2016 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Blynai su obuoliais ir šokoladu / Apple Chocolate Pancakes


Skanūs blynai su šokolado gabaliukais ir obuoliais.


Blynai... Jau senokai buvau mėginusi naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi (dedasi tik šaukštas sviesto), tačiau blynai puikūs, labai skanūs. 



Patarimai, pastebėjimai. Gaunasi 12 blynų. Tiekite su medumi ar klevų sirupu. 
Blynus kepiau sviestu pateptoje ir vėliau popieriniu rankšluosčiu išvalytoje karštoje keptuvėje. 
Naudojau smulkų cukrų, bet manau tiks ir įprastas.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Blynai su obuoliais ir šokoladu
Receptas adaptuotas iš knygos Jacqueline Bellefontaine 'Chocolate'

Ingredientai

225 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
50 g smulkaus cukraus
1 vidutinis kiaušinis
1 šaukštas (15 g) sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
Šlakelis vanilės ekstrakto
300 ml pieno
1 obuolys, nuluptas ir sutarkuotas
50 g pieniško šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga
  1. Į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite cukrų. Centre padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį, vanilę ir ištirpintą sviestą. Po truputį pilkite pieną ir viską išmaišykite. 
  2. Į tešlą burokine tarka įtarkuokite obuolį ir įmaišykite šokolado gabaliukus.
  3. Blynus kepkite karštoje keptuvėje pateptoje trupučiu sviesto. 



    Apple and Chocolate Pancakes recipe.

    Apple Chocolate Pancakes
    Recipe adapted from Jacqueline Bellefontaine's book 'Chocolate'

    Ingredients

    225 g plain flour
    1 1/2 tsp baking powder
    50 g caster sugar
    1 medium egg, lightly beaten
    1 tbsp (15 g) butter, melted and cooled
    Splash of vanilla extract
    300 ml milk
    1 eating apple, peeled and grated
    50 g milk chocolate chips

    Instructions

    1. Sift the flour and baking powder in a bowl. Stir in the caster sugar. Make a well in the center and add the egg, vanilla and butter. Gradually whisk in the milk to form a smooth batter.
    2. Grate the apple and stir it into the batter with the chocolate chips. 
    3. Cook in a hot pan greased with some butter.

    1 komentaras :

    Ieva rašė...

    Oj, atrodo karaaališkai :) Vis galvodavau, kaip padaryti, kad tas šokoladas neprapultų.. Bet kaip suprantu iš nuotraukos, čia tie specialūs šokolado gabaliukai kepiniams, taip? Visai neseniai pastebėjau, kad tokių parduotuvėse atsirado, bet kažkaip galvojau, kad jie labiau puošimui naudojami :) Beje, aš blynus jau kurį laiką kepu su kokosų pienu, nes paskaičiau, kad gaunasi labai gardūs - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomybes/tailando-virtuves-ingredientai - na, ir plius dabar daugelis pienui alergiški, tai bandau ir aš mažinti gyvulinio pieno. O gavosi tikrai skanūs, tik kitą kartą tai jau tikrai dėsiu šokolado gabaliukų :))

    Printfriendly