Jautienos 'zuikis' pomidorų padaže | Beef Meatloaf in Tomato Sauce


Minkštas, sultingas jautienos 'zuikis' su saldžiu pomidorų padažu.


Puikus patiekalas pietums. Daug pastangų nereikia - tereikia viską sukrėsti į dubenį ir išmaišyti bei pašauti į orkaitę. 'Zuikis' gaunasi labai minkštas ir sultingas. Pomidorų padažas - privalomas, nes nuostabiai užbaigia patiekalą. Padažas salstelėjęs, labai skanus. Patiekalas puikiai tinka vaikams. Mano dukrai patinka pomidoriniai padažai, o po juo paslėpta minkšta mėsytė taip pat skaniai suvalgoma!

Patarimai, pastebėjimai. Mėsą naudokite neriebią kitaip gausis košė. 'Zuikis' toks minkštas, kad išėmus iš orkaitės palikite jį 5-10 minučių pastovėti skardelėje ir tuomet išverskite tiesiai ant serviravimo lėkštės. Atsargiai nulupkite kepimo popierių. Be kepimo popieriaus kepti nerekomenduoju, bus sunku išimti iš skardos.
Duonos trupinius naudokite šviežius! Baltą šviežią duoną susmulkinkite smulkintuvu (kombainu) iki trupinių. Įprastų pirktinių džiūvėsėlių nerekomenduoju, bus neskanu.
Aš mėgstu tiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis. Bulves smulkiau supjaustau, paprieskoniuoju: druska, pipirais, šviežiomis ar džiovintomis žolelėmis: čiobrelis, rozmarinas, aplieju gausiai alyvuogių aliejumi, viską ištrinu ir kepu orkaitėje, kol apskrunda ir iškepa.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau ne vieną kartą.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Jautienos 'zuikis' pomidorų padaže
Receptas adaptuotas iš Annabel's Karmel knygos 'Busy Mum's Cookbook'

Ingredientai

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
1 česnako skiltelė
85 g šviežios baltos duonos trupinių
6 šaukštai pieno
Šiek tiek šviežio čiobrelio, smulkiai pjaustyto
1 morka, tarkuota
1 mažas obuolys, tarkuotas
500 g liesos maltos jautienos
2 šaukštai kečupo
1 šaukštas Vorčesterio padažo
2 šaukšteliai skysto medaus
Druskos, pipirų pagal skonį

Padažui
1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų
2 šaukštai kečupo
1 šaukštelis Vorčesterio padažo
2 šaukšteliai skysto medaus

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 900 g nedidelę pailgą formelę (kekso).
  2. Į keptuvę pilkite aliejaus ir apkepkite svogūnus bei česnaką, kol suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  3. Į dubenį dėkite maltą jautieną, pusę apkeptų svogūnų, duonos trupinius, pilkite pieno, dėkite prieskonius, tarkuotą morką ir obuolį. Supilkite medų, Voršesterio padažą ir kečupą. Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į paruoštą skardelę. Išlyginkite paviršių.
  4. Kepkite apie 40 minučių arba kol apskrus ir visiškai iškeps.
  5. Padažui paruošti į nedidelį puodelį supilkite pomidorus, kečupą, Vorčesterio padažą, medų ir likusius apkeptus svogūnus. Užvirkite ir pavirkite 3-4 minutes.
  6. Zuikį atsargiai išimkite iš skardos ir perkelkite ant serviravimo lėkštės, apliekite pomidorų padažu ir tiekite.



Beef meatloaf in sweet tomato sauce.

Beef Meatloaf in Tomato Sauce
Recipe adapted from Annabel's Karmel book 'Busy Mum's Cookbook'

Ingredients


2 tbsp olive oil
1 large onion, finely chopped
1 garlic clove, crushed
85 g fresh breadcrumbs
6 tbsp milk
Some fresh thyme, chopped
1 carrot, grated
1 small apple, grated
500 g lean ground beef
2 tbsp ketchup
1 tbsp Worcestershire sauce
2 tsp runny honey
Salt and pepper to taste

For the sauce
1 can (400 g) crushed tomatoes
2 tbsp ketchup
1 tsp Worcestershire sauce
2 tsp runny honey

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Line a 900 g loaf pan with baking paper.
  2. Heat the oil in a saucepan and saute onions and garlic until soft. Remove from the heat and leave to cool.
  3. In a bowl, add beef, half of cooked onions, carrot, apple, milk, breadcrumbs, spices, ketchup, honey, Worcestershire sauce. Mix everything well and spoon in the prepared tin, level the top.
  4. Bake for about 40 minutes or until golden brown and cooked through.
  5. For the sauce, in a saucepan add remaining onions, tomatoes, ketchup, Worcestershire sauce and honey. Bring to the boil, then simmer for 3-4 minutes.
  6. Transfer the meatloaf from the tin to a serving plate and pour the tomato sauce to serve.

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą