2016 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Menkės ir špinatų karis / Cod & Spinach Yellow Curry


Švelnus menkės ir špinatų karis.


Indiška virtuve susidomėjau atvažiavusi gyventi į Angliją. Buvo neįmanoma to nepadaryti. Ji labai čia populiari, be to kolegos darbe vaišino savo ar savo žmonų ruoštais valgiais. Visada smalsu paragauti kažką naujo, nematyto ir neragauto. Tačiau meilė indiškai virtuvei negimė iki šiol... Prieskonių gausa, stiprūs skoniai, kvapai, mane labiau erzina nei verčia prarasti žadą iš malonumo valgant. 
Pati indiškų patiekalų beveik negaminu, tik retkarčiais susivilioju žurnalų receptais ir kažką išbandau. Išbandyti išbandau, tačiau gaminti antrą kartą dažniausiai nesiryžtu. Vienintelis receptas, kurį kartojau jau ne kartą ir kurį mėgsta visa šeima - šis - menkės ir špinatų karis. 
Patinka, nes karis švelnus, greitai ir paprastai paruošiamas, plius patiekalas gana sveikas - menkė, špinatai, kokosų pienas, ciberžolė, sveikatai žalos tikrai nepadarys. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Dariau ne vieną kartą.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Menkės ir špinatų karis
Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Good Food'

Ingredientai

250 g menkės filė, pjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
1 šaukštelis indiškų prieskonių (angl. 'Garam masala')
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis maltos rūkytos paprikos
Žiupsnelis maltos čili paprikos
2 šaukštai aliejaus
1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 česnako skiltelės, smulkintos
Mažas gabaliukas šviežio imbiero, smulkiai tarkuoto
1 skardinė (400 g) kokosų pieno
100 g šviežių špinatų

Gaminimo eiga
  1. Mažame dubenėlyje sumaišykite prieskonius: indiškus, ciberžolę, rūkytą papriką. Pusę prieskonių mišinio berkite ant žuvies, paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  2. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite svogūnus,  česnakus ir imbierą, kepkite apie 8 minutes arba kol suminkštės. Suberkite likusius prieskonius ir pakepkite minutę, kad prieskoniai išskirtų savo skonį ir kvapą. 
  3. Supilkite kokosų pieną, užvirkite ir pavirkite 3-5 minutes, kol truputį nugaruos skysčio. Sudėkite žuvį, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 5 minutes. Sudėkite špinatus ir dar pavirkite, kol špinatai 'susileis'.  
  4. Skaninkite druska, pipirais ir čili prieskoniais. Tiekite su virtais Basmati ryžiais ar Naan duona.



    Mild cod and spinach yellow curry recipe.

    Cod & Spinach Yellow Curry
    Recipe adapted from the magazine 'Good Food'

    Ingredients

    250 g cod fillet, cut into bite-sized chunks
    1 tsp Garam masala
    1 tsp turmenic
    1 tsp smoked paprika
    Pinch of chili powder
    2 tbsp vegetable oil
    1 onion, finely chopped
    2 garlic cloves, finely chopped
    Small piece of ginger, grated
    1 can (400 g) coconut milk
    100 g fresh spinach

    Instructions
    1. In a small bowl, combine the spices. Coat the fish with half the spice mixture and some seasoning. Set aside.
    2. In a medium frying pan, heat the oil over a medium heat. Add the onion, garlic and ginger, and fry for 8 mins until softened. Add the remaining spice mix and gently cook for 1 min to release the flavour of the spices.
    3. Pour in the coconut milk, bring to the boil and simmer for 3-5 mins to reduce slightly, then add the cod, pop the lid on and continue to cook for 5 mins. Add the spinach and cook until the spinach has wilted and the cod is cooked through. 
    4. Season to taste with salt, pepper and chili and serve with basmati rice and naan bread, if you like.


    1 komentaras :

    1. Mane taip pat žavi Indijos virtuvė, kuria susidomėjau visai neseniai, kai užėjau į vietinę Indiškos virtuvės kavinę. Tada mane užbūrė visi tie kvapai ir pamilau iš pirmo karto. Būtinai išbandysiu jūsų receptą.

      AtsakytiPanaikinti

    Printfriendly