomis, sūriu ir kumpiu. Puikiai tiks pusryčiams, užkandžiams ar iškylai.


Printfriendly